1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јатрви

Дискусија во 'Брак' започната од rak11, 5 октомври 2011.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.056
    Балдска:D

На BlackNight, CameliaMiller, Panda00 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    32.367
    Не, мислам дека беше балд'за, ама не сум сигурна.
    Ај некоја друга нека каже

На BlackNight, Mr.Limonko и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.431
    Како? Зошто?
    Балдаска :rofl:

Дали само јас прв пат ги слушам зборовите? :drunk:
    :tmi:

На MiloMalo, Mumoftwo30, Marijana93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.369
    Оти си машко, ти кажав, ние жените сме покомплицирани, па затоа сме почестени со вакви роднински врски:lol:

На Panda00, Mumoftwo30, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.056
    Значи само жените имаат јатрви и золви.Од двајца браќа,сопругите се јатрви.Золва е сестрата на мажот.Снаа е сопругата на братот:DТи како машко ќе имаш балдази ако има сестри,ако има брат шура:D

На Panda00, Mumoftwo30, TwistedSister и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    2.919
    Чекај чекај, зошто на неа и праќа пари што требало на тебе да ги прати?
    Овде односите се замрсени меѓу сите, не само меѓу снаава и золвата.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Поради тоа што јас немав Бугарска сметка, и тоа се случи пред мене да ми даде прстен мм, бевме само дечко и девојка и мене ми беше срам да барам пари од него, а он работи во странство, а јас дознав дека сум бремена после 2 недели од кога замина мм.

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.501
    Допаѓања:
    69.122
    Ќе ве банирам ако продолжите со навреди, држете се до темата и внимавајте на речникот.

На JasBee11, Mumoftwo30 и Frida- им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    17.536
    @FlirtBerry ама што им се објаснуваш жено? Ај не си го раскажувај животот овде на сите, нека си тераат работа, не си злобна, само си одговорила непромислено, не знаат што значи некој да е злобен!

На DragonFly22, Panda00, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Јас се изиритирав зошто ме прават нешто што не сум, ама еве веќе не се замарам искрено, кој што сака нека мисли…

На DragonFly22, Mumoftwo30, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    14.459
    Како бе луѓе не е голема работа за најблизок да се помести убав настан?
    На првиот роденден на дете мое, брат ми и татко ми не беа, едноставно не можеа да земат одмор, во странство беа. Се отепав од плачење кога ми се јавија на камера на прославата. Најважните на најважниот настан не беа присутни.
    Не знам на кој начин е прашала сестрата ама ако културно прашала можело и културно да се одговори.
    Плус и бременоста не е,, плукни залепи". Кој не видел мака со забременување не знае што збори. Ај утре ќе решам дете да правам и утре гарант ќе се фати. Шти мислите секоја останува бремена кога ќе посака?

На Autumn Love, Mazegin, Orchidea и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    17.536
    Не може да се поместува свадба ако си бремена, јас бев на свадба бремена пред пораѓај, жени прават свадба во 7-8 месец од бременост, некултурно е утре јас такво нешто да побарам од брат ми, никогаш и нема тоа да го прашам, ни во лудило. И бремена ќе одам на свадбата на брат ми, и луда и саката и секаква! Ништо нема да ме спречи во тоа, па макар и само да седам на столче цела свадба!

Никогаш не би се мешала во нивниот специјален ден, не па да барам да ми поместува датуми за мојата бременост, сулудо.

Единствена замерка е што и одговорила дрско, тоа е непромислено, на се останато си добила одговор каков што заслужува, глупаво прашање што јас нема никогаш на брат ми да му го поставам.

И ова не те прави злобен човек, според мене.

На Joanna28, DragonFly22, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    10.948
    А зошто братот кој работи во странство да не смее да и испрати пари на СОПСТВЕНАТА сестра?
    Зарем брат ми нема да ми биде брат одкако ќе се ожени?
    Е се додека вака се филмате, сеуште не влезени во нечија фамилија да ги раскарате семејните односи нема да имате ни мир ни почит!

На eliesaab, Orchidea, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    14.444
    Kje ti bide brat, no ne mozesh da ocekuvash da te izdrzuva. Meshash babi i zhabi.

На BlackNight, Gosh, Калатеа и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.739
    Допаѓања:
    19.816
    Не ми се јасни овие односи брат-сестра ама насекаде ги гледам.
    Имам сестра постара никогаш не ми давала пари, не ме финансирала тоа било обврска на мојте. Работела во странство.За разлика од зет, другари со сестри, кои влегуваат во брак и уште даваат пари на сестрите па така настануваат караници.

Парите се дома во семејството, не за цела фамилија. Ако се има ќе се даде ок, но сестрата може да работи и да си заработи.
    Чудна појава...
    Не би можела да замислам да имам сестра здрава права да студира или да е 18+ а да и давам пари, побогу зошто

Едно е подарок за роденден, нг друго е редовно издржување

На Gosh, TrueToMyself, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    14.444
    Zamisluvam. Maz mi nadvor od Makedonija, sama rastam deca, koi stresovi gi dozivuvam sama i da izdrzuva brat, sestra. Ma ima da zapalam se i nego.

На Gosh, Panda00, mama11 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.739
    Допаѓања:
    19.816
    Има исклучоци да е само без родители, малолетно, студира...ама се' останато е аздис "Бато во петок вечер на пијачка сакам да одам мама не ми дава пари немала"...и ова пред мои очи се дешавало. И братов место 1000ката на жената и детето, даде да излезе и после снаата не чини :D

На CameliaMiller, Panda00, mama11 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.431
    Јас сметам дека кога уште си дел од семејството на мајка ти и татко ти уште живеете сите заедно и работиш мора секој член кој што од некои причини е издржуван дел од твојата плата да оди во издражуваниот член (учи, студент, моментално е без работа, болест), како и од платата од секој член. Ако има член во семејството што е работоспособен, ама по лесно му е да лежи и не придонесува на никаков начин во семејството никој не треба да му помогне.
    Ама ако веќе ти си се одлучил да живееш сам или си се омажил/оженил не си должен да го издржуваше тој член, примарно семејство е тоа новото кое што го градиш и должен си прво да го обезбедиш своето семејство финансиски, а после ако си во можност и сакаш можеш да помогнеш, ама не си должен да го правиш тоа како во првиот случај.

На Panda00 и JasBee11 им се допаѓа ова.
  19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.637
    Односот помеѓу брат ми и мене е само помеѓу нас. На кој би му било чудно сигурно нема да е дел од нашата фамилија. Ти не замислувај зошто би дала пари, за некои тоа е најнормално зошто замисли се брат и сестра.
    Тука морам да потенцирам дека не треба ниту во еден момент да страда жената, ниту да биде лишена од нешто и дека секој кој одлучил да влезе во брак дека треба да е одговорен спрема другата личност.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Јас не сум против брат и да и дава пари, да и помага, ама ти да работиш, расипнички да трошиш, да знаеш дека дома ти треба кревет и си викаш ај креветот може да почека, попустите за гардероба НЕ МОЖАТ да почекаат, е тогаш веќе треба да се размисли. Плус мажена е, не може брат и да ја гледа и нејзината и неговата фамилија.
    Инаку влезена сум во неговата фамилија, регистрирани сме во матично пред свадба поради тоа што требаше да вадам документи преку него затоа што живеевме во странство, сега јас сум во МК неколку месеци до свадба пошто имам обврски околу неа и после свадба, после одморот заминуваме пак. :)
    Значи пак имам право на глас сепак.

На BlackNight и Panda00 им се допаѓа ова.