Јавно VS Приватно здравство

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од angel92, 2 февруари 2012.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.355
    Па не е ништо чудно на државно, мене сакаа упат за во Гостивар да ми дадат од што нема термини на клиника, па потоа некако најдоа термин за во Градска болница, друг упат имав за во Битола.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.248
    Допаѓања:
    22.689
    Хаос е благ збор.
    Додека правев пред оперативни анализи, боцкање за крвна слика, ренген на бели дробови и 5 минути разговор со анестезиолог, кои ги правев цели 6 саати, имаше човек донесено со брза помош, кој исто толку време лежеше во количка-носилка , покриен со 3 кебиња и ниту еднаш , медицинско лице не се доближи до него. Донесен со брза помооош.
    На девер ми, му пукна слепото црево, бидејќи цел ден не шетаа воена-државна. Па уште се дерат на телефон, што сме вртеле постојано, за да прашаме дали е завршена операцијата, која траеше 4 саати.

На BlackNight, Victorian и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.134
    Баш чудно пошто на мојтермин со еден клик искачаат еден куп слободни термини за ехо за 1, 2, 5, 15 дена... Ама добро, тука мора малку да се внесе драма.

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.234
    Допаѓања:
    124.520
    Таму каде што јас сакам и на кој донтор верувам нема. И не, не е драма.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Немање термин кај специфичен доктор е едно, а сосема друго е воопшто немање термин кај кој било доктор.

На Srckata28, theowndemon, Katie90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Јас да си кажам.
    Катастрофа се и јавното и приватното здравство со еден збор.
    Имам познаници кои фатално ќе завршеа во Систина, имам познаници кои фатално ќе завршеа и во државна.
    Предност до негде во Систина е што не чекаш за термин долго зошто си кешираш пари.
    Јас од Систина сум задоволна само од гинекологија од педијатрија не.

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Не ни знаеја дека е коксаки, од авион се гледаа а осипот дргше изгледа, а инаку матичната ми даде маст, не се сеќавам на името за да го мачкам откако ке прснат крукчињата.
    Неписмена багра се, ова за тие на дежурство, по оддели може се ок зошто се специјалисти а не специјализанти.

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Така е затоа што тоа се термини кои важат и за хоспитални пациенти.

9. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.789
    Пишав дека отидов поради премногу силна болка во уво, не за диши, диши, касно навечер, а на Клинички кога и да одам, паркинг нема. И детето беше пренервозно, нетрпеливо и поспано до коска, а никогаш до тогаш уво не ја болело.Пишав дека и на други места барав и немаше никој, немаше дежурен, не ни креваа некаде.Во такви ситуации се бара најповолно решение и најбрзо воедно. За било каков преглед си одам кај матичната која ми е супер, сум одела и на државно, но буквално сум била принудена да шетам од сала до сала, ни затворале врата пред нос штом ни стасал редот, нечистотии, смрдеа еден тон, презафатени, а премалку доктори, сто зарази патем да дозакачиш.

Последна измена: 14 јануари 2025
    На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.789
    Точно, за некои специјалисти буквално во минута се полнат термините, особено таму каде е мал бројот на специјалисти, патем и професори на факултет, па и бројот на термини се брои во неколку дена.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.