Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.777
    Кој да го вратиш ? Другарот или бившиот ? :)
    Размисли прво што сакаш , што чуствуваш во душата , и таму ке го најдеш одговорот за све ;)

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Тоа беше потенцирано од старт. Шо и да се деси, нивното другарство нема да биде расипано.
    Другарот. Го сакам назад како другар. Кога би биле нешто повеќе би им се уништило другарството, а тоа не сакаме да се случи.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Епа ако го сметаш за другар и сметаш дека не можеш да му возвратиш со нешто повеќе тогаш мислам и дека е подобро вака, засега. Остави го нека се среди и нека олади малку, можеби сам ќе те побара тој после. Ако не сакаш да го повредиш можеби вака е и подобро.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.777
    Епа треба да му кажеш дека не сакаш да седиш на два стола , и дека ти значи , и сакаш да си ја продолжите "дружбата". :)

На mira.mira и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  5. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Зошто секогаш налетувам на еден ист тип машки? Ќе се запознаеме, тој без самодоверба и без доверба у мене цело време ќе збори како тој бил ваков онаков, дека не би имал храброст да се пушти на поубава девојка бидејќи знаел дека нема шанси кај неа и со самото тоа мене ме понижува како да сум подоле од таа некоја, сфаќате? Цело време истите муабети, а и малку во завиена форма ми плеска дека телото ми било вакво онакво дека не сум била многу убава ама онака ок. На почеток вели сакам сериозна врска а уствари испаѓа обратното и ја одвнатре знам дека нешто не штима ама како да не сакам да знам.
    Во мене ли е проблемот? Каде грешам?

6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Другарството никогаш нема да биде исто штом тој веќе има чувства кон тебе. Најдобро е да разговараш директно со него, онака на шала кажи му дека ти се лути како небаре ти е дечко и види негова реакција.

Тој може да каже што сака, на тебе е дали ќе му поверуваш. Хахаха не паѓај на муабети, а гледај ги делата. А и самата велиш дека одвнатре знаеш- не штима. Епа фино лепо си ја слушај интуицијата, обично секогаш е во право. Во тебе е проблемот ако продолжуваш со тие момци и си го трошиш времето. Затоа нареден пат кога нешто ти кажува од внатре, слушај си го внатрешниот глас. А тоа знам, осеќам ама како да не сакам да знам дека тој ме лаже и е идиот.... шта речи... Тука ти е проблемот. Пробај некое време да си сама и да не излегуваш со никој и поработи на самодовербата.

7. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Другарството никогаш нема да биде исто штом тој веќе има чувства кон тебе. Најдобро е да разговараш директно со него, онака на шала кажи му дека ти се лути како небаре ти е дечко и види негова реакција.

Тој може да каже што сака, на тебе е дали ќе му поверуваш. Хахаха не паѓај на муабети, а гледај ги делата. А и самата велиш дека одвнатре знаеш- не штима. Епа фино лепо слушај си ја интуицијата, обично секогаш е во право. Во тебе е проблемот ако продолжуваш со тие момци и си го трошиш времето. Затоа нареден пат кога нешто ти кажува од внатре, слушај си го внатрешниот глас. А тоа 'знам, осеќам ама како да не сакам да знам дека тој ме лаже и е идиот'.... шта речи... Тука ти е проблемот. Пробај некое време да си сама и да не излегуваш со никој и поработи на самодовербата.

На 1418 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Јас би разговарала ама ете вчера не ми крена на телефон, на пораката ладно одговори. Нејќам да го напнувам сепак сме само другари, да не ме сфати погрешно. А и не сме сигурни дали има чувства, тоа вие први го заклучивте ;)

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Се согласувам потполно со тебе. Самодовербата ми е слаба страна. И да, изгледа треба да сум некое време сама а очајно сакам да сум во врска не знам зошто, затоа што толку сакам може затоа е вака. Ме плаши помислата да останам сама и дека нема да најдам никој.

10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Затоа јас мислам дека е најубаво да го оставиш сега малку да олади и да се смири, можеби самиот ќе те побара.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сето тоа ти е волшебен круг. Нема што да очајуваш за врска. Според законот на Марфи кога ќе решиш дека не ти треба маж во животот- точно тогаш се појавува некој. Колку години си ако не е тајна?

12. Biseren Kamen

Biseren Kamen Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    ovasve kako od nekade da mie poznato aa se setiv od kade od sapunskite serijali tie od VENECUELA

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.777
    Па ваљда само тој ти е на располагање ... Фати друг и одма ке заборавиш дека постои :)

На stetoskop и baba Rada им се допаѓа ова.
  14. Biseren Kamen

Biseren Kamen Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    toe mnogo tocno sto go kaza sega ti deka samo toj mue na raspolaganje za da bidi uste pointeresna sapunicata mora da se ima povele partneri da se sakaat pa posle da ne se sakaat i TN

15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.777
    Да не биде бал , нека биде маскембал , гужва да има

На baba Rada и Biseren Kamen им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Не се зафркавајте на туѓа мака. Ако имате совет, во ред. Ако не, немојте..

На sj *O*, stetoskop, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @СуперДевојка а да си се оддалечиш од двајцата?! Најпаметно и безболно за тројцата.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.465
    zasto e idiot ,mozebi saka da kaze deka ne si nekoja seksipilna znaes od onie cicki na tapet gz naprcen i mucki isprceni.e toa e od iskustvo ti kazuvam,a i ako ne mu se dopagas ne e problemot vo tebe ,ne si nabivaj kompleksi nekomu mu se dopagame ima privlecnost so nekogo ne .ostavi go ovoj odi ponatamu,ako ne te ceni i misli deka ne si dovolno ubava za nego sto ke ti e ceni se malku poveke :)

19. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Можеби. Ама не знам. Многу ми фали другаров. Еве денес нема апсолутно никаква комуникација и се осеќам ко празен да ми е денов. Затоа сакам да си го вратам.

20. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Дружи се со другарки твој батали го