Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

А зошто ја нарекуваш мивка?
    Да не требало да го одбие да излезат затоа што имал предходно 6 годишна врска?

2. Justicija

Justicija Форумски идол

Девојчето не може да се помири со вистината , дека бившиот одма си нашол друга и си продолжил со животот .
    Епа девојче батали го бившиот и заборави го како што тој те заборавил , и продолжи си со животот .

3. Outlook

Outlook Популарен член

Ни крива ни дужна девојката ќе го јаде :) е, тоа е не може на магарето, удри на самарот :)

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

@any_xx можеш да не ја сакаш девојката бидејќи бившиот сега нејзе ја избрал, но не е убаво да ја нарекуваш мивка или било како.
    Девојчето не е криво ништо.
    Ако треба да обвиниш некој, обвини го дечко ти.

Па и јас кога се фатив со дечко ми тој само пред месец време беше раскинал 2 г врска.
    И што требаше да ме вреѓа девојката?
    Не. Таа знаеше дека јас не сум причина за раскинувањето и ден денес си имаме едно здраво.

theowndemon, Momichka and Outlook like this.
  5. forumce

forumce Форумски идол

@any_xx
    И мене би ми било криво и не би се чувствувала добро кога некој со кој сум била 6 год си најде друга само 1 недела после раскинување. Зарем не му треба време да одболува или барем да размисли. Не знам. Ова е мое мислење и знам како би се чувствувала кога би ми се случило тоа. Сепак 6 години се во прашање, не се малку воопшто. Не е крива девојката со која излегол, туку тој самиот. Можеби го направил тоа за да те повреди, да те направи љубоморна можеби.
    А ти ако не можеш да поминеш покрај тоа што тој веднаш си нашол друга, прекини ги сите контакти со него, не се измачувај.

6. Outlook

Outlook Популарен член

Според мене тоа и било целта, таа да сфати што сака, дечкото очигледно кавалерски кон таа девојка се поставил, како пријател. Ама срце памет не пита па, она се распука по девојчето :)

natemila and buba4e89 like this.
  7. nAherediA

nAherediA Активен член

Дечко ми ме испраќаше накај дома и едно време застана тој и јас го гушнав а тој само ме баци на уста и тргнавме и на другата страна од улицата една колешка на мојата мајка а воедно и накај мене живее а јас кога го гушнав тие беа далеку не ни ги препознав и додека ја преминувавме улицата таја ми се испули мене се сврти . е сега проблемот е во тоа што моите од дома знаат за него и дека ме испраќа но мајка ми кога ја прашав дали ќе ме пусти да излезам со него ми рече оди но многу почесто почнавте да излегувате.. е сега оваа колешката нејзина ми е страв да не и кажи нешто глупости да излажи као демек се гушкаја се бакнуваат а мислам дека дома ќе ми викаат .. совет ве молам што да и речам јас на мајка ми ..( а пред тоа јас бев излезана со моите другарки а тој само ме испрати )

8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Па не виделе они убаво. Другарка ти била

9. nAherediA

nAherediA Активен член

кога ја преминувавме улицата тие беа малку подолу па женава се сврти и се пулеше:(:x:worried:

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Искреност и ништо друго. Штом мајка ти веќе знае, ти можеш и низ муабет да и кажиш дека те попратил па колешката ве видела. Јас се би кажала, незнам каков ви е односот дома но најдобро е да не криеш па после муабети да си слушаш од луѓево кои ги баш се интересираат за туѓи животи.

11. nAherediA

nAherediA Активен член

Јас ќе и кажам дека тој ме испрати и дека таа не видела но ми е страв да не извадат муабети дека тука на улица сме се гушкале ме бацувал тој а ова беше мало уличе одевме од тука за поблиску ..

12. ocicka2014

Колешката нема да излаже, ќе ја каже вистината :)
    Изгледа само ти се лажеш дека тоа не е вистина што се случило или само се обидуваш да се лажеш :)

13. nAherediA

nAherediA Активен член

Но што ако ми викаат дома?

14. ocicka2014

Според мене неможеш да криеш дека имаш дечко. Денес колешка утре мајкати или некој друг ќе те види.
    Подобро признај си кажи си.
    Колку години имаш?

15. nAherediA

nAherediA Активен член

А да на дечко ми го болеше полоњата па кога го гушкав се истегна го здоболи:?:

16

Last edited by a moderator: Aug 28, 2017
  16. ocicka2014

Не би требало да ти забранат да имаш дечко, не гледам проблем.
    Подобро нека дознаат, зошто да се криеш и да живееш во страв дека некој ќе те види наместо да уживаш.

buba4e89 and Momichka like this.
  17. nAherediA

nAherediA Активен член

Во право си , но незнам како ќе изреагира мајка ми и што ќе и кажи нејзе колешката

18. _minnie

_minnie Активен член

А што ако и каже колешката на мајка ти ? Таа колешка нема деца и тие деца немаат дечко или девојка? Боже сачувај :^) Кажи и уште сега на мајка ти што и како било , ако дознае од друг ќе ја изгуби довербата во тебе. Верувам дека ќе те разбере и поддржи, сепак ти е мајка :hug:. И дај престанете бе луѓе со тие малограѓански работи и муабети од типот рекла казала, па 21 век сме. Живејте за себе не за комшии, колешки и што ти ја знам.:shake::smirk:

Gosh and Dadusicka like this.
  19. ocicka2014

А да и кажеш ти?
    Оти друг ако и каже којзнае како ќе и каже може ќе накукули и дека сте се пофаќале. Башка ќе ја стави во непријатна ситуација мајка ти, а вака ако рече ЗНАМ ќе и го скрши филмот на женава :)

Dadusicka and theowndemon like this.
  20. nAherediA

nAherediA Активен член

Да и кажам дека го гушнав ?