мислела мислела така и не знаела како да се одмазди...но еден сончев ден океанот исфрлил една жаба прегазена од кондурата на некој си морнар и така розали додека се шетала со синчето пират(без окце) налетала на жабата...и жабата силно писнала кре кре ве молам госпоќице за помош кре кре! немам душа веќе!!!вака прегазен..те молам јас сум еден принц кој фала богу патот ме донесе до тука, врколакот Страше пред неколку години ме претвори во жаба одвратна бакни ме за да се вратам иначе ке умрам во вакви маки, тој беше многу љубоморен затоа што сум презгоден кре креееее!!!и така Розали ни две ни три го бакна и одеднаш се претвори во еден прекрасен згоден маж...висок....
i princot,i se zablagodaril na rozali,i se zaljbil vo nea na prv pogled..i i rekol ako se spasime od ovoj ostrov,ke te odnesam tebe i tvoeto dete vo mojata drzava moeto kralstvo,tamu imam vrvni lekari hirurzi i tie ke mu go spasat okoto na tvoeto since,i toa ke ima dve oci,tebe ke te zemam za zena i jas ke stanam kral a ti kralica moja,a sinceto tvoe nas naslednik.
ете така Розали среќно си заминала со принцот си го спасила синчето а и принцот го прифатил како свое дете,а тек догаш Џек свати дека згреши и остана засекогаш на тој остров со врколакот кој од забава си го шеташе на синџир мислејки дека така му е убаво на Џек без да може да му докаже дека не му е убаво и патеше до крајот на својот живот THE END!
neeee,zalno e za dzek,barem i za nego da go opravime krajot eden den na dzek mu skisnalo i mu rekol na vrkolakot"slusaj ja ne sakam taka da me setas so sindzir,mene ne mi e ubavo". i togas vrkolakot mu se izvinil na dzek i mu rekol deka nikogas poveke nema da go povredi ili ponizi..i deka go saka premnogu.. i taka vrkolakot i dzek si ostanale srekni da si ziveat na ostrovot.. THE END..
maloto zensko vrkolace rastelo i rastelo,ama bilo mnogu tazno zasto zivee na pust ostrov samo so dvajca tatkovci.. ja gledala nivnata ljubov i sakala i taa da bide zaljubena vo nekogo i nekoj da ja saka i nejze taka..
и здосади на малата Розали да живее со педеришта и еден ден се измолка од дувлото каде што живееа и тргна да си ја бара среќата...