LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    15.702
    Па искрено обичната Скраби ми е боља.. Поубаво мириса според мене, повише гребе, оваа има минијатурни делчиња кај што се пилинг зрнцата, а и со светки е розевата. И приметив помалку ко да е мрсна, ја проаѓам само со неа, не ставам лосион, ама за посува кожа мислам ќе треба.

@koritsaki не ти се трајни тие спрејови, и се затнува цевчето од светките, по некое време е неупотреблив, не прска. Такво искуство имав со Супер Милк.

На Medea. и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.177
    Допаѓања:
    40.536
    Немам проблем со сува кожа, може ќе и дадам шанса. А мирисот се задржува ли барем малку? Се мислам меѓу пчелката и лосионот за тело.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.147
    Допаѓања:
    109.406

Ти благодарам тогаш го тргнувам од список :D Стики ќе го земам.
    Леле значи таа новата пчеличка има и светки? Остануваат светките на телото? Таа обичната инаку гребе убаво да, јас сакам пилинзи што се многу груби, од Lush Magic crystals ми беше многу слаб, груби се Ocean salt и никогаш прежаленото срце со чоколадо и цреша... а и Scrubee е груб.
    Новата пчеличка ако има светки и остануваат по телото, да си го земам :lol:

И нешто друго да прашам, пудрите за тело некој да не ги користел како сув шампон за коса?

Се мислам наместо no drought, што е баш за коса, ова да го пробам

Screenshot_20251020_084223_Chrome.jpg

Последна измена: 20 октомври 2025 во 07:44
    На WhiteCat33 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    15.702
    Не баш, само дур ја користиш, и дур не ти упие. Не е онака да се задржи и облеката да поприми. Мирисот ко мирис си е сладок и убав, ми се свиѓа.
    Да, некое време остануваат, не за долго ама се приметуваат.
    Пробај го, не е гребе ко обичната, ама па зашо да не се проба. Повише ко путер функционира.

А Стики добар избор е за врмево, јас пак го засакав, едно време ми се смачи, сеа повторно ми се свиѓа.

На WhiteCat33 и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.147
    Допаѓања:
    109.406
    Фала ви. А Turmeric latte парфемот некој да не го пробал? Не знам зошто ми влезе и тој во мисла да го пробам, постојано ми излегуваат видеа на тик ток од него. Како јак мирис е, како мириса ванила тонка... ама па од др страна го имам Lust уште пола шишенце и дека и тој јак да го потрошам подобро...
    Од LTGTR го имам малото шишенце од сетот, уште имам од него. Штета што го нема лосионот за тело посебно да се купи.

На WhiteCat33 и TammiB5 им се допаѓа ова.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.356
    Дали на некој му се има десено супер милк за коса почна да ми тече од страна кога ќе прскам не знам зошто?

7. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.817
    Да, затнат е маханизамот за прскање. Густи е спрејот.
    Отвори, извади полека од делови што може да се вади и измиј убаво со топла вода. Јас со чачкалица и низ малите дупчиња чистев што можев

На Medea. и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.147
    Допаѓања:
    109.406
    Луѓе среќа што не порачав прееска
    Сега да влезам пак на страната гледам донеле нови производи :!:

Го донеле Snow fairy спрејот и плус некој парфем Super fairy, и сега се надевам дека е траен бидејќи е нели парфем, спрејот мене ми беше ептен слаб. Го порачав парфемот :D:inlove:
    Пуштајте среќа да не бидат фрлени 43 евра џабе хахах. Стики здравје ќе го порачам понатаму и така не е лимит едишн.

Screenshot_20251020_111709_Chrome.jpg

Го порачав и No drought сувиот шампон, големото пакување, малото го немаше.

На WhiteCat33, TammiB5 и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  9. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    401
    Омилено нешто од Лаш ми е Turmeric Latte. Штета што не го фатив спрејот пред некоја година зашто бил помалку зачинет. Не дека ми сметаат зачините, ама преубав зимски мирис. Го комбинирам со Yog Nog / Sticky Dates. Исто мириса и Power регенераторот. Не ми мириса исто со плочката за масажа иако се викаат исто. Плочката не е толку зачинета и е покремаста.

Не, ама ќе има 3 нови спрејчиња и 3 парфеми. Попустот е еднаш годишно и е крај на јануари / почеток на февруари, по нашите празници.

На oblace1 и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.147
    Допаѓања:
    109.406

Мириса како регенераторот Power? Јас го имам, премногу ми се допаѓа тој мирис. Сигурно парфемот ќе е појак нели.

11. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    401
    Затоа и кажав, често им се повторуваат мирисите во различни продукти, ама, пак, регенераторот е покремаст. Кога првпат го мириснав, ми мирисаше на Tobacco Vanille, ама колку подолго го мирисаш, сфаќаш дека не се исти. Секако главно на алишта прскам, и доста трае и проектира. Само не знам која серија е, некоја година е повеќе на зачини, некоја година е поблаг. Јас верзијата што ја имам е доста зачинета и не можам да поднесам повеќе од 3-4 спреја, или пак мора да ставам и нешто поблаго за баланс.

А ако го имаш candy rain регенераторот и ти се допаѓа, наскоро ќе има парфем и со тој мирис! (Јас ќе го чекам тој со марципан, Snowcake, да можам да го мешам со ТЛ)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.147
    Допаѓања:
    109.406
    @carly j ајде баш ќе ги чекам и тие мириси. Јас живеам во мало гратче во Грција и мирисите често ги порачувам на слепо, ептен кога си одам за Скопје можам да ги помирисам.
    Сега го земав Super fairy да го пробам, овој е лимит едишн, Lust уште го трошам...
    За Super fairy кажуваат дека мириса на Super milk и Snow fairy,

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.684
    Најомилен производ ми е лосионот Слипи, гледам малку го поскапиле:(. Сега имам маслена плочка исто со лаванда ама не знам назив, подарок ми е и преубава богато хидратантна.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.220
    Чекам да пишеш како мириса тој Super Fairy баш ме заинтересира сега :D

На Elence93, Medea. и koritsaki им се допаѓа ова.