Еден ден. Без ничијо знаење, додека нејзината мајка спиеше, таа го извлече клучот на просторијата каде што беше заклучена девојката од палтото на нејзината мајка. Се симна по скалите во тие мрачни простории и ја ослободи девојката..
тоа беше нејзината лоша мајка.... се сврте и грубо и кажа- за ова што го направи ќе платиш со животот, не само ти туку и оваа млада несреќница....утре кога сонцето ќе изгрее, ке бидете живи спалени....
се сврте и и рече на старата госпоѓа- остави ми ги на мене јас ќе ја завршам работата со погубувањето (а во главата му се мотаа мисли како да ѓи спаси кутрите девојки)
starata gospodja bese pametna no ne kolku dzudzeto,pa mu poveruva i ostavi toa da ja zavrsi celata rabota.....
Кога тие влегоја во куќата на чудовиштепт можеа да забележат дека се внатре беше направено од злато. Разгледувајќи низ собата двете девојки успеаа да здогледаат едно огледало. Чудовиштето иако имаше намера да го сокрие од нив, за да ги спаси од најголемата тортура во нивниот живот, сепак не успеа. Ги видоа своите сакани во огледалото како принудно се подготвуваат за свадба со девојки кои не ги сакаат......
Можете да посакате да се најдите на местото кое го гледате во огледалото. Но тоа им успева само на магичните суштества, а не на обичните смртници.