Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јатрви

Дискусија во 'Брак' започната од rak11, 5 октомври 2011.

1. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Јас не гледам некој проблем тука и со ниеден од наведениве коментари не би се навредила.
    За бакнувањето во уста, во ред е да ти смета, ама има културен начин да се каже.

2. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Јас гледам проблем во бакнувањето во уста на бебе и нема да дадам на никој кога ке си имам јас мое.Братучедка ми се породи пред 4 месеци толку има,другарка и беше на гости и го бакна во уста,братучедка ми полуде.Извини ама ич не е културно и не е здраво тоа за бебе.Кој знае таа што се не правила со устата се бакнувала јадела ова она,а бебето најлесно можи да се зарази со бактерии,инфекции така да оправдувам јас што така постапила само мајката може да си го бакне бебето мое мислење.Јас не би се извинела на нејзино место.

3. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Не го оправдав бакнувањето во уста, нити моето бебе сум го бакнувала ....
    Каде пишав дека е здраво да се бакнува бебе во уста?:?:
    Само кажав дека може да и укаже на смирен и културен начин за почеток, а понатака, ако нема разбирање или ако го прави тоа за да ја нервира и провоцира ,тогаш заслужува таква реакција.
    Во животот не се решава се со развикување, секогаш се почнува со културен разговор.

Последна измена: 1 април 2018
    На Yassie96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.429
    Мојата јатрва е едно одвратно суштество што не ја сметам ни за јатрва, т.е. толку не вреди за мене што не ни сакам да ја погледнам, а не, пак, муабет да и направам. Толку ми згрешила, кодош невиден. Плус ме има озборувано, а за тоа дека ми се ситеше кога имав спонтани е друг муабет. Среќа живееме одвоено, инаку ќе морав секој ден да и го гледам тоа одвратно лице. Се извинувам за негативниот пост, но морав некаде да се олеснам,

5. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Ајде и тука да си се олеснам. Во заедница сме, јатрва ми само гледа да ме искористи. Значи се јас готвам, чистам итн а таа бидејќи има 2 деца по цел ден само е со нив.. Јас сеуште немам деца па целата работа е на мене(и свекрвата ми помага ама не е тоа тоа) Ми здосади се јас да правам постојано, а таа кога има слободно време гледа само да си седи "да одморела" демек нешто работи по дома. И по цел ден вика не можам да ти помогнам а тоа страшно ме нервира. А може само што е голема мрза и не сака ништо да работи. Свекрва ми понекогаш и преречува за тоа дека јас се сама правам ама џабе нема фајде. Значи нејзината соба може секој ден да ја средува за тоа време има, а за да пребрише прашина низ дневната за тоа време нема... Јас од што гледам се да постигнам често пати мојата соба останува расфрлена.. незнам како да постапам веќе.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.959
    Допаѓања:
    219.317
    Штом веќе сте во заедница свесна си дека морате сакале не сакале да фунционирате заедно и пред се да разгиварате отворено заедно
    Ок. Има деца има. Изморена е и ја сваќам жената јас ама малку не е во ред да на тебе се ти се извасува секојдневно оти сепак ти си си посебно за себе
    Седни и кажи и на свекрвата дека не можеш така да фунционираш
    Чат пат мора и таа нешто да потфати
    Кажи дека ја сваќаш дека има деца и се не мора секојдневно ама чат пат да се потруди

Друго решение јас не гледам во заедница со 4 генерации оти за жал несватливо би било и да си живеете среќно и весело на купче оти искрено тука се во прашање куп карактери засебни фамилии и возрасти
    Да така мир нема да имаш таму дур не излезеш тоа да ти е јасно

Можете да живеете само нијанса помирно ако успеете да отворите искрено картите на маса и најдете заеднички речник и компромис

На Summer16 и Animali им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    И таа, и ти ја користите дневната, кујната, ве-цето?
    Ако да, не чисти и ти.
    Нека се распадне ако сака.

На Охрид88, Bella*, Summer16 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Ама ако не завршам некоа работа јас свекрвата веднаш се лути ако така напразно седам и ќе стане и таа ќе ја заврши работата. Сум пробала да не ја средам кујната да оставам на јатрвата ама таа дтанува и средуваа.

Сум разговарала со свекрвата и таа е свесна вели дека претходно целата работа била на нејзе, ии има разговарано со неа ама залудно. Свесна дум дека не можеме така убаво да функционираме цел живот, тие треба да се средат да прават куќа но никако да почнат. Полесно им е тука со нас, ни за јадење мислат ни за пиење. И постојано накај нив си влечат за било што.

Последна измена од модератор: 20 февруари 2019
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.441
    Мало питањце- вашите мажи, т.е. браќата фаќаат по нешто или мама не ги воспитала така? Само вие жените валкате? Рамноправност девојки, демек она нека чисти, маж и и маж ти не мора.

На Mumoftwo30, Puffy2019, SexiLy и 10 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.959
    Допаѓања:
    219.317
    Не живеј надевајки се тие да почнат да прават куќа и да се иселат. Наместо тоа гледајте со маж ви да проработете за вас наместо да се надевате на нив.
    Само сум искрена..
    Кавги ќе има. Тоа да знаеш. Многу генерации сте во куќава или станот што и да е.
    Маживе кај се у приказната?
    Ако она решила ништо да не фаќа онда ќе.и кажеш на свекрвати дека и ти нема да фаќаш и така..

На Puffy2019, Охрид88, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Сите се свесни што се случува дури и мм, тој вели од кога дојде си е таква, и сега сите и попуштаат заради децата. Постојано викаат нека, гледај ги децата ние ќе средиме и она така си се научи и сега нема помош.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.726
    Допаѓања:
    322.821
    @Summer16 не се жести и не си дигај тензии сама на себе, зашто ќе ти се одразат на квалитетот на живот и на бракот.
    Мој совет: не се преморувај, и не се трескај од ѕид.
    Што можеш да сработиш - полека сработи го.
    Тоа што неможеш-батали !
    Крај краева, ако за чистење на бањата требаат 30 минути, ти полека работи си...па нека трае....
    Па седни си, одмори се:)
    Ако се раскараш и си речете по нешто, тогаш за век ќе сте во лоши односи.

На Antebellum, LiliBoz, Summer16 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Маж и не е по таа работа. Додека пак маж ми, ми помага често, повеќе околу готвењето.
    А и двајцата се малку така воспитани се да им биде на послужовник.

14. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Знам, за овие 2 години никогаш не сум се скарала со било кој од тука а и не помислувам.

На Antebellum и Abc07 им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Исто бевме, е сега кога имам и јас дете свекрвами се обраќа со зборови "Бебуле, ми ги скина рацете од ко имаш дете. Ништо неможиш да помогниш" не дека неможам, НЕЌАМ! а и нема сега си имам посебен спрат горе и уво ме боли за сите.
    Мој совет, соберете се дома сите и на договорете се денес ти, утре таа, и така. Чим сте во заедница мора да има компромис

Последна измена: 20 февруари 2019
    На vitamina, Abc07, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Тешко дека со неа ќе најдам компромис. Плус заборавив да напоменам дека на пат е и 3тото дете така да уште повеќе ќе ја чуват.

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    :whew: Тешко, тешко е знам
    Маж ти што вели? Делете се ако имате услови одете настрана да живеете

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Е ако де, нека ја чуваат. Чувај си го здравјето и ти ќе имаш дете/деца. Ти готвиш јадење за сите? Она само седнува на готово да јаде? :^)
    Ајде најди си некоја работа, било каква, така нема да бидеш пола ден дома и ќе си имаш пари само за себе.
    До тогаш, ако не работи она, не работи ни ти, свекрва ти може да фрчи колку сака, ти не си им измеќарка таму, колку е едната снаа толку си и ти. Тоа што немаш деца, не треба на никој да му биде изговор. Ако скокнува одма да чисти, нека чисти, нема што да чувствуваш вина.

На Puffy2019, vitamina, ZAHRA и 9 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.264
    Баш ко што и рече. Исто и јас би ја советувала.

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.052
    Допаѓања:
    225.365
    А зошто воопшто си дозволувате да живеете во една соба не ми е јасно...

На vitamina и Rebecca_R им се допаѓа ова.