Ти избираш со кого ќе го делиш времето, затоа паметно прави го изборот. Ако некој на овој начин ти пристапува следниот чекор е да го дистанцираш скроз, затоа што таков не ти треба. Гледам дека си оштетена со тоа што пиша дека секогаш налетуваш на некој кој не ти е по крој и ќе ти кажам дека она што го заслужуваш нема лесно да ти дојде.
Не знам дали е баш љубовен проблем. Значи од такт ме вади дечко ми. Се што ќе му купам за годишнина, месечнина, роденден или за онака тој го дава на брат му или на другари да го носат. А му купувам се што му треба. За годишница му подарив педерка пошто ептен му беше потребна и ја дал на брат му за патување, му кажав дека ми пречи ептен и џабе. Сега брат му оди во странство и ќе го нема една год., па пак му ја дал. Како е можно да е ваков? И сега нормално следи кавга ама нели е глупо што прави? Значи поклон е поклон, и плус за годишнина
Е полека де па тој само ја дал на служење не му ја дал за него. Ти твоето си го правиш па тој ако не се разбира тоа е веќе проблем до него. А пола си во право
A mozebi ne dava tuku sami si zemaat...ili sram mu e da gi odbie....zs jas znam eden takov se ima no nisto nema... doagja drugar I vika bluzava zakon moze da ja zemam da ja ponosam I ovoj sekako deka da ke kaze I vekje taa ne e negova se si prosvojuvaat za sebe site...nekoj moze ke vrati nesto no ne se I sekogas...znaci moze ne e toj kriv...
Мене би ми сметало и би инсистирала тоа да е последно. Јас со љубов тоа сум го барала и подарила, да гледам дека него му служи и тоа би ме направило среќна.
Како не е крив? Ќе каже дека му е поклон од девојката дека сака да го задржи за себе, дека тој го користи.. не е изговор дека не може да одбие некој.
Да така е ама од пусти срам....Значи тој што го знам му носеле од Виена пример фармерки и другар го прашува да ги земам и овој сака да каже не но од срам вика носи ги и тоа е тоа ако не му ги врати добро а ако му ги врати два пати добро и така....а погоре феминкава треба да го праша дечко и дали тоа шо му го купила му се допаѓа зошто јас давам нешто доколку не ми е убаво или не ми треба(во случајов него му треба )но дали му се допаѓа треба да се знае...и така
Нека дава одредени работи но не се. Јас пример со дечко ми си купиваме што ни треба еден на друг но сами си бираме. Пример за мојот роденден ме праша дали ми треба нешто, во план ми беше ташна и чизми, ми ги купи тој но сама ги избрав. Многу често се случува тоа и за мене е сосема ок. Знаеме да си купиме и без да прашаме но за нешто што знам дека го сака или му се допаѓа. Секако подарок од саканиот за годишнина, каков и да е не би го дала на никого.
@lost123 , @Arthur Го прашал и му ја дал. Ама се нервирам ептен. Му ја купив баш со многу љубов и со последни пари што си собирав за таа пригода, и првиот пат кога му ја даде океј брат му е, нека. Ама сега... пак исто, а му кажав дека ми пречи премногу. А не дека не му треба, ја носеше цело време, а по негова волја му ја купив, сам ја одбра. Не е значи дека сум јас лошата туку сега е стварно крив.
Епа ко така стварно неубаво игра и стварно е крив...само ти не се нервирај сигурно ќе му ја врати(па макар и по долго време)и на крај краева нештото него му е потребно си му го купила и тој го дава е неможам да сфатам...имај убава вечер
Кога веќе и ја користи зошто воопшто ја дава? Ај ние луѓето сме без осет и бараме се, но за некои работи треба да се каже не. Како што пишав погоре, ти со љубов и си ставала пари на страна за нешто да му земеш него што ќе му користи и вака да направи не е фер воопшто. Јас би била многу лута и навредена.
@Arthur исто и ти @lost123 па и ептен сум, како што и ни беше врскава на стаклени ноџиња изгледа веќе пукнаа. Ова беше врвот, стварно. Али сепак мене ме најде крива дека сум била многу лоша Едит: седтра ми во живот не сеосудила да ме праша за да земе нешто што ми е љубовен подарок а уште помалце дека ќе го дадам. Изгледа машкиве се безосетни
За што лоша ти? Сите сакаат да бидат невини и жртви. Не е гледај ти како виновник за ова, бидејќи ти твоето си го направила што требало. Ако ти продолжи врската, бидејќи кажуваш дека не ви е во добар однос, некој период не му купувај ништо.
Мене би ми пречело и дефинитивно би пререкла. Сепак твоето ти си го направила зборувам за гестот. Прашај го како би се чувствувал он на твое место само.
Абе ок, брат му е. Ете има нешто што нив не им пречи и не го разбираат. Си кажала еднаш и кажи му дека ти пречи. И мене би ми сметало ај на другар да даде нешто, за брат/сестра не би ми.
Јас би ти препорачал да ја прифатиш оваа мана кај него и да не го ставаш на изборот помеѓу брат му и тебе. Брат му е, секако дека ќе го стави својот брат на прво место. Те разбирам како се чувствуваш, можеш да седнеш со него и да разговараш на фин и културен начин за ова, пробај да му посочиш дека ти пречи малку, но не инсистирај на тоа да те стави тебе на прво место зошто нема тоа да го направи.
Можеш индиректно низ муабет да напоменеш општо дека не си заинтересирана во моментов за било каква врска и дека ти треба одмор.