Среќни ли сте?

Дискусија во 'Психологија' започната од chipo, 7 октомври 2011.

?

Среќни ли сте?

1. Половично

154 глас(а)
    15,3%
  2. Сум

263 глас(а)
    26,1%
  3. Не сум

161 глас(а)
    16,0%
  4. Можам да бидам и посреќна/ен

299 глас(а)
    29,7%
  5. Што беше тоа среќа?

131 глас(а)
    13,0%
  1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Да. Благодарна сум за се што имам, свена сум дека на многу места, во многу држави има полошо и од овде. Почнав вистински да ценам се што ми е дадено и максимално да го искористам. Почнав да дарувам љубов, почнав да дарувам искрено пријателство, почнав да му дарувам насмевка на животот. Почнав да посветувам време и чувства на се што правам, и тоа да го правам со уживање.

2. pancake

pancake Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    27
    жива и здрава сум, имам луѓе што ме сакаат околу мене па зошто не би била? ;)

3. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Среќна и задоволна ,имам прекрасно семејство живи се ,здрави се ,имам покрив на глава доволно пари за пристојна живеачка,прекрасен партнер ,почитувана и сакана од најблиските ...па мислам дека тоа е најбитното за да имам мир во душата и да бидам среќна .

4. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Кратко и јасно - не.

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    ни среќна,ни несреќна..

6. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Гледам сум напишала дека можам да бидам и посреќна. Секогаш можеме да бидеме посреќни, подобри, полоши итн. Треба да целиме кон тоа денес да бидеме подобар човек од вчера, ама не треба да посакуваме уште повеќе среќа кога веќе ја имаме, за да не ја изгубиме и таа. Среќата доаѓа во мали порции и малите залаци се секогаш подобри од големите. Подобро повеќе пати по малку, отколку еднаш многу. И да, среќна сум. Зошто не би била. Го имам целото семејство околу мене фала му на Бога, опкружена сум со луѓе кои ме сакаат, имам вистински пријатели на кои можам се да им кажам, кои ме смеат до бесвест. И сакам секогаш да ја добивам среќата во мали порции, за почесто да бидам среќна.
    Конкретно за прашањево чиј одговор ќе се менува секој ден, да среќна сум.

7. luliu

luliu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Не сум среќна.И сум во голема депресија.Порано ми беше тешко да се отворам и да зборувам за тоа,но денес некако ми стана навика,дел од мене. Можеби на 16 години и до некаде е нормално да се чувствуваш помалку така.Да жива и здрава сум,и семејството ми е живо и здраво,но има многу нешта во светот што ме прават мноогу несреќна.Омразата меѓу луѓето,тоа што во Македонија си никој и ништо ако твоите не се некои од најголемите мафијаши и тоа што неможеш да го добиеш тоа што го заслужуваш.Секако дека имам нешта кои ме прават и би можеле да ме прават среќна,но во глобала сум несреќна. Но секако давам се од себе за тоа да се промени и се обидувам да гледам колку што можам по позитивно на светот :)

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Во суштина има мн причини за да несум среќна, но јас се чудам на себеси како можеам да сум СРЕЌНА и навистина сум покрај толку мн проблеми, ич не размислувам на нив само Оптимистички..живот иде дајле.. и само насмеана си сум..сепак мислам дека Баш је лепо Бити Јас.

9. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    се обидувам да бидам среќна но поради некои блиски што се несреќни депримирани и тебе ќе те направат таква и да живеам во колиба јас ќе бидам среќна све додека сум со луѓето што ми ја прават среќата додека пак некои се нервираат каде живеам ,дали имам итн а незнаат дека среќата не е се до материјалноста , луѓе уживајте среќна сум ,не ме правите вие несреќна со вашите мислења кои не требааат ни да се спомнувааат

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Во моментов сум навистина среќна. Како период од животот сум точно каде што сакам да бидам, и иако имам малку страв од иднината, сега за сега се ми е како што треба на секој план :)

11. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
  12. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Искрено во одредени моменти мислам дека никој неможе да ја уништи мојата среќа но брзо се враќам во реалноста и сваќам дека баш и не е така . И можам да кажам дека не сум баш потполно среќна

13. HollyCombs

HollyCombs Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Кога би ги прочитале сите коментари од вас би заклучиле дека никој не е комплетно среќен, на секој нешто му фали,секој сака повеќе,секој може повеќе.Но среќата не е во тоа да имаш повеќе,среќа е да разгледаш околу тебе и да размислиш ОД ЛОШО ИМА ПОЛОШО и ОД АРНО ИМА ПОАРНО.. затоа драги девојки ве молам сакајте се себе,сакајте ги тие околу вас, сакајте се што ви дава животот и БИДЕТЕ СРЕЌНИ. Вие тоа го заслужувате..А ако барате комплетна среќа никогаш нема да ја најдете,животот ќе ви помине во барање на невозможното.

На sweet-star и s.r.n.a им се допаѓа ова.
  14. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Среќна сум да, ама има и моменти кога толку не сум среќна. Сепак сум оптимист.И кога е ми е тажно јас издржувам имам сила, надеж и се трудам да си го направам живото исполнет со среќни моменти бидејќи е краток и еден е. Зошто да не биде исполнет со среќни моменти? Среќна сум и можам да бидам и посреќна. :)

15. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.159
    Мислам дека не сум, зошто гледам луѓе околу мене кои се несреќни, сакам да им помогнам а незнам како. инаку да пред другите глумам среќа секојдневно, несакам да мислат дека сум несреќна, и мислам дека најмногу тоа ме одржува сега. Но се надевам ќе дојдат подобри денови.

16. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    До скоро бев пресреќна, се ми беше комплетно. Но моментално ми недостига една личност која премногу ми значи и штом помислам на неа веднаш солзи ми идат на очи. Се надевам дека ова наскоро ќе помине и дека се ќе биде во ред, а јас повторни ќе бидам среќна како некогаш?

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
  18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    ДА,ДА,ДА И ДАААА.
    Да,среќна сум,многу,барем мислам дека научив конечно да бидам среќна,да ги искористам убавините на животот.

19. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    јас сум прилично среќна можам да бидам и посреќна ама па битна ми е среќата на другите и така сум прилично среќна. секогаш коа ќе помислам дека е лошо и дека неам среќа..помислувам и на тоа дека може да биде уште полошо :D

20. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
    и сум и не сум, треба да бидам срекна фала Боже сум здрава, сите ми се на број, ама кога размислувам за иднината што се ме чека, неизвесност, уствари не знам што ме чека тоа е работата , еден ден супер друг ден ужас.