1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тахикардија?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 18 март 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    си праев муабет сама со себе.
    Си викав вдииши длабоко, па издиши, ајде нишо не ти е, ќе ти пројде, од ова не се умира, диши правилно. И лежев и си гледав у телефон, и ми пројде

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    А, се гушите?

3. bs1234

bs1234 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Ve molam za iskustvo koga stanuvam na sabajle pulsot mi e sekogas visok Nad 100 pijam bloksan I se smiruva.A kako samoto da se smiri bez da se trujam so apcina inaku preku den e se vo red bez razlika so rabotam nikogas ne e visoko

4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    и мене ми е и во текот на денот,а појам пропранолол од 10мг и ми е од стрес,од анкс и панични изгледа најмногу

5. Freedomsense

Freedomsense Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Koga razmisluvam za odredeni stresni situacii, na pr fakultet ili slicno znae da mi se pojavi pa duri i desnata noga mi utrpna. Ama da prebrzo cukanje na srceto i kako da ne mozes da zemes zdiv...inaku 18 god sum

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Zenski zdravo mene internist mi go opna toj propranolol ama mnogu mi e loso id nego...vi glavata ko kamenja da imam.mene pulsot mi e sosem vo red kaj nego oridov so glavobolki i utvrdi visok pritosik koj i ne bese tolku 138 so 90. Barav vtoro mislenje,vtoriot mi rece propranolol be semees da isfrlis bez konsultacija pij po cetrvtinki ,od sabajle i navecer. I mi dade nekoj hlorid za izmokrivanje toj go pijan od sabajle polovinka ama nisto air.Gorniot pritisok si e ok 118,a dolniot 88 ,90.Pretpostavuvam za toa mi go dal. Ponedelnik odam kaj psihijatar ke baram ina da ne oprai .Mislam deka mi e rano na 40 god da mi opne dijagnoza hipertenzija ,a ostanato se vo red zdrava prava,krvna slika ok,zenski hormoni ok ,se ok. Stresot po moe ova go prai...spodelete iskustva.