Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Епа тогаш врши му притисок и направи поголема беља, можеби ќе ти раскине и ти конечно ќе си најдеш човек кој ќе те задоволува орално.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    А ти нему му пружаш орално задоволство?
    Ако му пружаш тогаш и ти престани.

Ретко е машко да одбие таква работа, ама не и чудно.
    Едноставно може таков си е типот или таков му е периодот.

Пробај смирено пак со разговор и отворено кажи му што е рабоата, но во никој случај не го притискај ако не сака...Не ја спомувај таа работа некое време, инаку ќе излезеш многу нападна.

Може кога нема да се надеваш, ќе те изненади.
    Уживај и опушти се.

На Chopard му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Ми треба совет. Синоќа раскинав со дечко ми за многу банална причина. Не сме од исто место, па тој е почесто излезен јас кога како а и кога и да излезам секогаш сум со него. Околу 00:30 ми пиша дека ме видел како излегувам од куќата на негов другар и се качувам во такси, па и дури сум се криела. А ЈАС НЕ БЕВ ИЗЛЕЗЕНА, ДОМА БЕВ. Ме присилуваше да признаам дека јас сум била и ако сакам да биде се како што беше да му се извинам што сум го лажела. Господе боже како да му признаам за нешто што не било, како самата да се понижам за нешто што не се случило? Многу лошо се искаравме, ми се закани дека ќе раскажува за мене дека сум била некоја курва и не знам уште што не ми викаше ми се дереше. Моето мислење е дека изгледа тој не знаел како да ми раскине па ајде си најде причина демек ме видел некаде и да можи да се спаси од мене. Што мислите вие?

4. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Да, јас му сум пружила орално задоволство. Тој сака да го има, а не сака да го даде.;(
    Уште па и немало проблем ми вика. Не и посакувам на ниту една девојка/ жена да се најде во таква ситуација.

5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    А другаров кај е потврди/негира?

6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

колку време сте во врска? Друго, дали се обидел тој неговиот другар да разговара со него и да му укаже дека не било така како што тој тврди? Ако не, пробај ти со неговиот другар да разговараш со него и да му укажеш дека тоа не е вистина.

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И ти не му пружај веќе...Ако побара орален, тогаш кажи му дека што дава, тоа ќе добие назад...Па може ќе се сети.

Сепак не гледај на тоа како голем проблем.
    Викаш дека го сакаш, епа уживај во односот и времето поминато со него.
    Не се форсирај, па може со тек на време ќе се опушти тој и ќе ти каже што е работата.

Сигурно повеќе си навредена дека не знаеш зошто те одбива, ама не се преоптоварувај.

На kim.k и Chopard им се допаѓа ова.
  8. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Ти благодарам многу. :*

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Му кажав и на другарот, и самиот ми рече тој само си бара причина да ти се разделите. Му реков да му пише не сакаше бидејќи знае колку ме повредуваше и колку страдав.. Ме блокира секаде не можам во никаков контакт да дојдам со него

Во врска сме 1 година и 4 месеци. Јас се дружам со неговиот другар, поточно како брат ми е, а и плус има девојка но тајно се гледаат скоро никој не знае. Никогаш не ми се пуштал, не ми рекол збор на страна а не па да бидеме заедно. Знае колку го сакам и никогаш не се осмелил ни да флертува со мене. Не сака да разговара со дечко ми ( веќе бивши сега ) бидејќи е навреден од неговото мислење дека сме заедно, а и како што кажав погоре не сака веќе да бидам повредувана од негова страна.

Последна измена од модератор: 5 ноември 2017
  10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Девојче извини, овој те повредувал и си страдала поради него и сакаш пак да му се вратиш ?! Зошто, ако може да го објасниш ова тука зошто јас искрено никогаш не би се вратил кај некоја која ме повредила. Мора да има нешто.

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Мое мислење е дека @babygirl15 нема потреба да објаснува на дечкото што било, што не било.
    Кај е неговата доверба во нејзе? Зошто така се однесува?
    А и добро постапил другарот што не му пишал на него, која е поентата од докажување?
    и така тој решил да раскинат.

12. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Се утепав од објаснување дека не бев излезена и дека не сум била јас, а и овај другарот живее далеку од него и тој воопшто не оди во таа населба што значи можеби и некој му има речено дека ме видел. Премногу беше бесен, не сум го слушнала до сега така да разговара со мене..

13. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ако верува на други зошто ти е? Спремна си да бидеш во иднина со човек што не ти верува ако се смирите?
    Што се случува со неговата доверба кај тебе?

14. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Синоќа ми кажа дека од вчера па во иднина воопшто нема да ми верува. Бидејќи сум го лажела фраерот а кутрата јас дома бев надвор не излегов цел ден. Се ќе му се врати, кармата е кучка нели ?

15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И јас го имав истиот проблем.. не да ми пречеше, премногу ми пречеше иако дечко ми беше предобар односот ок меѓу нас мек емотивен и се..ама сиимаше и некои негативни дешавки..плус, сексот е мн битен дел од врската според мене..а аконема доволно силен жар за да ви иде секогаш што се вика да се изедете..ништо негово да не ми е гадно и ништо мое нему. барем јас така сакам.. и глупаво ми е кога не осеќам дека партнерот го има истиот поттик... со него истиов проблем го имав.. сакаше , а не сакаше тој да прави... ми пречеше мене лично мн.

На mentalmk и Chopard им се допаѓа ова.
  16. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Ми пречи и мене, ме фрустрира. Сексуално се привлекуваме, но мислам дека е егоист. Па ако не сака значи не ме сака, а ако раскинеме си давал причина.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Вие не се слушнавте во тој период кога тврди дека си била излезена?
    И потоа кога велиш ти пишал, а не ти се јави? Да те праша ? Да поразговарате?
    По колку години имате ?
    Мене ова ептен детски ми делува?
    Мислам дека нема потреба да се објаснуваш, дечкото си барал причина да ти раскине.

18. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Се се случи во еден час, не се слушнавме во меѓувреме. Јас имам 19 тој има 20. Кога ми пиша јас му се јавив и разговаравме но за жал само се скаравме ништо не се подобри.

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Можда и до негде е така, бара причина да раскините. Јас лично не би сакала на ова да остане ако не сум виновна. Би се докажала и после би го остранила скроз од животот. Ама сепак ти си знаеш...

На cresa-jagoda и Justicija им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Самата прва реченица треба да те направи да не сакаш да бидеш со него повеќе. Ќе раскажувал дека си била курва???? Извини дечко.
    Немој да го бараш, ниту да го молиш, а најмалку па да му се објаснуваш. Дечкото си имал некој проблем, и очигледно не знаел како да го реши па се испонашал како некоја кукавица. Сметај на ова како избегнат куршум, не верувам дека сакаш да си во врска со некој што ти се дере, не сака да го слушне твоето мислење и те обвинува за работи за кои не е ни сигурен дека се случиле.
    А сега, почни да искачаш со другарки, а не да седиш дома и да го чекаш него додека он се шета со другарите. Ќе се чувствуваш подобро.

На cresa-jagoda, buba4e89, lost123 и 3 други им се допаѓа ова.