Јас или бившата

Дискусија во 'Разделби' започната од IndependentGirl, 12 февруари 2011.

1. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    22.621
    @IndependentGirl: девојче, бегај од дечкот ти шо е можно побрзо! Те користи само да ја преболи бившата...И саат викаш, си имала слични ситуации! Некои момци едноставно незнаат сами да бидат и во самотија да ја преболуваат бившата. Затоа наоѓаат “жтва“-во случајов си ти жртвата!
    Другата причина зашо да раскинеш со дечкото е: зашо он ако толку те сака и една ипол година сте заедно,неможе до толку да те испоштува и д апрекине секаков контакт со бившата?!
    Трета причина: ЖЕНСКАТА ИНТУИЦИЈА која во моментов ја имаш, а поради големата желба неговата љубов да ти биде возвратена, ти ја потиснуваш во себе.

Батали ги дел од девојкиве кои те охрабруваат да издржиш во врската! ПОстара сум од тебе и знам миљон случаи коа дечките не ги преболуваат бившите така лесно,па бараат нова утеха! Жал ми е за тебе,бидејќи знам дека си многу ранлива момнтално!Али подобро сеа да боли,отколку да живееш со мислата дека некој безкичмењак фино лепо те искористува ради свој интерес!

2. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    незнам зосто си толку иронична со довојката.што ако има 21 година???што лосо кажа па така да и одговараш?Ако имате некој совет добро ако не имате мноооогу други теми на кои мозете да си го тросите времете.значи на моменти знаете да бидете толку безобразни како сто имасе рецено една девојка тука како некој дома на маса да ви седнал. нека не си ја посвојува никој странава. од таквите како тебе на девојкиве им е незгодно да си писат и да си прасаат за совет. и сеа на довојцето треба да му е незгодно сто има 21 година а децкото врти по бивсите?срамота!
    нисто нема страсно во тоа сто си му го видела телефонот, не е забранет телефонот на партнерот, постојано сте заедно и тука нема нисто апстрактно.не ја доцитав темата бидејки морав да одговорам на постов така да незнам дали си го ресила проблемот... ке доцитам па ке се потрудам и совет да ти писам ако усте ти треба :|

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    бев во слична ситуација душо дури и полоша злобната кучка бившата на дечкоми даде све од себе дури и повеќе да ме уништи мене и нашата врска очајно се чуствував од нејзините пораки дури го имаше превртено цел град да ме најди и да разговара со мене но се восхитувам самата на себе колку останав смирена во тие моменти и како го поднесов сето тоа колку сплетки се случија и какви провокации никогаш нема да ја заборавам пораката што ми ја пушти дека јас сум немала достоинство дека дечкоми ја барал све гола вода од кога ја дознав вистината и увидов како се бори дечкоми за мене сакав да и пишам да и обелам кој нема достоинство оти и невозможното го направи да не раздели но сватив дека НЕ ВРЕДИ дечкоми ми рече манија на игнор и чао пријатно и тоа и го направив мило ми е што гледам дека иам многу жени кои не паѓаат на вакви ниски и валкани провокации искрено им се восхитувам на енергијата која ја трошат иа начинот на кој се понижаваат одвратно :puke:

4. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Мимс87. Не знам што да кажам. Вчера се разделивме. Во врска со темава, таа не беше баш бивша, туку тој се сплетка со неа додека беше со мене. Бил со неа неколку пати, таа не знаеше дека постојам. Кога се се откри, тој ја шутна неа, јас после извесно време му простив (згрешив). Таа ми се јавуваше, да сме биле другарки, да сме излезеле. Кога дозна дека простив, ми се јавуваше и ми викаше дека немам достоинство, за по неколку месеци тој да ми покаже пораки во кои таа му пишува дека сака пак да бидат заедно и тој ми докажа дека нејзиното нема врска со достоинство, туку целта е да биде со него. Да, вчера се разделивме, ама не поради неа, туку како последица на неа. Јас 10 месеци му направив пекол и од неговиот и од мојот живот. Бев како повредено животно со отворена рана (и уште сум таква), го мачев, го навредував, имав постојана контрола, тортура секој ден (не можела душава да му прости). Се тоа ме измачуваше и мене и него. На крај пред 5 дена решив да се смирам и реков дека ке се сменам, дека тоа мора да биде заборавено. И почнав, првпат не бев отровна, првпат овие денови бев онаа што бев пред неверството, мила, нежна, умиљата. А тој вчера ми кажа дека сакал слобода, дека доста било од тортурата, сака да живее слободно, јас сум го контролирала (пред да ме изневери никогаш не контролирав па што ме снајде), јас само дослушав, со станав и реков си одам. Тој дури и ми рече ке бидеме во контакт, немало друга жена, ке сме имале секс(????). И ми рече како би постапила јас. Реков дека јас не би напуштила некој што го сакам, а тоа и го докажав. Се извинив на малтретирањето, реков дека не сакам да бидам на никој повремена еб...ца, и си отидов. Последно што ми реше, ти си љубов мојаа. Како не бе, поскали со солзи си отидов. Претходно уште го замолив да не се јавуваа ни да праша како сум. Тоа е. Некои љубови, не биле љубови.

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    artemis пак заради неа сте се разделиле таја направила разгор во вашата врска незнам што да кажам искрено на овај начин таа си ја постигнала целта и кај мене ќе беше ист случајот но јас простив ајде и дечкоми се потруди но неможам да не речам дека куќката ме наполна со сомнежи и све повеќе и повеќе сакам да имам контрола врз него но се воздржвам да не излезат работите од контрола понекогаш ми пука филмот и си велам што сака нека прави ако нема памет оти искрено го сакам но многу ме потроше оваа врска уште на самиот почеток понекогаш се прашував зошто сум со овај човек јас?но ајде се стредија работите но нема доверба во маж и секогаш сум со некоја резерва тоа е тоа
    и кај мене оваа не е сеуште откачена гледам сеуште излегува со женската на дечкоми брачед сигурна сум дека психото уште има надеж ама што сака нека прави гла нека крши со простачки не се расправам а мојот со прст ако мрдни и него ќе му кажам каде му е местото
    што да ти кажам тебе жал ми е дај му простор не го барај времето ќе покажи све

6. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Му го проверила телефонот?? :o :o :o ГО УБИ...ГОТОВООО...СЕ УГУШИИИИ |(

Ало, не е крај на светот. Сака да е во тек со работите, со тоа што го прави дечко и што на мене ми е нормално!

Девојко мора да има добро објаснување за тоа. Ако е со тебе за што ќе му е бившата?

Само муабет, а доколку приметуваш дека измислува тогаш пробај построго да се поставиш со него!

Крај приче! |(

На hunny-bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    и јас му ги провервам телефоните и тој мене ништо не ми е чудно
    но пак ќе речам ако сака некој да те плетка има начин ќе се јави ќе го избрише повикот ќе пушти поака ќе ја избрише и што?до кога ќе тера така па еден ден ќе киксни нешто и ететија вистината на тацна но тоа не е гушење тоа само е изговор дека го гушиш па човече ако ти е чиста совеста дај го телефонот и немај гајле

На hunny-bunny и Anely им се допаѓа ова.
  8. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Mime87. Првпат по година и 10 месеци, вшера помина ден без да ми се јави. Знам дека е крај. Јас многу го малтретирав, тој имаше право дека тешко кој може да издржи. Но, сакав да се сменам, а тој ми сврти грб. Еден совет, гледам дека го сакаш, заборави го тоа што било со таа, секој ден уживајте во тоа што сте заедно. Јас уживав точно една година без ниедна кавга и следните 8 месеци со кавги скоро секој ден. Ме истроши тоа премногу, нервите ми попуштија. И сега не знам дали што е правилно. Само знам дека подобро ќе беше да завршевме тогаш и да не простев, отколку ова што се случуваше. Нашето е готово, а вашето исправајте го и уживајте. Јас во ништо веќе не верувам. Ете, сакав само душата да си ја ослободам, на некој да кажам како ми е. Никогаш нема да се јавам, на крајот тој бараше слобода. Само знам дека времето е најдобар сојузник и се лечи. Само боже нека помине ова тешко време, овие први денови на оставање.

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    душојас ако не му простев вервајме дека немаше да бидеме заедно дојде до момент кога почнав стварно да се гушам и притисок да имам тогаш све веќе отерав упичку матер реков дека ќе бидам силна нема да патам нема да запаѓам во депресии никако ќе се борам за мојата иднина и 100 на 100ќе се посветам на факултетот ова ти го препорачувам и тебе колку повеќе се навлегува во целата ситуација толку полошо ќе ти е не мора да значи дека ако не ти се јави тоа е готово можеби ќе се јави по недела две самиот рекол дека се гуши па ете му простор таман и да размисли немоја да бидиш толку тажна сите така велиме ах да завршев тогаш сега немаше толку да ме боли ах да прекинев но не никогаш никој не знае кога е правиот момент уствари не пстои таков до каде е пишано до таму ќе оди верувам во судбина така да некои работи ние не можиме да ги спречиме
    и јас се потрудив душо за оваа врска изджав на многу тортури но понекогаш изгледа дечкоми ги заборава и се зафаќа за мене за моето минато сум одела со овај со онај па боже мој не сум одела со 10 па и јас сум имала живот пред тебе имам 23години ама никој од моето минато ни мојот бивши не бил психопат како неговата бивша така да и јас уморна сум од некои работи вложвам во оваа врска оти го сакам но нокогаш повеќе што и да биди не би потонала како мојата претходна подолга врска никогаш

10. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Секој имал вакви ситуации..ЕЕЕ само кога ќе ми текне. Знаете јас имам друго гледиште за тоа. Како бе мене бившите дечковци не ми се мешаат?????? На улица здраво здраво, не зависно дали сум сама, со другар со дечко....Како тоа само од машка страна проблеми. Епа така е кога луѓево не размислуваат со кој се. Секогаш сум размислувала и внимавала со кој сум за утре да не ми направи ваков проблем. Колку е тоа болен ум, да му правиш проблеми во врската на бившиот.
    А за тоа со проверување на телефон. Никад. МРЗАМ!! Да ми чепка во телефон, алоо??? Доволен знак е, доколку кога е со вас телефонот му е на видно поле, доколку не се трга на страна кога зборува со некој, доколку му стигне смс не ве пушта од прегратка, туку така ја чита пораката. Не се плаши дали ќе ѕирнете. А ако го крие- е тука има нешто.
    И тоа што ми го кажа овој мојов, уште пред да почне да спушта ѕвезди. Никој пат, ама никој пат да не си дозволила некој да ти чепка во телефон, ако те почитува ќе ти верува, тоа е твоја интима, за возврат дај искреност.
    Е сега, повици во 3 часот по полноќ.....Ја со дечко ми не сум се слушала во тоа време не па со бивши. Колку и да ме умара некој.
    Имав и ја таква ситуација. Го бараше таа, тој го изгаси телефонот, но го барала и дома, мајка му ни кажа. Јас воопшто не се изнервирав, зошто знаев дека таа го побарала. Не сакаше да и се јави, јас го натерав, види што сака, тој седна и пред мене збореше, и кажа дека има девојка дека не сака да му врти и толку беше, девојката не се јави повеќе.
    Затоа девојки памет во глава. Внимавајте со кој сте, гледајте ги сите негови реакции. Ако ви каже искрено дека го барала таа, значи дека не сака ништо со нејзе, ви се доверува, сака да знаете, но ако ви се колне во нешто што не е вистина, па мислам дека веќе само знаете што е.

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Преглед на повиците и нас ни се случува тоа...Тој мора секогаш да ми го провери телефонот па зошто да не и јас?! Љубомората е природна но не кога ќе претераме малку ..!
    Има денови кога знам дека сум претерала со нешто,со испитување или сл такви работи но му се извинувам.А исто и тој некогаш кога ме испрашува за нешто,и после тоа не е сигурен,мене тоа многу ме нервира..Па некогаш се ставам на негово место и знам и тој дека се нервира кога не му верувам за некои работи :)...
    За да сте заедно мора да се има малку доверба а воглавном и љубов...
    Затоа девојки помалку љубомора и ќе успее врската верувајте...А тој ако сеуште ја сакал бифшата дали би бил со вас ?! РАЗМИСЛЕТЕ :!: Ако тој ја сакал бифшата ќе се борел за неа а вас немало ни да ве погледне :tmi:
    Неможе некој што е со години со вас сеуште да мисли на бифшата нормално,ако не ве сакал ќе ве остаел уште на почеток.. ;)
    Ми се приспа од кажување :yawn: :lol: :wasntme:

12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Што има тооооолку лошо ако му го проверила телефонот? Па долго време се заедно, има право не тоа нели? И јас знам некогаш на зафрканција на дечко ми да го расчепкам телефонот, некогаш тој и сам ми покашува. Па девојката се сомневала и проберила. Ашто вие така би седеле со скрстени раце и би се јаделе од внатре? Ете баш тоа што му го проверила тогаш телефонот направило да и се отворат очите за некој да не ја влече за нос.
    А инаку за проблемов незнам, и јас би се замислила. Не викам дека треба да прекине секаков контакт ама во тоа време...

13. otkacena11

otkacena11 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ajде феминки дајте свое мислење ... со дечково сме заедно скоро 2 год. се беше ок додека не се појави бившата.. со неа имаат одено 3год .. после тоа не беа во никаков контакт се до пред 1 мес. кога почнаа да пишуваат на фб и да се слушаат..(го видов тоа од неговиот моб) ... му кажав да прекини со тоа слушање и пишување...на тоа ми одговори дека треба таа да му сврши несто работа и дека после тоа нема да се слуша. можам да сфатам дека биле толку време зедно и дека можеби не му е се исто ама не сакам да ме лажи. јас во случајов се чувствувам понижена...не знам што да правам ?? тој вика дека нема намера да се смири со незе сепак поминало толку време а и не сака да се враќа на старо.. леле не можам да го трпам ова :( дајте некој совет ... :*

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.815
    Допаѓања:
    202.833
    А може навистина му треба да му заврши некоја работа. Можеби не те лаже човекот. Нека ти каже што треба да му заврши и кога ќе се среди тоа, ќе видиш дали ќе продолжат да комуницираат редовно или не. Само немој нонстоп да му го проверуваш фб или телефонот, тоа не е во ред.

На otkacena11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. otkacena11

otkacena11 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    абе во ред тоа таа може да му помогне.. ама зошто не ме праша прво мене можеби можев и јас ? јас мислам дека после долга врска не може да постои другарство или нешто слично.а и во ред до некаде можам да го сфатам и јас на негово место можеби би постапила така .. но да ме лажи ?? ее тоа не можам да го поднесам

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.815
    Допаѓања:
    202.833
    Ни јас не мислам дека може да постои другарство после врска, за тоа се сложуваме. Ама едно „здраво, како си“ или пак помош за нешто, не е премногу. Ако си можела да му помогнеш сигурно тебе ќе те прашал прво, ама ете тој веројатно знаел дека таа е личноста што му треба во моментот. И штом ја обновил комуникацијата не мора да значи дека сака нешто со неа. И јас не гледам лага тука, или пак до мене е? :^)

17. otkacena11

otkacena11 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    лагата е во тоа што ми вели дека не се слуша .. а јас гледам во тел повици од 30 мин во 4-5 на сабајле... вели дека не пишува а го имам начекано дека пишува и бриши.. значи има нешто штој јас не треба да видам ... леле не знам стварно што да мислам.. ќе почекам да се заврши работата и ако пак си продолжи по старо мислам дека е најпаметно да ставам крај..

18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Можеби треба да бидеш малку по строга со дечко ти. Пишувал со неа, се слушал во 4-5 часот сабајле? Па нели може да и се јави еднаш-двапати да ја праша да му ја заврши работата и толку? Не ти е сомнително тоа на тебе? Мене ми е.. Можеби дечко ти те лаже? Сепак со неа бил 3 години, а тоа не е малку време и можеби не му е сеедно што се слуша и пишува со неа. И во право си кога велиш зарем не можел од тебе да побара помош, а не од неа? Го праша него тоа? Зборувај малку поубаво со него и дознај што се случува.

На otkacena11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. otkacena11

otkacena11 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    нее со него муабет не бидува ... секогаш ми одбегава тема .. си мислам најубаво за двајцата е да ставиме крај .. спрема мене од кога почна да се слуша со неа не е тој тој како што беше..единствено нешто што не поврзува во моментов е сексот..

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Почекај малку не избрзувај веднаш. Прво увери се убаво дали е со неа, дали те изневерува, а потоа прави што ќе правиш.