Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    И јас истото го мислам и ти што го мислиш,кога имаше дечко нигде ја немало сега раскинала и фб и нонстоп му звони.Не,јас му верувам на него зошто тој се ми кажува како било и како е само не ја разбирам ова што сака.

Јас не му забранувам далеко од тоа.Последната реченица ти е на место,но сепак таа го сакала едно време ако немале ништо и сега да се дружат малце ми е глупо разбираш:)

Последна измена од модератор: 30 октомври 2017
  2. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Од искуство ти кажувам како ти што го опиша дечко ти,скоро и мојот е ист,се ми кажува што било во минатото и моментално што се случува.Јас мислам дека нема потреба да се грижиш,тие се знаеле и пред тебе.И плус од друг град е кажа што сигурно нема да се гледате често со неа.Ако до толко се грижиш одете тројцата на кафе и ќе сватиш што сака таа дали само другарка да му биди или нешто повеќе,мада дечко ти гледа како другарка на неа,ако не било така ке биле заедно во минатото :)
    Така да за него повеке од другарство не може,не прави проблеми кај што ги нема од искуство ти кажувам,верувај му на дечко ти.:)

На aleksandra4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    ^ Биди среќна што ти кажува има некои не кажуваат ништо. И да си му девојка немаш право да браниш ништо на него, тој одлучува дали ќе оди со неа на кафе, дали ќе направи нешто и слично.
    Ако врската ви е цврста ваквите работи се банални и нема потреба за загриженост.

На theowndemon, JustFun и aleksandra4444 им се допаѓа ова.
  4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Тој да сака нешто да направи, ќе направи и нема сигурно да го спречи една забрана од девојка му.

@aleksandra4444

Девојче, јас ти велам да го оставиш дечко ти да се дружи со неа. Дечко ти ако е стабилна личност ќе одбие секаков предлог од таа поради која си ти лично загрижена. Ако тој направи нешто со неа тогаш не ти треба тој и остави го едноставно, треба секогаш да го насочуваш вниманието кон личности кои се стабилни, а во животот ако ти секогаш изиграваш дежурен полицаец ќе се разболиш само предвреме. Опушти се и имај повеќе верба во дечко ти, ако ти му забраниш сега да се дружи со таа прво ќе испаднеш пред него крајно незрела и ќе те гледа со поинакви очи. Друго, немаш право да му се мешаш до толку во животот, и ти на пример кога имаш другари и излегуваш со нив сигурно дека дечко ти не ти забранува да излегуваш со тие другари.

Така да, опушти се.

На theboy, theowndemon, НаталиЛили и 4 други им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Кај ги наоѓате дечковците кои се покоруваат на вашите забрани?
    Дајте еден и за мене. Имам топол подрум, убаво ќе му е

На BabyStyle, theowndemon, HoneyBun и 7 други им се допаѓа ова.
  6. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Тотално си во право ти благодарам :)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. parfemce

parfemce Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки како би реагирале доколку вашиот дечко постојано коментира за неговите братучедки и другарки дека се убави, им коментира на слики и на инста стории, а вас ниту еднаш во 3 години не ви рекол ништо такво. Порано ова не ми сметаше ама во последно време кога ми покажува слика од некоја со коментарот "Не е најубава?" се нервирам многу. Мене комплименти такви ми вели само кога јас ќе го прашам "убава сум?" или "што ми мислиш убаво сум облечена?", во спротивно никому ништо, ќе си поќути.Не знам веќе што да правам и како да се понашам. :(

8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

А како си ти лично задоволна од односот на дечко ти? Дали тој е внимателен со тебе, дали секогаш е тука кога ќе ти затреба и.т.н.? Зошто искрено делата се многу поважни од комплиментите, затоа прашувам.

Последна измена: 30 октомври 2017
  9. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Како ќе реагирам ?
    Ама ич нема да ми биде сеедно.
    Братучетки ајде рода се, нема што да се каже. Ама на другарки да ми коментира сигурно нема да премижам.
    Има да го седнам и убаво да му кажам дека ми смета, дека има девојка и не го личи, дека мора да го промени тоа.
    А да ми покаже слика од друга и да ми каже нели е најубава,е дури тогаш има да му го лупнам мобилниот у фаца и ќе си заминам.
    Многумина ќе кажат бурна реакција. Јас сум таква, секој различно реагира, јас не толерирам такви работи.

Мојата реакција на страна

Во врската треба искрено и отворено да се разговара за се, за да не настанат големи проблеми.
    Објасни му убаво како се чувствуваш во врска со тоа, кажи му се отворено.
    Направете компромис.

На aleksandra4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. parfemce

parfemce Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Тој е се' до моментот кога другарите ќе го побараат, дури и да имаме испланирано било патување или вечера или кафе ако го побараат тој излегува со нив, јас останувам дома. Со дела ништо не докажува па морав да се ослонам на комплиментите за други :)

не му имам споменато ништo бидејќи знам дека одма ќе почни со "Аман тие другарки ми се, како сестри ги гледам, љубоморна да не им си ".

Последната случка беше денес низ населба, јас и тој бевме излезени и се сретнавме со другарка му, тој ни здраво не рече туку одма "Waoo што сме убавиии".

Мене тоа не би ми сметало многу кога би знаела дека ако 5 сати се спремам барем мислење ќе ми кажи дали е убаво или не, тоа неговото сеедно однесување за мене ми смета :smoke:

11. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Епа ова не е во ред. Јас разбирам дека треба да се излегува и со другарите, но сега да бидам во состојба да откажам патување или вечера со девојката само поради нив не оди. А дали си пробала да разговараш со него за ова?

12. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Значи дечкото има и други маани.
    Како тоа така дозволуваш да те откачи во последен момент, треба да му бидеш приоритет не опција
    Искрено јака ти душа со таков човек, јас не би можела.
    Ти одлучуваш дали ќе го толерираш тоа понатаму или не.

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Queenonisland

Queenonisland Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ми треба совет и мислење од вас бидејќи имам проблем во врската. Мојот дечко почна да се сомнева во мене дека повеќе не сум заљубена во него или оладена бидејки сум била сменета во односот кон него и во кревет, а јас не сум забележала такво нешто и сум лудо заљубена во него како и првиот ден. Ве молам кажете ми што да правам се плашам да не го изгубам

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    35.094
    А зошто тој мисли така? Сигурно нема ништо од твоја страна? Затоа што некој туку така да му текне да каже дека не го сакаш... :?:
    Но, веќе ако не е така и навистина си заљубена, можеш да му го докажиш тоа со убав и долг разговор, да го увериш дека нема такво нешто, па и некоја романтична вечера со малце сок или винце ако сте во можност. :)

15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Малку е чудно што ти го кажал ова ама сигурно има тогаш нешто што на нему му пречи. Трето нема. Разговарај со него и сослушај го убаво, прашај го што е проблемот, што почнало да му пречи кај тебе. Повеќе ефект ќе има.

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    разговарај на што точно мисли, што е тоа што е поразлично кај тебе од предходно или пак само ја врти топката кон тебе

17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Не знам баш дали ова одговара за темава ама не знам кај да го пишам. Дечко ми во последно време неконтролирано почна да јаде и мене ме загрижува тоа многу. Прво физички е многу изменет, а второ за здравје ич не му чини. Секој ден да не речам јаде брза храна и мене страв ме фаќа за него. Не знам како да му докажам дека тоа не е здраво воопшто без да бидам груба или да го навредам. Жал ми е да го гледам како се упропастува..свесен е дека многу јаде ама па и не сака ништо да превземе околу тоа и секој ден се поише и поише тера по свое..

18. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Девојки не знам како да постапам па ви пишувам тука.
    За некои може не е проблем, но за мене е. Дечко ми не сака да ми пружи орално задоволство.
    Му викам имаме проблеме, ми вика сме немале, тоа не било проблем и не сум била стрплива.
    При мала караница веднаш вика дека сака да прекинеме зошто мразел кавги.
    Сум се убила од плачење. Другото е во ред, убаво ми е со него и можам да си ја замислам иднината со него.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Не го терај човекот со сила и прилагоди се на неговите потреби. Тој сигурно па се прилагодува на нешто што ти не го сакаш. Ако не сака да ти пружа орално задоволство не е крај на светот, сè е навика.
    Не го притискај, можеби после некое време самиот ќе ти побара да имате орален секс, не му врши сега притисок и прилагоди се на неговите потреби.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Како така да се прилагодам ? Зошто јас да попуштам ?
    Нема такво нешто, не е приморан кон ништо да се прилагодува.