Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Предложи му средба, на крај крајава ти само средба ќе му предложиш и ништо друго, тоа не е ништо страшно. Мое мислење е дека нема потреба со песнички и сл. да проверуваш дали ти на него му се допаѓаш или не, тоа се гледа најубаво во четири очи.
    Е сега проблемот е тоа што ти си 19 години а тој е 30 години и не ме сфаќај погрешно но мислам дека карактерно уште не си дорасната за него. Да беше тој да речеме 35 а ти 27 или 28 години ајде де, жена си и имаш изградено сопствено мислење и став ама вака не знам.

На Purelove92, Dadusicka и stetoskop им се допаѓа ова.
  2. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Го гледаш секој ден, па малку ти го поматил умот.
    Убаво велиш дете си спрема него.
    Според мене разликата во години е голема. Размисли убаво. Тој е веке возрасен созреан човек, ги има поминато тие години кои ти допрва треба да ги доживееш. Сфаќањата и гледиштата на 19 годишен тинејџер и на 30 годишен маж се многу различни.

На crimson, Dadusicka, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Па и сама си кажа дека си дете за него,а и несигурна си плус,и на мене ми се свиѓал некој што бил постар од мене 12 години,па ништо не испаднало пошто доволно сум свесна дека имаме многу различни гледишта наспрема животот,нема што да изгубиш ако му пишеш,ама и што ако излезеш со него?И ти предложи нешто?На него му е време за да се жени а ти тек да запишеш факултет.Сум имала слична ситуација само што јас излегував,и многу полошо направив пошто тешко е да заборавиш,а пред тоа си свесен дека никаде не води тоа...

4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Јас секогаш сум успевала со дечковци што биле 8+ поголеми од мене ама никогаш не сум го направила првиот чекор. Вие сте 11 год разлика ама не гледај на тоа како пречка. Јас да сум на твое место не би преземала ништо зашто ако му се свиѓам, а се среќаваме секој ден тој ќе преземе некаков чекор. Ама ти си знаеш, ете пиши му, предложи му кафе. Зависи какви карактери сте.

5. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Има едно дете кое ме меркаше еден подолг период и пробуваше да ми се приближи, но јас тогаш не го забележував. После некое време и мене почна да ми се свига. Го најдов еднаш на фб и го додадов , и од тогаш тој се смени спрема мене повеќе не ме забележува како порано. После неколку месеци ми пиша на фб но се направи демек не ме познава. Па ај да се видиме, дај ми број, слика итн. Мислев се зеза, па го зезав и јас. Му го вртев муабетот цело време, аха ќе се видиме, сега ќе ти дадам број, сега слика ќе ти пратам и на крај не му дадов ништо, и не му вратив последно што ми пиша.
    Сакам да му пишам но не знам дали ми е паметнава идејава, дали да почекам некое време додека се заборави последниов разговор. Се плашам да не ме откачи после ова.
    Што мислите?

6. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Пишај му, но ќе му се извиниш дека не си му пишала дека имаш обврски, или уште подобро, биди искрена со него.
    Очигледно е дека сака да ти врати поради игнорот од твоја страна.
    И ништо лошо нема во тоа доколку му го дадеш бројот и прифатиш средба, но види како ќе се однесува тој со тебе.

7. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Па не му дадов број или нешто друго затоа што тој се направи дека не ме познава, а ме вика да се видиме.

8. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Пиши, немој да се срамиш. :D

9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Па очигледно тоа му било идеа да те пецне на некој начин и да ти врати за тоа што не си го забележувала. А изгледа му успеала таа игра.
    Ништо не губиш ако му пишаш, барем ќе знаеш на што си.

10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Ако ти одбиваш други машки, тогаш треба да знаеш дека тебе може некој друг да те одбие исто така. Инаку што се однесува до ова, грешка ти е што си чекала и што си постапила така, ако веќе некој ти се допаѓа на тебе треба и да му го дадеш тоа до знаење а не едно зборуваш а друго правиш. Сега ако се реши човекот да ти даде уште една шанса не ја упропастувај. Пиши му.

На JustFun и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  11. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Му пишав јас вчера а после и тој мене , но не беше ич озбилен. Јас го прашувам нешто тој ми вика јави ми се на моб се ќе ти кажам :drunk: Барем да не се прави наудрен дека не ме познава.

12. TwinB

TwinB Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Во право беше, многу ми е подобро сама и да ме мислат одколку јас да му се мислам :)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069

Епа девојко, возот за тебе заминал... :)

Следен пат кога планираш нешто да правиш и да го спроведиш на дело, а не едно размислуваш а друго правиш. Не ме сфаќај погрешно, немам ништо против тебе само ти давам чисто пријателски совет.

Поздрав.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Здраво Феминки! Конечно време да си направам профил :) Се надевам ќе се дружиме.
    Би сакала да си го искажам и мојов проблем што долго време ме мачи.
    Имам врска од скоро една година, со дечко ми се запознав преку заеднички пријател.Се беше ок, започнавме врска, но заради бившата негова си набив комплекси.
    Дечко ми пред мене имал девојка со која што одел долги години, но бидејќи таа се запиша на факултет надвор од балканот, прекинале.
    Кога дојде ред да се спомне темата бивши, го прашав онака дали имал некоја пред мене, и ми раскажа за типката.
    Му била прва љубов, многу ја сакал,кажа само дека е колку мене и таа, само по слаба, повисока и со огромни гради, била моделка, и бидејќи се од мали заедно, мајка му многу ја посакувала за снаа.Биле соседи, но се преселиле, но ми стана многу неубаво од овој разговор, иако кажа дека ништо немаат.
    Многу се плашам доколку пак имаат контакт.Многу бил тажен кога си заминала, сакал и тој да замине, се слушале на почетокот, но потоа не. Кога си отидов дома направив детална анализа, ја барав на инста, на фб, и можам да кажам дека е со класи над мене.Се плашам дека дечко ми ке ме остави, јас не сум ни богата, ни убава, ни разгалена, таа им е едино дете нема ни роднини, а моите се разведени, и јас сум сама, но не и разгалена.
    Дечко ми има стар фб со хакнат пасворд, гледам цели албуми им седат.Секоја година на одмори, на патување, ми е глупо дека уште никаде не сум била.
    Инаку мајка му потајно ја сака, многу ми е срам кога ке дојде ред дома да го донесам.
    Чува неколку подароци од нејзе, фотографии, и толку.Како да му кажам дека ми е глупо без да бидам љубоморна?
    Не знам дали ја сака, се плашам многу.Според мене мислам дека не ја сака, бидејки немаше дома да ме носи и да ми ја спомне.Кажа само дека има убави спомени, но дека не ја сака

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Зборувај со него отворено, биди искрена, кажи му што те мачи но и кажи му што ти пречи.
    Тоа што мислиш дека е класи над тебе грешиш.
    Никој не е повеќе од нас, секој вреди на свој начин, не си стварај комплекси на ниска вредност.
    Тој е со тебе, не е со нејзе.
    Да ја сакал, сега би бил далеку со неа, а не овде со тебе. Ја сакал порано, сега не, а сите сме сакале некого во минатото.
    И биди среќна што бил отворен со тебе.
    Разјасни со него околу тоа, што поскоро иако нема потреба да се плашиш.
    И никогаш не ја отварај со него таа тема околу бившите, не е добро за врската.
    Јас разговарав со мојот моментален партнер за една која ја сакал во минатото и разјаснивме се, за да никогаш повеќе не ја спомнеме.
    Олесни си на душата.

На Unica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Леле многу ти фала, знам дека глупаво се изјаснив, но многу ми е непријатно.
    Има еден подарок од нејзе за во собата, и неколку фотографии.Дали би ви пречело тоа на вас?
    Сакам да зборам со него, но многу ме здоболе кога на шала спомна дека мајка му ја сакала за снаа.
    И кога ми кажа дека спиеле еден кај друг, дека прва му била за секс, но највеќе ме погоди, т.е јас сум виновна за деталите, кога го прашав како спиеле, едно др, и кажа дека штом ја ставел главата кај нејзе на скутот, одма заспивал :(
    И како да создадам некој спомени со мене? И двајцата се богати, имаат низ многу држави одено, по одмори, по концерти, а јас не го можам тоа.
    Како да го усреќам со помалце?

17. emotivnadevojka

emotivnadevojka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Јас мислам дека дечко ти е виновен што воопшто ти кажувал вакви работи, пошо нормално е дека ќе те повреди или ќе предизвика чувство на љубомора кај тебе. Ти не треба ништо да менуваш, он ако те сака ќе те сака таква каква што си. И не е се во убавината и богатството.
    Разговарај со него и отворено кажи му што те мачи и ти смета.

На butterfly6223, ♣ Alba Viduam ♣, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Не само вчера, уште првиот пат кога тој ми пиша не беше озбилен. Тогаш зошто уствари ми пишува, што сака? Да се поставеше Ок , ваљда и јас немаше така да реагирам.

Последна измена: 1 октомври 2017
  19. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Јас и сопругот се запознавме баш на овие години, јас имав 19 тој 30... и еве скоро 8 год сме во брак, не фали ништо меѓу нас двата .. годините не се никакво мерило, сѐ е до карактерот! Пробај зошто да не, никогаш не се знај кај ни е среќата

На natemila и sj *O* им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    @thegirl Си читкав на темава и баш го забележав твојот проблем. Разговараше ли со дечкото?
    Јас сакав да кажам дека не знам зошто некои девојки те советуваа да чекаш, и дека тоа што сте немале секс досега е знак на почит. Мислам, не ме сфаќај погрешно, верувам дека дечкото те почитува. Ама, не сте мали, не сте си први, така да за мене 4 месеци е премногу, сексот си е сепак дел од врската. Се надевам го средивте проблемот и не е нешто сериозно.
    Пошто на прв увид мене ми дојдоа неколку мисли: или има ниска самодоверба во врска со перформанс, или има здравствен проблем или трето, геј. Гуд лак во секој случај.

@anastasija18 Имам братучетка што е 19 и е во врска со 32 годишен ако не се лажам. И тоа замисли, веќе две години се заедно и баш се среќни.
    Јас ти советувам да го поканиш на кафе или да стартуваш конверзација кога ќе го видиш.
    Само имај во предвид дека тој е постар, можеби* позрел и најверојатно има други видици за животот од тебе. Ама ако се најдете на исто интелектуално ниво, може да имате нешто, you never know. Со среќа и на тебе.

На natemila и honey.11 им се допаѓа ова.