А да си почнете нова приказна? Никој нема ни поим за што беше приказната, а беше за еден дедо. И ако сте се одлучиле да пишете во играва вратете се малку наназад и видете за што се работи. Сепак тоа е и поентава приказна, а не трескање на секој што ќе му текне.
...посакав да е моја,толку што беше убава,дури птиците престануваа да пеат само за да ја гледаат,и дојде време се заљубив во девојката и таа во мене,се се случуваше како во бајка....
(нели не е убаво цела приказна да ја раскажам,може малку претерав али нема везе) но кога дознав дека девојката била цело време под дејство на диазепами,посакав да и помогнам затоа што беше станала зависник,но таа не сакаше да и помогнам,туку почна да се расправа со мене секој ден,после неколку дена ми кажа дека е трудна,се смирија работите,престанавме да се караме,но поради преголема доза на диазепами го изгуби бебето и почна мене да ме обвинува за тоа,после неколку дена се разделивме,но таа така сакаше,јас ја барав,таа мене ме мразеше,но ништо не и згрешив,јас сакав да и помогнам,сега таа живее среќно со исто таков зависник како неа,и мисли дека и е подобро така. (настанот е вистинита случка случена на еден мој пријател)