Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Unica

Unica Популарен член

Majni go i ne ni ocekuvaj deka ke ti pisi, i duri i da se javi pak, ke bide samo zaradi negovoto ego. Moze ke ti bide tesko nedela dve ama posle ke bides stekna sto si go otkacila.

2. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Бевме излезени со друштво,таму беше и дечко ми..И отидовме ние да палиме цигари надвор и кога се вративме во кафичот,стоеше дечко ми со еден другар.И се качуваме по скали,другарка ми пред мене беше,ја изгледа во задникот |(а таа е многу полна таму,јас сум ситна не знам ова дали значи нешто али многу глупо ми стана од таа глетка...Сега знам дека сите гледаат,ама ова е претеризам дали даму кажам за ова за во иднина така пред мене да не се испонаша или не зашто можи глупо ќе му е па.

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Стави му превез на очи ама да си го носи нонстоп за и кога ќе шета сам да не гледа по туѓи задници.

4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

@Aquamarine93 па ако се двете оставени, баш имаат причина да се спријателат. :lol:

x.Daisy.x likes this.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Секој гледа, и ти да најдеш некој на улица згоден ќе го измеркаш.
    Но, барем пред тебе не треба да е толку очигледно.

aleksandra4444 likes this.
  6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Па како што знам јас, им било нешто незгодно. :D

theowndemon likes this.
  7. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

istoto i jas go mislam.

IM.TMKQ likes this.
  8. Matotheja

Matotheja Популарен член

Give him blue balls за освета.

x.Daisy.x and Aquamarine93 like this.
  9. young.lady.

young.lady. Нов член

Како се справувате/помирувате со разделба?
    Бев во неколку месечна врска која неодамна се заврши и веќе подолг период не можам да се помирам со тоа. Не можам да прифатам дека е крај, постојано ме прати некое чувство на надеж дека нешто ќе се смени, пак ќе бидеме заедно, иако не верувам дека постои шанса за тоа. Тој беше тој што ме напушти, иако вината за недоразбирањата меѓу нас беше обострана. :( Не можам да се помирам, психички ме измачува, до тој степен што не можам да се концентирам на други работи , нонстоп мислам на него, каде е, што прави, има ли некоја друга . Немам мир, спокојство.Ме излудува.
    Излегувам, се дружам но и тоа не е тоа. Немам некои асални другарки, тука се само кога имаат корист за нешто/.

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Дај си време, само тоа ќе ти помогне. И да сакаш да не мислиш уште повеќе ќе мислиш, но со тек на време ќе се намалува тој неспокој.

young.lady. likes this.
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Многу едноставно. Ќе си ги повторуваш сите лоши работи и карактеристики за него, сите маани и се што не ти се допаѓало кај него. Најди нешто што ти е одбивно и цело време кога ќе се сетиш на него ќе ти помине.
    Како што тој знаел да те расплаче некој друг ќе знае да те насмее.
    Запознај некој нов, по некое време може и врска ќе испадне. :)

young.lady. likes this.
  12. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Да беше вака едноставно како што и го даде советов немаше да има љубовни болки демек маните да му ги гледала,човек кога е заљубен и маните на саканиот за него се минорни,зашто се вика љубовта е слепа,не гледаш со очи,заслепен си.
    Ако си го сака сеуште не се запознава така лесно нов...

13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зависи и до човекот. Колку уствари он те сакал и колку му значиш. Јас со дечко ми 3 години скоро одам свашта ни се има случено. Ако не сме сакале и двајцата одма ќе се оставевме ама ние секогаш наоѓаме начин за повторно да сме заедно, и секогаш успева. Може ни нашето не е во ред, but the heart wants what it wants. Така е случајот и кај тебе, НО само од твоја страна. Чим викаш дека дечкото те оставил и нема никаков знак дека сака да се смирите тогаш, стисни заби, искачај почесто со другарки не мораш да се форсираш по диска и кафичи јас го имам правено тоа и се помизерно се имам чувствувано. Прави тоа што тебе ти одговара и она што тебе те прави задоволна, а добриот дечко сам ќе те побара. Поздрав :*

Ми се има случено и мене така да се загледа во друга девојка пред мене, мислам дека е нормално се додека не почне да ја издига како божество пред тебе. Секој си гледа, и јас сум погледнала дали пред него, дали кога сум сама тоа е нормално. Сепак, он те посакува тебе и ти него. Затоа сте заедно :)

Last edited by a moderator: Oct 15, 2017
    aleksandra4444 and young.lady. like this.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Затвори се дома и чекај си го принцот на бел коњ. Тој не ја сака, да ја сакал ќе останел со неа. Кога раскинува некој крај е готово. Тој вечерва може ќе се плесне со некоја нова, нека седи и нека чека таа. Си го сакала. Лелее јака работа ејјј. Ќе си продолжи со животот. Секогаш треба да знаеш да пребродиш.Тој неа не ја сака.

Last edited: Oct 15, 2017
  15. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Кажи му. Секогаш треба да бидеме отворени и да си кажеме што ни пречи, ако сакаме во иднина да нема проблеми.
    Може па и било несвесно, не знаеме.
    Но ако сега преќутиш, постои можност пак да го стори истото.

aleksandra4444 likes this.
  16. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Ти претпоставувам иако не те познавам си највеќе студентка повеќе не верувам и муабетов го вртиш као ќе се натпреварува она со него дали од коа ќе се скараат кој повеќе ќе сврти партнери???
    Она нема да се затвори дома ама ако го сакала си има стадиуми кои треба да ги преброди и преболи сама,кај некој трае 3 месеци кај некој 3 години кај некои за жал не успеваат повторно да засакаат.
    Сама си кажува дека излага ама не и оди.Чуствува вина и самата дека делумно и она е крива за крајот и природно е да се надева дека може ќе се смират.
    Ти ја учиш фати одма друг а не си расчистила уште со чуствата и со надежта.
    А надежта е најлошата,последна умираше нели?

theowndemon and buba4e89 like this.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Велиш девојка млада да седи дома три години. Од кој век си ти бе чиче ?
    Многу нормално дека ќе си продолжи понатаму и дека ќе си најде нов дечко. Некој кој ќе ја сака, а и таа ќе го сака него. Надежта е најлошо нешто што може да го има секој човек. Треба да се биде реален, а не да се живее во заблуда. Јас мислам ти во заблуда живееш, некоја убаво ти го има напикано.
    Животот продолжува за тој што знае да го живее.

DAngel likes this.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Стави си во глава дека врските се тестниот период, оној кој треба поубав да е од бракот. Ако врската не оди, замисли каков ќе биде бракот :x
    Никогаш не вреди да се бориш за пропадната врска, не треба да се надеваш да се смирите. Треба само да се надеваш дека следниот ќе биде милион пати подобар од него.
    За пропаднати врски не вреди да се бориш.

Luminary likes this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Дај си време сама на себе и ќе го пребродиш тоа.
    Најди хоби, нешто што те исплнува, организирај си го времето, биди зафатена и ќе ти заминат мислите од него.

Убав совет ти дале погоре...Мисли на неговите негативни и лоши страни (секој има лоша страна), па може ќе се налутиш и полесно ќе го заборавиш.

young.lady. likes this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Дај му време на времето.
    Мене ми требаа 6 месеци да се стаболизирам од една кратка врска ама ете тоа е.
    Стави си правило дека не сакаш машки и занимавај се,со се што те исполнува.
    Ако водиш дневник пишувај, раскажи на некој непознат за тебе, разговарај.
    Прости си себе си, излези на состанок со себеси.
    Ќе помине, секој е различен.
    Среќно.