Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    126.139
    Ај не ја правдај.. за ова не ја правдај.

На cresa-jagoda, fana, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.191
    Не бе они не знаат кого чуваат.Чекаат ти и твоите да им кажете. Мислиш на девојчето лесно и е да оди сега на работа/школо?И фалите уште вие да и го дозагорчите животот.

На Осе, violetblue, Bratot и 16 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    126.139
    Браво!! И што те прави поинаква од нив? Ќерка ти ја учиш да врши булинг? Што е крива сестра му и мајка му. Мислиш нив лесно им е..

На Harper, Осе, Bratot и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Таа барем ќе оди на работа и студира.
    Тот никад више.. И тоа е во ред за вас.

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Глејте, неговите шо утнале во воспитување утнале.
    Ама пред 10 години и поише.
    Не може сеа да ги суди некој шо е он копито

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Физички болката може да остави трајни последици по животот или во најлош случај како овој да го оконча.
    За болката од збор боли не дека не, ама може да се работи на тоа да се надмине таа болка преку работа и соработка со соодветни стручни лица. А што да се прави кога физичкиот напад довел до трајни последици по животот и довел до многу ограничености во него дури и до смрт.
    Како оправдувате или сакате да протнете олеснувачко дејство ако физички напад бил предизвикан од вербален испад?
    Убаво ви пишаа утре и некој ќе умисли криво си го погледнал или ако си искоментирал нешто за тебе денот не ти е ок и си си кажал сам за себе гласно тој друг пак ќе си умисли дека за него си рекол и ќе те срши од ќотек, во ред е тоа?
    Има и такви мозочни болести поради кои личности вербално неконтролирано и несакајќи си кажуваат се убаво, навреди и се и сега некои вакви лица да ги скршат од ќотек до смрт?
    Сакате живот во општество а со 0 толеранција сте за сите различности и се, чаре истепај го по можност до смрт.
    Страшно.

На Осе и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  7. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Знам. Зборев за клементина

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    абе џабе трошиш зборови
    Веруј

На Zorina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    126.139
    Е ајде сега на фамилиите да им се фрлиме.. господе боже. Се слушате што зборувате? Криви се оние тројцата. Ни мајки, ни татковци ни сестри ни браќа. Ќе си одлежат, ќе си носат на душа цел живот. Крај.

На Осе, Bratot, Bella ••• и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Дај бе читајте пред да цитирате..

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.191
    Не измислувај раб што ги немам напишано.Значи татко ти е ако е насилник и ти треба да одговораш пред околината поради него?

На Harper, Bella •••, Izaabella и 11 други им се допаѓа ова.
  12. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.764
    Најлесно им е чим не се шетаат слободно по улица како ништо да не било. :)
    Пак ќе кажам јас да бев ќе ми беше срам да искочам надвор од дома ќе фатев ќе се преселам негде никој што не ме знае. Под земја ќе пропаднев од срам.
    Може.:)
    Ете конечно некој се согласи со мене.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Американците имаат многу повисоки казни, во ЕУ слични се ко нашите.

На jacqueline.s и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    126.139
    Не е смешно. Иронично го кажав.

На eli25 и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    9.280
    Жално е да се лепат етикети како силувач и наркоман на мртов човек кој не може да ја каже својата страна од приказната.
    Тот на тестовите за дрога излезе негативен, исто така нема доказ дека се обидел да силува девојки или да ги напаѓа физички па приказната да се тера на таа страна. Не е воопшто исто пијан дечко да дојде да ти се пушта на маса, па дури и да е упорен и вербално нешто да ти дофрла со насилник кој се обидел да те силува или те нападнал физички.
    Не значи дека сите машки кои кога ќе се опијат во диско и тогаш собираат храброст да се пуштаат на девојки, на досаден, сељачки начин се еднакви на силувачи, на некој таков се возвраќа со игнорирање или вербално покажуваш дека не си заинтересирана или се тргаш од негово друштво, а не остануваш цела вечер да пиеш на негова сметка како Клементина.
    Дури и да бил премногу нападен и упорен и да ја навредил и да не престанувал со тоа, не значи дека треба да го претепаш до смрт има многу други начини да се справиш во таква ситуација.
    Ете во афект било да речеме, го удрија еднаш, дечкото одма падна без да возврати, без да се мрдне и покаже знаци на живот, секој нормален тука би прекинал и би му пружил помош, а не уште долго да го тепа крвнички, така да убиство е и се виновни за убиство колку и некои да пробуваат да ја разводнат ситуацијата и да ги оправдаат.

На CameliaMiller, Harper, Bratot и 9 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.260
    За мајката и да те сфатам ради криво воспитување, но сестрата не е виновна.
    Сепак, да не им викате ништо.Подобро е да ги игнорирате.

На Осе, Bezimenka90, Mama993 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.749
    Допаѓања:
    14.206
    Луѓе што е со народов кај нас? Правдаат војни, правдаат убиства? Хрватска може да ни стави вето и да рече дека немаме правна држава за случајот. Но, правда треба да има. Па луѓе за 100 кебапи лежат затвор. Имаше еден во Паланка затворен за кражба на 2-3 сока, тегла ајвар, и некои ситници од продавница. Значи материјална штета помалку од 500 денари, осуден и во затвор. Нека им дојде памет на сите насилници со ова.

На Harper, PaLaVa, Bebce1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Сега прочитав си одговорил зошто и ти и твоето девојче така би им кажале.
    А ти што мислиш тие не знаат што навистина се случило и како е?
    Иако еднава мајка што ја спомнав уште е несвесна можеби и делузивна дека детето насилно одзело нечиј живот што ме наведува дека неа и треба итна стручна помош.
    Тоа ми беше муабетот наместо да им се дофрла на блискиве да беше се како што треба, функционално, нив им треба психолошка помош.

За тебе немој да мислиш дека секогаш однесувањето и воспитувањето од родителите е толку многу моќно и влијателно како друштвото, околината, социо- економски околности и што уште не врз развојот на една млада личност и во што ќе премине таа во иднина.
    Има секакви стории за убијци, цели докментарци и стручна литература и знаеш што нема откриено алгоритам или правило по кое може да се детектираат и да се превенираат нивните престапи уште пред да ги направат. Имам само гледано еден филм на ваква тематика ама тоа е само филм сега за сега. Демек затворот треба да делува како место каде што тие ќе се преобразат ама затворите и нивните ефекти повеќево знаеме какви се.

На mira.mira, Осе, Mama993 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.923
    Допаѓања:
    23.876
    Јас еве бев на раб да си го добијам од тип со кој одбив да се запознаам.
    На кеј со другарка, двајца типови ни приоѓаат и викаат да се запознаеме. Викаме не. Вика едниов зашто. Викам дечки така и ај гитла. Едниов замавнува нагоре со раката и ме гледа остро и се дере - На кого на ти гитла? Се уќутев, овој се повлекува и дим да ги њама со другарот.
    И еве ако ми ја акнеше една и недајбоже завршев ко Тот оти замисли сум му рекла гитла, иста песна ќе се пееше. Немал намера јер...само зашто од дома не излегол со таа мисла. Тоа што е говедо од човек и си има проблем со фрустрации ич не е битно, битно ја сум провокатор.

Чисто ова ви кажувам како некогаш може да ве снајде вас истото од такви морони ненормални. Патем се гледа дека ваквите длабоко во себе си имаат проблем со однесувањето, моментален афект не те тера да реагираш така.

На Tanjamm, Amelia, Skyler и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Сама си го барала…
    Шо има да му викаш гитла? ^_^:?:

На Tanjamm, cresa-jagoda и fana им се допаѓа ова.