Ако сте одлучиле да одите на патување зошто не разговарате дали ќе продолжите со врската или не? Јас искрено ако раскинам и потоа да незнам дали сум во врска не би заминала на патување. Тоа што мислиш дека нема да најдеш подобро е погрешно мислење. И јас мислев така, но од лошото има и полошо и од доброто подобро. Ако не си среќна со него како што напиша ( не си среќна како на почетокот ) нема потреба да губиш време, крај крајева ти ќе живееш со личноста што ја бираш не твоите родители. Сфаќам дека тие сакаат да имаш сериозна врска, но ти си таа која треба да одлучи за тие работи. Ако тој вака прави, да раскинува и да се смирува кога ќе му текне тоа на мене не ми личи на сериозност од негова страна.
Подобро сама отколку во лоша врска. Вака само ќе си го губиш времето кое можеби ќе ти ја донесе вистинската личност
Немој да бидеш со некој, само за да не бидеш сама. Не прифаќај помалку отколку што заслужуваш. А заслужуваш човек кој ќе те сака, цени, чува, почитува... Другарките се испомажиле, па добро нека се мажат тоа си е нивно, некој порано, некој подоцна. Не дозволувај притисокот од дома да ти влијае и да направиш грешка. Седни го и разговарај со него, нека биде што биде, барем ќе знаеш на што си, отколку само да се измачуваш.
@Shery и на сестра ми другаркоте се испомажија , дури и јас и двете братучедки се омаживме ( она има 27 , јас 21 што значи 5 години сме разлика ) , и мајка ми и баба ми и прават притисок да си најде озбилен дечко , а она абер нема не дека не се нервира , ама ете едноставно кога ќе и речат така им вели : " кога ќе дојде време ќе биде и тоа , сакам да поуживам уште малку , како рекол Господ така ќе биде " . Сакам да ти посочам , не си ставај се на срце од твоите . Барај си човек спрема сопствените критериуми , човек што ќе те прави среќна секој ден времето и онака ќе летне , ама едно е да ти летне со квалитетни личности околу тебе , личности со кои ќе имаш среќа и разбирање за се , а друго е кога ќе бидеш несреќна и незадоволна а и далеку поосамена во животот , иако до себе имаш некој . Верувај и твоето семејство ќе биде поспокојно кога ќе знае дека си среќна и исполнета па макар и на 40 да се омажиш , отколку да се омажиш на 24-25 а да си несреќна . На страна деца , разводи и слични сра*а кои претежно се последица на вака избрзани бракови .. Уживај и не се секирај , Бог чува нешто убаво за тебе , само не дошло време сеуште за да ве спои
Јас би ти препорачал да го оставиш тој и да не се замараш со него повеќе. Се оладил типот па те шутнал и сега ајде, пак назад, не нашол никоја па сега се вратил кај тебе пак зошто ти си сирота загреана по него. Како тоа сега наеднаш се загреал за сто степени?? Покажи став! И искрено приказнава на овој дечково ми е сомнителна, затоа ти препорачувам да го оставиш и да си бараш друг. И јас сум сам, еве ќе ти кажам, и сега што? Треба поради тоа да се држам како пијан за стап за секоја дебилка и идиотка? За идиотки и идиоти низ градов знаеме дека има, со лопата да ги ринеш ама попрво би умрел сам него ли да бидам со некоја кретенка која нема ни два грама осет... Ти барај си и понатаму човек ама немој да се држиш за некој кој нема ни грам осет само поради тоа што не сакаш да останеш сама.
Ајде и јас Се работи за дечко што долго време бил заинтересиран за мене, не се познававме лично,но он ме прател по социјални мрежи, ми пишувал,ме гледал низ град,но јас не го знаев и кога ми пишувал не бев заинтересирана. Е после некое време сосема случајно се запознавме и јас повторно не бев нешто заинтересирана,но излегувавме заедно, се дружевме,тоа не траеше којзнае колку долго, месец дена. И наеднаш преку ноќ јас се затрескав во него Почнав да покажувам,станав по фина со него,му давав знаци за да сфати,но он сирот од толку одбивање не знаеше што да прави И некако се смувавме. Тоа беше во неделата. Ама проблемот е што не го познавам баш каков е со девојки, некако ми е ладен. Од неделата не сме се виделе, не спомнал гледање, не ми пишува, ке ми се јави еднаш на пладне на кратко и ке ми рече дека ке ме побара пак во текот на денот и го нема. Јас не сум тип што ѕвони,што замара,незгодно ми е.Вчера му пишав порака преку ден,он дури ноќта ми врати дека нешто бил нервозен и демек не разговарал со никој Не знам зашто е ваков, а толку многу сакаше да биде со мене. Дали му помина меракот после едно мување (но зошто тогаш воопшто би се јавувал), дали има некоја друга зошто малку и таинствен е. Дали е ваков секогаш или пак и него му е нешто незгодно не знам.. Не сакам да го замарам да види дека се испозатрескав во него,да го прашувам што му е и зашто е таков, ама сакам да го видам, сакам да сум со него многу.. Се нервирам! Совет? Што да правам, како да се однесувам? Инаку јас имам 23, он 25год.
Покажи му дека ти значи. Дечкото од како што кажуваш толку одбивања може затоа и не инсистира. Зошто ти не му пишеш да се видите? Нема круната да ни падне и нас женските ако поканиме. Ако ти се допаѓа како што кажуваш, покани го да излезете и пробај да покажеш дека си заинтересирана за него и дека работите се смениле. Сепак мислам дека ти треба да му пишеш за следна средба.
Mene voopsto ne mi e problem da mu pisam prva za da se vidme,no takva sum, sve si vikam da ne zamaram, koga ke bide sloboden toj ke mi pise.. I eve koga sme kaj toa mu pisav poraka pred saat vreme dali e dobar, bidejki vcera bese napnat, nervozen,mi ja kaza i pricininata,ne e nesto seriozno,ke se sredi za nekolku dena, nesto so rabotata.. i eve povtorno ne vrakja.. IZVINETE ZA LATINICATA MI SE POREMETI TELEFONOT NE MOZAM DA SMENAM FONT
Покани го да излезете и биди отворена со него. Ќе знаеш на што си, тоа што не ти враќа или многу доцна не знам што да ти кажам околу тоа. Не е замарање ако му пишеш, излези и разговарај со него отворено ако сакаш да имате нешто сериозно.
Може мисли дека се заебаваш со него. Кажи му дека стварно ти се допаѓа и се надеваш дека ќе се видите пак бидејќи ти било убаво.
Јас мислам подобро да си сама него во лоша врска. Во лоша врска само ти ќе се измачуваш, секогаш ќе те јаде нешто дали те сака или не. Чим еднаш се прекинало после се е џабе, само ќе си даваш лажна надеж и ќе останиш повредена. Најдиси некоја занимација, читај книги, спортувај има многу убави работи кои можеш да си ги правиш и ќе си бидиш среќна, не се секирај не остануваш сама
Тој што го сакам ме блокнал ко демек да не сум го пријавела у полиција ни самата нз зошо последнииот пат ми викаше да сум се соблекла на кам значи не му се лутам воопшто сакам само да ме одблокне и да си пиш неможам без негоо Имам број од него што мислите дали да му се јавам амаа нз што да зборам нз зш се затрескав толку дали до годините е ајј некоја идеја кога ке се јавам како да зборам ваше искуство од прва да не згрешам некаде да свати дечкото дека немам лоша намера и несум девојче што се соблекува пред камери...Можеби исповртено кажав ама да не ја должамм мнн мн ако некој не ме разбра ке кажам поопширно...Ве молам советтт
Сака да попуштиш и да му удоволиш. Што ќе ти е ваков ? Зар мислиш дека има грам памет во него ? Блокни го и ти, не ти треба таков. Не му се јавувај, не се понижувај. Немој да направиш работи за кои што ќе се каеш во иднина.
Ако сакаш цел свет да ти ги види голите слики тогаш слободно прати му, соблечи му се. Тој не те почитува 2%, поубаво за тебе да не го бараш услуга ти направил што те блокнал.
Јас би го пријавил во полиција сега. Плус совршена одмазда е. Ваков човек не ти треба, тоа е сигурно.
Не нема да му пратам несум таква свесна сум за последиците..само многу сум затресканаа може ке ми помине да ама сега сакам да му се јавам може ако бидеме заедно ке има душа нема да биде таков
И со Џоли да биде, ако е расипан ке си остане расипан. Човек не се менува така лесно. Бегај од овој.. само едно сака, а тоа сигурно не е врска.