Не добив одговор па да си пишам и тука. Врската ми е долга но во последно време осеќам дека не ми обрнува доволно внимание, а очајно ми фали тоа внимание, почна да ме зема здраво за готово, он си се понаша најнормално и уште потреагично е тоа, кога врската не е тоа што беше, секогаш јас се трудев да го решам секој проблем, да попуштам за се, да му удоволам и се беше супер, а на него не му текнува дека нешто не е во ред сега, дека ме запоставува. Друга работа е тоа што несакам ова да му го кажам во лице и да биде дека јас со сила му кажувам што треба да направи и дека воопшто треба да превземе нешто, сакам сам да го сфати тоа, му давам знаци, а тој не реагира не ги ни приметува, затоа што не одвоил 5 минути да размисли дали е се во ред. Ова трае веќе подолго време. Па кажете ми дали треба дирекно да му го кажам тоа и да разговорам со него, или некои индиректни знаци кои ќе му покажат дека треба да ми обрати повеќе внимание. Навистина веќе немам желба секогаш јас да се трудам. Дали има некој да се нашол во слична ситуација... навистина несакам да му го кажам ова во лице, сакам сам да сфтаи ама ако нема друг начин ќе морам...
јас мислам дека треба да му кажеш директно затоа што така подобро ке ја сфати грешката дека треба да ти обрнува повеќе внимание срекно
Мимс, според мене најдобро е да разговараш во 4 очи. Ама онака смирено без нервози. Иако понекогаш потребни се идиректни знаци, во твојов случај мислам дека не вршат работа, ете и сама си кажа дека не ги приметувал. Од друга страна индирекните знаци можат да пуштат погрешен сигнал, па да дојде до недоразбирање и поголеми кавги. Друг мој совет најдобронамерен - преиспитај си го теренот. Овие знаци на незаинтересираност од негова страна ме асоцираат на трета личност.
Целосно се согласувам со Ким! Мимс, нема нешто толку комплицирано што не може да се реши со еден искрен разговор, очи в очи! Најдобро ќе биде да разговараш и директно да дознаеш што е работата, а не вака да се мачиш и да смислуваш најразлични сценарија што би можело да биде! Позззз
Јас мислам дека треба да си продолжиш со дечкото без разлика, на сфаќањата на твојата мајка! Ако ти си среќна со него, мајкати ќе мора да го прифати! После се, нема мајкати да биде со него, туку ти ќе си! Така да, знајси дека ти си го местиш животот, макар и да згрешиш, тоа ќе ти биде поука, а твоите можат само да те насочат што е добро, а што не, но не можат да ти го диктираат животот и чувствата! Позз мила
i jas mislam deka treba da razgovaras oci vo oci, nisto ne mozes da izgubis, vaka veruvam samo filmovi si pravis dali ima druga, dali mu e periodot takov, dali go gusis pa saka sloboda mlaku, dali custvata mu se smeneti... sum bila vo slicna situacija, zato pravi maubet i daj mu vreme ako ne e svesen sto pravi da razmisli i se preispita sam sebe, se moze da se resi hug
мимс, тој не е баба Ванѓа па да сфати што мислиш ти. реално, мажите не ги сфаќаат толку трагично работите како ние жените. ние и да не не' погледнат кога сакаме ние, тоа ќе го сметаме за проблем во врската. ние сме тие кои знаеме дека да направиме од мравка слон... но, ако ти мислиш дека имате проблем во врската , ако не штима нешто, најубаво е да си поразговараш отворено со него. и ние жените секогаш ја потурнуваме врската, тоа е факт (со тоа што ќе си го кажеш проблемот, со тоа што ќе си кажеш што те мачи....итн, итн), а тие се оние кои ја продолжуваат понатаму (значи го применуваат она кажаното од нас)..... и немој само да мислиш дека дечко ти го изгубил интересот за тебе (најчесто тоа го мислиме), сепак и тие си имаат свои моменти кога сакаат малку да се одалечат од партнерот и да се посветат самите на себе. немој да се нервираш, ништо страшно. организирај една вечера за вас двајцата, и разговарајте отворено.
Мислам дека ова е една од најактивните теми на форумов Ех, женски проблеми Долго време се мислам дали да побарам совет бидејки и немам некаков сериозен проблем , ама единствено ми треба некаде да се испукам. Минатата година запознав еден дечко на факс и супер беше се гледавме понекогаш на предавање , секогаш ми велеше здраво, ке ми напраеше муабетче онака опуштено , а јас многу се срамев од него и секогаш тој бил тој што ми приогал. Ако бев завртена со грб , ке ми викнеше и некои слични работи. Последниов период бевме скоро секој ден заедно и баш ми беше супер бев опуштена и типот се повеке и повеке почна да ми се допаѓа. Ми го побара бројот велејќи ми дека би можеле некој ден заедно да учиме. Го дадов, ме побара по 2-3 дена да ми побара некои предавања и ок сето тоа. Потоа се беше ок , во смисла си правевме чат пат муабет како и претходно, но во последно почнав да заприметувам дека понекогаш ме игнорира. Не ми прави секогаш муабет, не ми вика како претходно кога и да бев свртена со грб ке ме викнеше. Поминаа 2 недели пак е истиот. Не можам да го сфатам. Еден ден е супер , збориме , се зезаме, другиот ден ништо. Многу ми е променлив , не знам што да мислам веке. Иначе почнав константно да мислам на него и се чувствувам како детенце мало бидејки прв пат ми се случува ова. Обично сум немала проблем , сум била опуштена , зборлеста , а со него сум секогаш обратна , а не сакам да има погрешно мислење за мене дека сум ладна и студена и дека не го сакам неговото присуство. Некој имал слично искуство ?
мислам дека намерно така ти прави,топло-ладно тактика.остави го како сака,а ти однесувај си се како што ќе ти дојде во моментот
Мимс мораш индиректно да направиш повторно да се заинтересира за тебе и да го привлечеш неговото внимание. Мислам дека со разговор нема многу нешта да сфати, од едното уво влези - од другото излези, такви се машките, не се баш по муабетот.. На почетокот на мојата врска, имав вакви периоди и кога и да прозборев за тоа секогаш како да се лутеше, - Што не сум направил за тебе?, - Што сакаш ти 24 часа ли да сме заедно???, - Ако не ти чинам, тогаш најди си некој подобар!! и такви други празни муабети. Машките тешко прифаќаат критики, веднаш се лутат ако се пожалиме на нивното однесување. Затоа не покажувај многу дека ти е потребен, тоа ги гуши, олади малку, чекај тој прв да те побара, кога ќе види дека неколку дена по ред не го бараш верувај дека ќе го заскокотка причината зошто е тоа така. Направи нешто за себе, среди се максимално, некоја секси долна облека, нешто невообичаено во сексот што немате пробано до сега... има мал милион такви нешта што ќе го остават без здив и по кои ќе го исплази јазикот како кученце. За жал најинтересни сме им додека не освојуваат, потоа не доживуваат како навика и забораваат да направат некои работи кои би не импресионирале. Затоа треба дискретно да им покажеме дека сме уште вредни за тоа. Па жени сме, мајката, барем тоа знаеме да го направиме со стил.
И јас мислам како тебе, ако му кажам ќе го изврти муабетот, а несакам да му кажам „еј знаеш мене ми треба внимание ти ме запоставуваш„ ќе ми рече да не си нашла некој друг па сеа бараш причини. Еве веќе неколку дена по ред не го барам, се тој ме бара, не му викам ни да се видиме чекам на него. Само тоа ми требаше некој совет околу тие тактики за да го заинтересирам. Фала ти Лолопоп утре за на факс ќе се пицнам и коа ќе ме види одма ќе рече што сум се дотерала за на факс... нека го пече малце Исто така да додадам дека одкако го избришав фб за ништо се немаме скарано, сега ми недостига и тоа да е малце љубоморен, мора малце и љубомората да му ја потикнам... Ама ако не ми успеат тие знаци, дефинитивно ќе му кажам у лице па нека биде што ќе биде и мене ми е измачување така
Мимс, штом се работи за долга врска, чарето е директен разговор во комбинација со женски финти - направи се не баш недостапна, туку посвети си се ете сама на себеси. Излези со другарките, прави она што душевно те исполнува - тоа веќе ти си знаеш најдобро, средувај си се, едноставно имај свој живот извесно време Ем ќе се чуствуваш ти поубаво, ем ќе постигнеш конечно да направиш тоа што да речеме до сега не си можела, ем него ќе го заинтригираш. Така де, да си знае дека не си му „стисни дугме, изаџе куварица“ ме разбираш, кога веќе велиш дека имаш чуство дека те зима здраво за готово. И после следи фаза разговор, со машките само директно! Што те мачи, тоа ќе му кажеш Со среќа!
Не е кој знае каков проблем, но сакам да ми дадете некој совет, мислење. Со дечко ми бевме заедно година и нешто, па раскинавме и сега после неколку месеци сме пак заедно. Поради тоа што додека не бевме заедно јас бев со најдобриот другар кој ми е и колега на факс, тој неможе да прифати да одам на места кај што оди колегава. ДЕнес се договоривме од група да одиме на кафе и вчера кога му спомнав на дечко ми, ми рече-оди, ама после тоа немој да си се побунила што правам. Тоа не е фер, затоа што тој постојано излегува, седи во студентски , си оди по комшики на кафе, што е нормално и јас не му пререкувам. И така денес јас договорив пред кафево да се видам со него и уште една моја другарка од група, за да не мрчи. Го викнав и да дојде со нас, но несакаше. Сега е лут и постојано повторува, што ти кажав ако отидеш? Па јас неможам да бирам меѓу него и другари и другарки, посебно таму беше и мојата најдобра другарка , која не ја видов цела недела, зашто бев со него. Што да правам? Како да се однесувам?
Да не дозволуваш да ти поставува услови, можеби е во право што несака да седиш со некој бивши и ок е да му пречи тоа, едноставно речи му и дека тебе ти пречи тој кога оди во студентски, и мора да најдете компромис... но во никој случај не му дозволувај да те условува, затоа што денес те условува за едно, утре за друго итн...
мислам дека не е вкусно ако го сакаш дечко ти вистински да отидеш на кафе со друштвото каде е и твојот т.н. бивши односно уште полошо дечко за замена додека се смирите со сегашниот. јас искрено ако сум на место на дечко ти би се налутила, односно ти сама треба да бидеш свесна дали или не би требала да идеш. ајде само на миг стај се на негово место а ако врската ви се заснова на таков начин да си идете со бившите на кафе, ако тој бар еднаш отишол со некоја тогаш немај грижа на совес т оди. меѓутоа ти си знаеш по кој тек се движи вашата врска ако сте тазе фатени повторно гледај да не го изгубиш засекогаш остај да се смират работите.
Јас со мојот бивш не правам муабет, заедно сме по цел ден , колеги на факс(а 11 сме во група), ама јас не контактирам со него и тоа дечко ми го знае. Едно време не одев со група зошто одеше тој, ама друштвото ми се лутеше, кога одевме двајцата тој пробуваше да збориме, јас го одбегнував, дури и друштвото ми се лутеше зошто не разговарам со него. Но дечко ми ми рече ако сакам да зборам со бившиот меѓу нас би било крај, затоа не ми беше битно кој, што коментира за тоа што не разговарам. Знам не е ок да бидам во друштво со бившиот, но да се двојам од друштво? Јас го викнав дечко ми со нас, но не сакаше да дојде.
Незнам што да правам Veke dolgo vreme so deckoto se karame i imame problemi...mi raskina pa se smirivme pa mnogu slicni stiacii itn itn...posle toa veke nigde ja nemae ljubovta,a pocna da se odnesuva i ladno da vika pa duri i poloso....se odnesuva kako da e narednik toj...se za nego treba da se ima razbiranje a za drugite nema i a svoite postapki sekogas si ima nekoi "opravdani" pricini... veli deka me saka no ljubovta nikade ne ja gledam...psole skoresna slucka veke ne sakam da se boram i zamaram preku glava mi e...se osekjam loso i uzasno...sekogas se davav i vlozuvav no gledam deka e bezcelno....se mislam dali da raskinam ili sto?a za razgovor nemam sila zaso sekogas se teralo po istoto...ve molam za mislenje!! [mod-kirilica:2gk4nfxz][/mod-kirilica:2gk4nfxz]
Девојки се искарав со дечкото, потребен ми е совет! Многу сум му љута, ми згреши многу и сакам да се одмаздам! Што мислите, дали е подобро да го исклучам мобилниот или пак кога ќе се ми се јави да се видиме, да му викам дека сум договорена со други! Што боли повеќе? Да не може да ме добие една цела недела, или пак откачување една цела недела? Бидејќи со разговор не можам да го решам проблемот, ќе сфати на ваков начин!!!