си праев муабет сама со себе. Си викав вдииши длабоко, па издиши, ајде нишо не ти е, ќе ти пројде, од ова не се умира, диши правилно. И лежев и си гледав у телефон, и ми пројде
Ve molam za iskustvo koga stanuvam na sabajle pulsot mi e sekogas visok Nad 100 pijam bloksan I se smiruva.A kako samoto da se smiri bez da se trujam so apcina inaku preku den e se vo red bez razlika so rabotam nikogas ne e visoko
и мене ми е и во текот на денот,а појам пропранолол од 10мг и ми е од стрес,од анкс и панични изгледа најмногу
Koga razmisluvam za odredeni stresni situacii, na pr fakultet ili slicno znae da mi se pojavi pa duri i desnata noga mi utrpna. Ama da prebrzo cukanje na srceto i kako da ne mozes da zemes zdiv...inaku 18 god sum
Zenski zdravo mene internist mi go opna toj propranolol ama mnogu mi e loso id nego...vi glavata ko kamenja da imam.mene pulsot mi e sosem vo red kaj nego oridov so glavobolki i utvrdi visok pritosik koj i ne bese tolku 138 so 90. Barav vtoro mislenje,vtoriot mi rece propranolol be semees da isfrlis bez konsultacija pij po cetrvtinki ,od sabajle i navecer. I mi dade nekoj hlorid za izmokrivanje toj go pijan od sabajle polovinka ama nisto air.Gorniot pritisok si e ok 118,a dolniot 88 ,90.Pretpostavuvam za toa mi go dal. Ponedelnik odam kaj psihijatar ke baram ina da ne oprai .Mislam deka mi e rano na 40 god da mi opne dijagnoza hipertenzija ,a ostanato se vo red zdrava prava,krvna slika ok,zenski hormoni ok ,se ok. Stresot po moe ova go prai...spodelete iskustva.
Има ли логика,откако ќе се се најадам срцево ми чука како лудо,мислам ќе ми излезе од градите.Деновиве откако е сменето времево првин притисокот ми се качуваше и не сакаше да се симне,еве и со тродупла терапија сеуште не ми е симнат,глава ме боли и последниве 3 дена срцето ми чука многу брзо,станувам од спиење и тоа чука како лудо,ќе јадам,после тоа пак чука како лудо.Бев на лекар,ми направија екг,беше ок,а откуцаите беа 89.За мене тоа е страшно брзо чукање,зашто нормално ми чука 55-60 откуцаи.Во петок ќе одам на ехо и срце па ќе видиме дополнително што е проблемот.Ми правеа и лабораторија и се излезе ок.Навистина незнам што се случува и дијзепам пијам и пак откуцаите и притисокот ми се високи.Ве молам за совет