Тоа не беше сериозно мислено, тоа е сигурно. Али ако ти сметаш дека тоа е сериозно мислено тогаш во ред, твое мислење.
А колку години имаш? Може нејќе да те лежи за педофилија... И да мислел дека не се соблакаш пред камера, и да му било гајле, немало ни да ти го побара тоа од тебе. Плус, те блокнал оти видел дека нема аир од тебе, па да не го замараш оти видел дека си се затрескала плус...
Излегувај со другарки, читај книги и прави нешто што ќе ти го одвлече вниманието и мислите од тој и ќе се средиш. Во секој случај не треба повеќе да го контактираш.
Премногу си мала за да се замараш со вакви работи. батали го, не го барај, не ти треба Подоцна ќе сфатиш дека си постапила исправно.
Добро не можам да те сфатам како може даси без достонство и гордост, значи мене да ми пише некој така јас ќе го блокнам алооооо како се осудува така да ти бара да се слакаш на камера и да те гледа он. Не се глупирај, не го барај терај живот и постави си критериуми не дозоволувај секој да може да те повреди. Редактирав пошо не сакам да звучам толку грубо и навредливо. Не ми е поентата да те навредам туку да ти кажам да не го бараш повеќе никогаш, ако некој те сака ќе те цени и почитува и нема да бара вакви работи од тебе. Терај си живот, се гледа дека си паметна и не дозволувај секој да те повреди. Машки секогаш ќе има не се грижи за тоа, ќе си најдеш некој нов и 100 пати подобар. Поздраав до тебе мила.
@Saki15 девојчето има едвај 14 години, така да секој коментар е сувишен. Во тие години знаеме како е премногу и лета паметот и нема смисла да разговараме за гордост и достоинство, таа е сеуште дете.
Ми треба ваш совет, раскинав со бившиот пред 3 месеци и после тоа како демек некоој ситен контакт имавме онака безвезе се дур од октомври некаде т.е од пред 1 месец кога ќе се видиме онака на само кога ќе се сретнеме ме гледа и само ќе крене главата и се прави не ме знае а кога ќе го сретнам со негов другар/ка *бидејќи со сите јас го запознав* и кога ќе се поздравам со нив он сам си доаѓа ме гушка или слично ... едно време и јас го одминував ама почна типот да ме вика по име дур не се свртам да се поздравам и после пак по старо се друг дур не го буцне не се поздравува... сеа скоро сфатив дека на другарка ми сметајќи дека веќе не комуницира со мене и кажал леле види како се облекла ненормалнава *не бев никако провокативно облечена или нешто , баш бев на место* и не знам што му се случува буквално ... прво после раскинувањето беше се супер он се социјализираше и се сеа ми кажаа дека цело време барал некоја ќе ја зборел 1 недела па други и се така... ваше мислење и како да се справам со сево ова? Сеуште имам чувства за него зошто врската заврши од негова страна и многу наеднаш иако он цело време ме понижуваше и навредуваше
Зошто си дозволила да те понижува и навредува? Да сум на твое место, следен пат кога би го видела случајно и се поздрави со мене би му кажала нешто во врска со тоа и би го предупреила да не му се повтори. Среќа што си завршила со таков човек, само не ми е јасно како дозволувате некој да ве понижува и да сте со него.
@xnotyourbabex Ако тој цело време те навредувал и те понижувал кога сте биле во врска, ниту те заслужувал тогаш, а уште помалку сега го заслужува твоето замарање. Единствено што ти треба и мораш да направиш е да продолжиш понатака. Труди се секогаш кога те боли да мислиш на тоа каков е тој навистина, а не да си го претставуваш во најдобро светло во главата и да си се лажеш. Со таква личност не ти треба ни "здраво" да имаш, а камо ли да се замараш како тој се однесува. Мораш да сфатиш дека тој е оној кој изгуби. Не знам која генерација сте ама со сигурност ти тврдам дека тој секогаш ќе ти се занесува и ќе се однесува со тебе како супериорен - и правам муабет кога сакам и ако сакам - се дури не увиди дека ти не се замараш за него веќе. После ти си таа која треба да одлучи што сака, ама секогаш е подобро да си сам отколку со некој кој те омаловажува. Знај си ја цената.
Ne me svakajte pogresno, dali e do mene,dali do nego nz. Izlagame 3dejt. Prviot dejt trebase da ideme vo edno klubce, ama zasto bese prepolno sednavme na pica. Posle ova se sluci nesto mn.glupo, bev so drugarka I nekoj ja napadna drugarka mi, toj vo nase prisustvo ne napravi nisto. Posle ova ne se vidovme cel mesec, ama se izvini I insistirase I si vikam ajde use edna sansa. Bevme na teatar, toj gi zel kartite. Tret pat, si vikam ajde jas ke go viknam na kafe ndkade, nema smisla se toj da plaka. Taka I se dogovorivme, no koga se sretnavme mu se jadelo, da sme sednale nekade, si vikam ajde ako mu se jadi, jas nema da jadam. Poraci ogromna porcija pomfrit I pijalok. Jadese sam, a jas edvaj 4kompircinja. Toa so ostana(a ostana golem del) mu go spakuvaa za doma. U sebe si rekov so mu e, sigurno ne misli da plakam vecera. I ajde toj plati, ama osetiv nekako cuden, mu vikam trebase jas da platam, mi vika da mozes da mi dades na pola.... Luge, mi se smeese I placese. Jas sum studentka, a toj raboti na dobro mesto, I plus se zanimava nesto privatno... Aj da sme par, ama nas ni e 3promasen dejt...
Па самата си го поканила и си му рекла дека ќе го частиш што реакцијата му е океј на дечково. Не треба се тој да плаќа, да не сакаш и кола да ти купи? Еднаш, два пати да плати доволно е, но секој пат кога ќе излезете не треба се тој да плаќа. имај достоинство не давај си сама етикета дека идеш да ти плаќаат и частат. Што има врска тоа што добро работи, а ти си студентка. И јас бев студент па сум одвоила да платам нечие јадење без оглед дејт или не, не ми паднала круната.
Јас вина во тебе наоѓам само што си му дала втора шанса,еве не знам...и не му ја оправдувам реакцијата во никој случај,ок е е да не дозволиш тој се да ти плаќа ама ТИ да не дозволиш а не тој да ти предложува како да ја платите сметката...
Прво кретенски е да бара девојката да плаќа на трет дејт. Второ тој работи ,а таа студентка . Трето , таа му рекла дека ќе части,но не значи дека ако начекал гага треба да се "претуши" од јадење и пиење,треба да има осет оти не работи девојката. Да не е вработен во ред,тогаш по пола,ама вака срамотилуци. Кога почнав врска со мм,јас бев студентка, што се вели барав од дома пари,сестра ми студентка се знае како е со двајца студенти дома. Мм никогаш не дозволи да платам нешто,дури и срам ме фаќаше. Многу пати отскришкум одев и плаќав и кога ќе се вратев дома во џебот од јакната тој ми оставал пари. Тој работеше ,не земаше кој знае колкава плата , но ете таков едноставно премногу е осетлив,освен тоа ми отвараше врата кога влегувавме некаде,ми отвараше врата од автомобил,ми тргаше столче да седнам,ми сипуваше сокче во чаша ако начекувавме келнер без осет,ми придржуваше јакна за да облечам и сл. Кога си во повеќе годишнаврска е друго,ако нема едниот ,помага другиот и обратно,но на почеток на врска е кретенски,треба да се покаже и малку каваљерство кое за жал одамна изумре. Ова денешниве машки како од џунгла излезени,немаат основна култура нити пак имаат појма шо е бон тон. Еднаш бевме на кафе со една "братучетка" ,патем макијатото беше 30 денари (во кафич во Тетово,порано таа цена беа кафињата) и овој дечко и коа се запна дај пари за кафето и готово,како 3000 денари да беше,а не 30 ден. срамотилук!
Не знам зошто одма работите се сфаќаат толку погрешно, демек ако девојката излегла излегла само за да и плаќаат. Мене лично не ми се случило никој да ми побара директно пари или да делиме по пола. А кога ќе размислам малку, имав еден дечко што секоја сметка јас ја плаќав. Да буквално секој пат, тој немаше ситни или ми велеше ај плати ти па јас ќе раситнам или ќе ти вратам, а тоа никогаш не се случуваше. Иако и двајцата земавме горе долу исти солидни плати, ми се чини како тој пари никогаш да немаше, каде и како ги троешеше ете не знам. Пример ќе седневме јас тој, моја другарка и дечко и ќе ја донесе келнерот сметката јас нормално си го вадам паричникот и тој мртов озбилен ми вика плати и за мене, јас немам ситно. И повеќе пати се случи тоа, дури и другарката и дечко и ми имаа речено за тоа зошто беше страшно мнгоу забележително. Не ми се проблем 100 или 200 денари ама сепак за мене битен е гестот. Едно е да си во повеќегодишна врска, па веќе се познавате добро, си ги знаете ситуациите дома, ете се случува да нема, а сосема друго е кога со некој излегуваш прв, втор трет пат. Како и да е многу невкусно од негова страна, јас на твое место следен пат не би излегла.
Ne znam zasto naletuvam na takvi faci, ama veruvajte mnogu e tesko da se najde nekoj koj ke vi odgovara. Sakav ednostavno da dadam sansa. Inace jas ke ja platev cela smetka ako kazav porano deka ke platam. Abe onaka e okej, mi otvori vrata, go namesti stolceto ama ova poslednovo bese nikakvo. Da sme par, ajde ili barem da rabotev okej ama vaka nemam komentar. Da zima mala plata, nema sansi, toj samiot mi kazuvase kade ne prosetal vo rok od cela godina. I plus raboti privatno. Ajde premizav toa so ne napravi nisto koga ja napadnaa drugarka mi, sega tesko e. A pak saka da se vidime, duri mi vika taa vecer, da ne si mi luta so ne ja plati cela smetka. Mu rekov samo abe uzivaj. Ednostavno nekoi luge I da imaat mnogu, takva im e dusata. Jas sakav da platam taa vecer, se bese dogovoreno jas I go izbrav mestoto, da odime na kafe, toj vo posl.moment izbra da jade. Kako I da e, nemozam veke da se zamaram.