Јавно VS Приватно здравство

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by angel92, Feb 2, 2012.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Па не е ништо чудно на државно, мене сакаа упат за во Гостивар да ми дадат од што нема термини на клиника, па потоа некако најдоа термин за во Градска болница, друг упат имав за во Битола.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Хаос е благ збор.
    Додека правев пред оперативни анализи, боцкање за крвна слика, ренген на бели дробови и 5 минути разговор со анестезиолог, кои ги правев цели 6 саати, имаше човек донесено со брза помош, кој исто толку време лежеше во количка-носилка , покриен со 3 кебиња и ниту еднаш , медицинско лице не се доближи до него. Донесен со брза помооош.
    На девер ми, му пукна слепото црево, бидејќи цел ден не шетаа воена-државна. Па уште се дерат на телефон, што сме вртеле постојано, за да прашаме дали е завршена операцијата, која траеше 4 саати.

BlackNight, Victorian and Anyshka like this.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Баш чудно пошто на мојтермин со еден клик искачаат еден куп слободни термини за ехо за 1, 2, 5, 15 дена... Ама добро, тука мора малку да се внесе драма.

Glowy likes this.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Таму каде што јас сакам и на кој донтор верувам нема. И не, не е драма.

BlackNight likes this.
  5. Glowy

Glowy Популарен член

Немање термин кај специфичен доктор е едно, а сосема друго е воопшто немање термин кај кој било доктор.

6. doll.a

doll.a Популарен член

Јас да си кажам.
    Катастрофа се и јавното и приватното здравство со еден збор.
    Имам познаници кои фатално ќе завршеа во Систина, имам познаници кои фатално ќе завршеа и во државна.
    Предност до негде во Систина е што не чекаш за термин долго зошто си кешираш пари.
    Јас од Систина сум задоволна само од гинекологија од педијатрија не.

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Не ни знаеја дека е коксаки, од авион се гледаа а осипот дргше изгледа, а инаку матичната ми даде маст, не се сеќавам на името за да го мачкам откако ке прснат крукчињата.
    Неписмена багра се, ова за тие на дежурство, по оддели може се ок зошто се специјалисти а не специјализанти.

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Така е затоа што тоа се термини кои важат и за хоспитални пациенти.

9. BlackNight

BlackNight Популарен член

Пишав дека отидов поради премногу силна болка во уво, не за диши, диши, касно навечер, а на Клинички кога и да одам, паркинг нема. И детето беше пренервозно, нетрпеливо и поспано до коска, а никогаш до тогаш уво не ја болело.Пишав дека и на други места барав и немаше никој, немаше дежурен, не ни креваа некаде.Во такви ситуации се бара најповолно решение и најбрзо воедно. За било каков преглед си одам кај матичната која ми е супер, сум одела и на државно, но буквално сум била принудена да шетам од сала до сала, ни затворале врата пред нос штом ни стасал редот, нечистотии, смрдеа еден тон, презафатени, а премалку доктори, сто зарази патем да дозакачиш.

Last edited: Jan 14, 2025
    Aschenputtel likes this.
  10. BlackNight

BlackNight Популарен член

Точно, за некои специјалисти буквално во минута се полнат термините, особено таму каде е мал бројот на специјалисти, патем и професори на факултет, па и бројот на термини се брои во неколку дена.

nena2010 likes this.