Нема нови картички, нема ни да прават уште некое време. Мене не ми е логично да не може да те пријави со матичен број, јас постојано пријавувам пациенти на тој начин. Потребно е ординацијата, т.е матичниот доктор да има дигитален сертификат, кој што па е услов да го има секоја ординација од 01.12.2018. Затоа ми е чудно што ти рекле дека не можат да те пријават, сега барем е лесно.
Znam i kaj mene vo poliklinika kaj sto rabotam maticnite si imaat i mozat da prijavat pacient.Ama ovaa ocigledno ne e zapoznaena so rabotata.I treba da idam na drugo mesto da vidam za maticen ginekolog.
Бирам приватно. Годинава увидов дека подобро ми е да платам и клатам. Да е некој на мое место малце попаметен и да не сме во банана држава ќе тужи. Мојот случај не се решаваше никако. Одев по гинеколози, приватна ординација, глупости истрескано, појдов на клиника у Скопје, боштум со човек препратена, поголема глупост и студент не би кажал, а да не зборам за односот и однесувањето. Една година со проблем кој требало итно да се реши, мене ме шалтаат по врати. Кога конечно најдов чаре, бев пратена на клиника на пластична. Три реза, не знам колку конци, ужасни болки, солзи, плачење, у тоалет не можев да појдам со недели, седнување никако. Контроли конци ваѓање, катастрофално. Докторката беше толку убрзана што без да ме прегледа рече супер ти е раната. Аха! Не поминаа два месеци, кај мене се појавува истиот проблем од претходно. Појдов на контрола кај истата докторка од државна, ме направи крива зошто повторно се појавило, истреска таква глупост што и неписмен не би поверувал. Нејсе, истрауматизирана, закажав во приватна болница, резултат - неисчистени канали, отворено недоработено. Повторна операција, овој пат целосна анестезија. Саат и пол работење, докторот се крстел. Длабоко зафатено, едвај исчистиле, средиле све. Денеска конци ваѓав. Рана средена, контроли, услуги, кураж све. Болка минимална, скоро па никаква и кај рана и све. Мојата приказна со државно е таа. Пак, да не даде господ. Има квалитетна доктори во државното,меѓутоа многу пациенти и недоволно се посветуваат. Не знам од што друго се такви.
Drzavno ti e katastrofa veke ne ostana eden doktor kako sto treba.Site otidoa po privatnite kliniki.Zatoa ke si platis ama ke ti zavrshat rabota i ke ti pomognat.A drzavno prvo nema koj da te vidi a ne da ti resi problem i da ti pomogne.Ke napravi pogolema katastrofa. Zalosno za site nas.
мене снимката ми ја виде Др Трајковски и рече да се интервенира да се отстрани нешто. Еве денес бев на државна кај др Драге и имаше таму една црна со виткана коса не Знам што функција имаше ана јас го прашувам Драге она одговара. И ми вика она Ма неее кој ти кажал да се средува матка они ти рекле пластика да се стави внатре а кој го прави тоа веќе? И јас се свртев и заминав но интуицијата ми вели да го слушам Трајковски а не оваа