Се согласувам со мислењата на Мимс и Џули, комплетно! Ако сакате да ви е убаво во врската, правете како што прават вашите дечковци! Понашајте се како што би се понашале машките! Секој си има право на лична слобода! Врската не е затвор! Не е само тој, постојат многу луѓе во вашиот живот!
zdr decki na site mi treba pomos od vas...imam decko 6 meseci toj ima 21 jas 19 se bese dobro pomegu nas dvajcata no se prevrli na nova rabota sega i odedna se smeni 360 stpeni se nekako jas sum kriva sto da recam koleskite bile dobri sekogas odat zaedno da setat sto ne se slucuvalo porano ednostavno jas preminav na vtor plan custvuvam deka koleskite se povazni od mene jas koga ke i prerecam nesto sekogas mi veli si fantaziras jas tebe te sakam drugite ne postojat no mene me jadat somnezite sto ako me varal so edna od koleskite stom stana mnogu blizok za eden mesec so tiee ednostavo ke poludam ne znam sto da pravam toj veli veruvaj mi no jas ne znam kako???sto mislite vie za ovaaa
Па за почеток не се тревожи многу. Тој е на нова работа, среќава нови луѓе, постои ентузијазам кај него и нормално е да се дружи со колегите. Ти треба да останеш приземна, да не „мрчиш“ многу затоа што ќе испадне дека тие се секогаш добри а ти правиш проблем. Остани мирна и ќе видиш што ќе се случува понатаму, а да фати некоја од нив сега кога е тазе на работа, мене не ми е баш веројатно, тоа е ризик. Биди си самоуверена и не му ставј замерки, биди кул, и за тебе ќе биде подобро и за врската. Позз!
Добро, тоа е типично женско размислување. Ти си од оние повеќе љубоморните, ама не е толку страшна ситуацијата. Дечко ти има нова работа, и природно е да се запознае со нови луѓе. Мора со нив да оствари некој однос за да може да се прилагоди на работата и понатаму да напредува. Полека со сомнежите, премногу е рано за било што. Поверувај му на дечко ти кога ти вели дека нема ништо... се додека немаш докази , ништо не може да се тврди. Затоа мислам малку да се оладиш. Остави го, нека си ја работи работата, а ти вниманието насочи кон нешто друго за да ја намалиш љубомората. ...И ќе видиш дека се ќе биде подобро
Значи не верувам дека би направил нешто со некоја колешка од работа затоа што со самото тоа си ја става во опасност работата, незнам дали би си го ризикувал работното место, знаеш дека денеска организациите не дозволуваат љубовни врски помеѓу вработените, затоа опушти се, штом е со тебе значи дека тебе те сака и сака да е со тебе.
Јас имам новости за вас ...пред некој ден се видов со типот за кој што зборев, и ме баци..мммм најубаво беше, сега деновиве треба да се видиме, па ке видам што и како ќе биде......
Сдп што би направиле во ситуација кога веќе не чувствувате ништо повеќе за партнерот,а секогаш ви недостасува кога не е до вас и едвај чекате да го видите?
веројатно ти недостасува бидејќи ти станал навика,а да сум на твое место ако не чувствувам ништо ќе му речам малку пауза да видиме како ќе се одвиваат работите,ако не иде, тогаш ..... позз
Блубери како така?! Па ако едвај чекаш да го видиш, значи дека нешто ти фали без него...дека имаш некои чувства. Види, и јас понекогаш знам да се замислам и да дојдам до некој заклучок дека чувствата не ми се како порано, или дека ги нема... Ама не можам без него! И сакам да го видам! И тогаш пак си сфаќам дека чувствата се тука сеуште. Не од навика... Мислам убаво да се преиспиташ, што чувствуваш, зошто и како... Не избрзувај со одлуката, за да нема каење после
Тоа е навика! Но не мора да значи дека тука нема чувства! Верувај во она што го кажуваат, кога ќе изгубиш некој, дури тогаш сфаќаш колку ти значел и колку си го сакал! Затоа не избрзувај, и расчисти со своите чувства!
Eх феминки, еве ме пак. Сакав да раскинам, и добив безброј молби и милиони пати ме уверуваше дека не е тој, дека не ме изневерил, дека можел да биде било кој што ќе оди со таа, дека не ја знае и се по ред. Неговото однесување ми е нормално, ништо не е сменето, значи целосно исто..и никој ништо ново не кажа, дури и се прават дека не е битно тоа, терај дајле ми викаат Сега што да правам? Јас не можам, немам доверба, ама и не можам да се скарам, тешко е, и мене и нему...ќе се обидам да се правам ко ништо да не било, да не мислам на тоа, нема сигурно никој да ми ја каже или посочи вистината...треба ли? Или пак ќе испаднам јас смотана на крај? Веќе незнам, мислам да му дадам уште една шанса...еве срцево верува во него
катенце, не знам дали е правилно ова што ќе ти го речам ама мислам дека тој не заслужува нова шанса! Јас дека давам нови шанси постојано што добив?? Ништо! само нови разочарувања! Светот е полн со машки што ќе знаат да те сакаат!
E да Ози, ама години се бе, го сакам...а и не знам дали ме изневерувал, кој да ми каже? знам дека најверојатно ќе се разочарам, знам дека набрзо пак ќе плачам, ама ете, пусто срце не дава...
ехх катенце, сите не посоветуваш, а себеси?? не сум во тек, не знам што ти се случило, но едно верувај, мажите колку и да се лажговци, “вистински актери“, но пак за разлика од девојките-актерки, тие не можат да глумат солзи... (за наша среќа ), тоа е мое мислење... слушај го срцето, барем уште овој пат се надевам ќе ти помине
Ако не си 100% сигурна дека тој те изневерил, дај му уште една шанса. Речи му да ти докаже дека можеш пак да му веруваш, но остани будна, провери сама, ништо неможе да се сокрие, кога тогаш ќе се дознае вистината.
мојот проблем е тоа што има дечко но тој повеке е со другарите отколку со мене .....не оди долго врме уште на почеток сме...али тоа ужасно ми смета и ме нервира нејкам да му казам отворено сакам сам да си свати му се лутаму му вракам со иста мера за да свати дкеа нешто не е ок но тој ништо пак си тера по свое ...незнам више што да направам ве молам за хелп некој совет... поззз