Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.144
    Зошто ја пуштиле вториот ден да си оди? Барем терапијата дали ја примала дома? Природно породени третиот ден ги пуштаат, а не па царски

На Sleepy, Rama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    може да потпише и да си оди на своја рака. на документот пишува во случај на компликација не одговараат тие.
    јас се прашувам ЗАШТО сакала да си оди?

На Rama, cresa-jagoda, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Абе една апаратура што има во онаа болница ... боже мој. Очниве доктори си ги средивте да има бар еден или уште по одмори/боловање се и нема никој со месеци да те прегледа? Дека сте опремени де.

Може стварно во ситуацијава не се криви доктори и кадарот, али таму е се каша попара.

На душленце, zalosna, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Ако си потпишеш дека на своја одговорност инсистираш да си одиш...ќе те пуштат. Со сила не држат. За се е така.
    Читам Бубче што пишала, во ваков случај верувам дека персоналот сторил што може со апаратурата и средствата што им стојат на располагање.
    Лесна и земја, за греови и детенцето и цела фамилија. Се надевам обдукцијата ќе даде одговори.

На Rama, cresa-jagoda, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Дали испитале- дали е алергична на спиналната анестезија т.е на некоја од состојките ? Гледам @Bubce38 си напишала дека била алергична на мн. работи.

На zalosna, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.571
    Да можам јас да ги "средувам " работите нема да биде вака ,т.е не би сакала да биде вака .
    Со очните доктори и не е баш така алармантна ситуацијата . Двајца има ,што и не така страшно .
    Ама ,има еден невролог . Еден !!! За општина која ги покрива Гевгелија ,Дојран,Богданци и Валандово . Кога ќе оди тој на одмор луѓето со мозочни удари ќе треба да се префрлат да лежат во Струмица . Моментално на нервно одд лежат 17 пациенти со мозочен удар . Замисли утре да отиде Др на одмор ,сите тие пациенти ( а знаеме колку се неподвижни ваквите пациенти ) ќе треба да се транспортираат во Струмица .
    А тек некој ако у меѓувреме го удри мозочен. Ќе нема кој да го покрие со терапија за да се одржи у живот дур патува до друг град .
    Нема педијатар ! Ниту еден .
    Гинеколог е еден , и еден иде од Штип или Куманово. Ама не секогаш .
    Инфектолог нема !
    Анестезиолог нема ! Идат по потреба од Куманово .

Да е до мене ,нас , со задоволство би нацртала бар уште десет доктори . Ама да се цртаат ....

Последна измена: 18 јули 2018
    На zalosna, WildMk, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    А некој од вас испитан ли е, рутинска процедура ли е?
    Јас прв пат прочитав на форумов за такво нешто. Никогаш не ме провериле.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.144
    Во Штип не паметам да пуштиле царски втор ден макар и со потпис .Сепак е операција. Абе една природно роди па не ја пуштија дома втори ден. Еден куп инекции примат првите денови, клексани, антибиотици, против крварење и болки. Нека запиња колку сака не ја пуштам втори ден. Четврти со потпис нека си оде ако сака. Не за џабе 5 дена ги држат. И докторите си еб*ле мајката.

На WildMk, Rama, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.571
    Некои основни алергиски испитувања имала од претходно .Затоа и ограничени биле со давање на терапија после жалењето на тегоби од нејзина страна .
    Конкретно за спинална не ни знам има ли алерго испитување .
    Јас примав спинална без никој да ми каже дека има тест за неа . Верувам ќе ми предложиле да направам

На WildMk и makedonkamak им се допаѓа ова.
  10. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    Жално за малото, на жената нека и е лесна земјата. Дај Боже да нема вакви случаи веќе, жално е многу жално. Јас со второто така си отидов со мој потпис на 3 ден а бев со царски, сакаа да останам уште ама јас не прифатив, другиот син плачеше и ме сакаше дома па така да немаше ни сила што можеше да ме натера да останам таму (и бебечето беше супер) да имам и уште едно, истото би го сторила.

На Rama, LollySky и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.571
    Кумашинката моја ја пуштија без проблем да си оди во недела знам беше. Се породи во петок навечер . Со потпис си замина
    Ова во Штип пред година ипол.
    Царски

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Па затоа и пишав, кои црни доктори кога ги нема. Не дека ти контрам нешто, али си правиме муабет. Реалната ситуација е оваа што си ја пишала, кадар нема, матичната со месеци не може еден обичен очен преглед да ми закаже бидејќи тие двајцата очни иако се на хартија таму, ги нема!
    Што пак после тоа да очекуваме за нешто посериозно, катастрофа.

На WildMk, Rama, tambelina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    38.586
    На ГАК ги пуштаат порано само тие што се природно породени. Ама им бараа потпис на родилките. Значи, доколку нешто им се случи, персоналот нема да одговара. Јас додека лежев во болница имаше такви случаи. Затоа докторите бараат потпис. За да се заштитат. Па дури и со царски да било породувањето.

На WildMk и forumce им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    и да има е џабе. еднаш може да јави друг пат да не јави. не е тоа класична алергија

На WildMk, Bubce38 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.144
    Не знам. 2016 год 8 месеци бев на стаж и не сум сретнала ваков случај. Во недела не ни пуштат како што знам. Ама ако е со врски е друго

На WildMk, Bubce38 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    38.586
    Ако родилката запне да си оди, они што можат да направат. Јас кога се породив вториот пат имаше родилки кои инсистираа да си одат, а уште не беа доволни здрави. Им дадоа да се потпишат и толку. Си отидоа. На мене воопшто не ми ни текна на такво нешто.

На WildMk, Rama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.571
    Врските чуда прават . За жал . Не оправдувам вакви работи. Ама ги има . А не се криви ни докторите . Коа ќе запне пациентот - си одам и точка ! Кај нас имало ситуации докторот да не дозволува нити со потпис да си оди пациент . Ама овој ноќта ташната под мишка и избегал ,буквално . И што ќе им правиш .
    И починатата имаше врски . И тоа големи . Сите доктори ги "фати".
    Ама џабе .
    Судбина

На WildMk, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    На клиника на инфективно во недела си одеа со потпис. не ти треба доктор. Само сестра .

19. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.983
    Своеволно испишување од болница обично бараат пациенти кои се НЕзадоволни и одат да си го бараат чарето во други болници , а пак после царски втор ден ... Па мене катетарот тек после 48часа ми го тргнаа , сите што биле со царски ја знаат процедурата која е, и тешко дека после 48ч родилка од царски се осеќа "одлично" тоа може некоја што природно се породила (вториот пат бев природно и на второто утро гинеколог ми потпиша на картон дека можам да си одам) . Сигурно Имало и други родилки со нејзе во соба .
    И ДА , даваат дијагнози од извиџење, јас сум си личен пример и ако не бев тврдоглава да дремам до сабајле и да чекам да дојде доктор да го исчисти гнојот сигурно ќе бев на некролог , затоа сега резот ми личи на "NIKE" и припаѓав од болки 5дена секое утро кога одев да ми чистат рана, ама барем сум жива !
    НЕ ја користам оваа трагедија само за да плукам по здравството, туку сум згрозена од НЕ функционалноста за која плаќаат невини луѓе, а никој ништо не превзема и се става под тепих.
    Кога имаш пациент со алергии и то како се спроведува НЕстандардна процедура на испитувања.

На WildMk, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.571
    ^^кај нас нема инсулин да испиташ ! До вчера бета -хцг немаше , ти НЕстандардни тестови за алергија сакаш . Нема ни кожен доктор у болницата . Затворено е тоа одделение од дамна .
    Се слагам дека здравството ни е крш . И дека има слободно можам да кажам и ,,нечовечни,, доктори .
    Зборот ми беше за конкретниот случај дека се направи се за жената и не беше оставена на милост и немилост .
    Да ја почекаме обдукцијата што ќе каже пред да плукаме

Последна измена: 18 јули 2018
    На WildMk, Rama, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.