Тахикардија?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 18 март 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    си праев муабет сама со себе.
    Си викав вдииши длабоко, па издиши, ајде нишо не ти е, ќе ти пројде, од ова не се умира, диши правилно. И лежев и си гледав у телефон, и ми пројде

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    27.284
    А, се гушите?

3. bs1234

bs1234 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Ve molam za iskustvo koga stanuvam na sabajle pulsot mi e sekogas visok Nad 100 pijam bloksan I se smiruva.A kako samoto da se smiri bez da se trujam so apcina inaku preku den e se vo red bez razlika so rabotam nikogas ne e visoko

4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    и мене ми е и во текот на денот,а појам пропранолол од 10мг и ми е од стрес,од анкс и панични изгледа најмногу

5. Freedomsense

Freedomsense Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Koga razmisluvam za odredeni stresni situacii, na pr fakultet ili slicno znae da mi se pojavi pa duri i desnata noga mi utrpna. Ama da prebrzo cukanje na srceto i kako da ne mozes da zemes zdiv...inaku 18 god sum

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    310
    Zenski zdravo mene internist mi go opna toj propranolol ama mnogu mi e loso id nego...vi glavata ko kamenja da imam.mene pulsot mi e sosem vo red kaj nego oridov so glavobolki i utvrdi visok pritosik koj i ne bese tolku 138 so 90. Barav vtoro mislenje,vtoriot mi rece propranolol be semees da isfrlis bez konsultacija pij po cetrvtinki ,od sabajle i navecer. I mi dade nekoj hlorid za izmokrivanje toj go pijan od sabajle polovinka ama nisto air.Gorniot pritisok si e ok 118,a dolniot 88 ,90.Pretpostavuvam za toa mi go dal. Ponedelnik odam kaj psihijatar ke baram ina da ne oprai .Mislam deka mi e rano na 40 god da mi opne dijagnoza hipertenzija ,a ostanato se vo red zdrava prava,krvna slika ok,zenski hormoni ok ,se ok. Stresot po moe ova go prai...spodelete iskustva.