Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Зошто мислиш дека би ја прифатил и би почнал разговор со неа ?
    И зошто велиш дека сигурно би го скрил тоа од тебе.
    Му веруваш на дечко ти, или не ?
    По тоа што го напиша, мислам дека нема простор за паника.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.404
    Ти благодарам на одговоров
    Не знам искрено, имам такво грозно чувство, јас секако му верувам, но знам дека ќе му здосадам со тоа ако го прашувам дали го адд оваа, и не би ми признал , чисто од инает..

3. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Не создавај проблеми таму каде што ги нема. Наместо како што рече да му досадуваш со тоа, покажи дека му веруваш.
    Посвети му љубов.
    Не создавај караници заради некоја девојка од минатото.
    Бивша е со причина.

На lost123, Dust, +++ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    :hai:
    Значи вака со дечко ми одиме 1 година ипол скоро... Имаме убава врска, разбирање , почит, љубомора имаше само во однос на стегање лајкови на фб , ама сето тоа се среди... Пасворд на фб немаме ни јас ни тој ,нема ни потреба, не планирам да го контролирам и да му ја ограничувам приватноста... Ниту ми забранувал да излегувам со друштво ниту јас него.. Сега да преминам на главното конечно.. Сношти беше излезен со другар в кафич ,ми пиша и ми се јави пред да излезе и кажа дека нема батерија. Има проблем со телл не му се полни.. И океј сето то,јас дома бев... Некое време кај 12 ипол другар му ми пушти слика од нив позз ми пиши. И заспав јас .... Утрово се будам и читам порака од женски профил ама лажен.... Демек прибери си го дечко ти ,ти му веруваш а тој се растури од еб*вање други...... И не дека поверував ама тешко ми падна,црвот почна да ме јаде.... Никогаш не сум добила претходно ваква порака.... Му пишав него и му ја пратив пораката... Ми вика не е вистина, некој сака да ни расипе... Некој што ме знае е сигурно од градов... И онака ладно се однесував. Ми вели прашај кого сакаш, му кажав не планирам јас да изигрувам детектив и да барам докази.. Ако си ме изневерил има господ да ти наплати... И пак ми викаше знам не ми веруваш, ама немам како да докажам дека не е вистина... И така, замина да работи нешто рече после ќе правиме муабет..... И сега сакам чисто да слушнам мислење од вас , дали некој претходно се соочил со ваква случка?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Јас те разбирам кога те јаде црв те јаде и точка, ќе си помислиш сешто. Е сега тоа што таа ве гледала и не треба да е твоја работа, си требала да возвратиш и ти на умилкувањето на дечкоти. Е сега дека е глупа ситуација глупа е. На сите им го кажувам истото, фалело уште да дојде да се поздрави со вас. Меѓутоа штом дечко ти е незаинтересиран нема причина за грижа, сепак ако приметиш некакво однесување или некаков знак од било кого, ќути си, прво види дали истото ќе се повтори па после реагирај. До тогаш однесувај се како ништо да не било. Овде советиве ќе те смират може,гледано од друга страна ама црвот ќе те јаде и дајле.

Самиот кажа дека излегол со другар изгледа заборави на другарот, ако сакаш прашај го другарму што се случило синоќа ама и потоа кажи му на дечко ти, треба да разбере. Ипак сомнеж е.
    А ако сакаш и одмини го тоа и дека е лажен профил, па баш ради тоа и види дали истото ќе се повтори пак од ист профил, па тогаш почни малку да се распрашуваш.
    Тоа собери си го дечко ти - гарант некоја бивша го има пишано.

На Justicija, Oscar Lady и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  6. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Пробај да дознаеш кој се крие зад тој профил што ти пишал.
    Постојат секакви луѓе, некои се толку огорчени на самите себе што не можат да поднесат туѓа среќа.
    Не верувај на се и секому.
    Можеби ти пишала некоја негова бивша што уште има чувства спрема него па не може да поднесе да ве гледа заедно.

Сепак ти најубаво си го знаеш дечко ти и знаеш дали е можно да се случило нешто.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Јас мислам бивша и тоа одбиена. Сигурно ако дечко ти изеб*л друга, нема таа да застане и да ти пишува тебе. Не се замарај со такви работи.

8. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Од една страна би рекла дека некој сака да ви ја расипе врската, па си измислува работи кои не се вистина. Има многу љубоморни личности од бивши па се до другари, другарки...
    Од друга страна пак чудно ми е баш тогаш да му снема батерија.
    Добро па и навистина да му снемало можел да ти се јави откај другар му. Или кога се вратил да ти се јави откај домашните.
    Како што разбрав од кога излегол до изутрина немало глас од него и потоа те дочекува ваква порака.
    Што знам како велат кај што има чад има и оган. Другар му не би те советувала да го прашаш бидејки секако ќе биде на негова страна.
    Пробај да дознаеш кој стои зад профилот. Како и да е вистината секогаш излегува на виделина ако направил нешто ќе се дознае кога тогаш.

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.387
    Јас би ти рекла да не се замараш многу со пораката, па и плус од лажен профил, веројатно е некој што сака да ви расипе. Гледај си го дечкото, ако ти е убаво со него и се е како што треба тогаш воопшто не се замарај. Сега и јасно дека те јаде црвот но во тоа име биди си попретпазлива, негувајте си ја врската, обиди се да му веруваш на дечко ти, но биди си со резерва. Сега за сега мислам не треба да се грижиш. :)

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Девојки ви благодарам.... Немам намера навистина да се замарам многу зошто ништо чудно не сум приметила во однос на неговото однесување ...
    @buba4e89 Да,тој ми рече прашај го другарми тој беше со мене цело време. Само јас не сакам да распрашувам и да покажам дека врската ни е на стаклени нозе. А мислам и да прашам џабе, тој му е најдобар другар. Сигурно не би го издал и во случај да имало нешто :)
    @TheGirl23 Проблем со телефонот има цела недела ... Не му се полни и 2 сати да стое на полнач...Иначе грешно ме имаш разбрано т.е јас можи грешно да пишав .. Сношти излезе во 22:30 , во 00:30 ми пушти слика другар му , а после ми јави на мсн со видео јадеа... После сум заспала а пораката стигнала кај 1 и 30.

Последна измена: 3 декември 2017
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    @Ammy.Lee јас сум имала таква ситуација. Излегував 2-3 пати со еден дечко кој ме лажеше дека нема девојка, немаа слики на фб и секогаш излегуваше само со другари. Кога веќе дознав дека тој има доста долга врска и тоа од девојка која истотака излегувала со него, јас и пратив докази на девојката што и како и не добив никаков одговор.Може направив грешка што и пишав ама јас да сум на нејзино место би сакала да знам. Предпоставувам тој и завртел некоја приказна дека љубоморам и го замарам и таа му поверувала. Јас пишував од мој профил ама мислам дека ти пишала од лажен профил затоа што знае дека нема да и поверуваш, па да не биде утре таа покажуваната со прст ете таа сака да ни ја растури врската. Додека не добиеш докази не верувај ама распрашај се убаво за ова. Во моето опкружување има доста вакви случаи и неговите другари ги прикриваат и си молчат.

На Justicija и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  12. ..Queen..1998

..Queen..1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    141
    Здраво....потребен ми еден совет... Со другарките бев седната на кафе а до мојата маса седнаа група машки. Едниот од нив постојано ме гледаше...другарка ми го имаше претходно него запознато па така ми кажа дека не е од тука, но тука живее... Дечкото ми пиша да излеземе на кафе да се запознаеме подобро ... Три пати имаме излезено и се е супер, кул е, разговараме се на се супер е ... Секој ден ми пишува итн. Како да дознаам на што сум? Дали сме во врска или не? Ве молам за совети и мислења :$:$:)

13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Ако ти не знаеш дали сте во врска или не, тогаш никој не знае, тоа е сигурно. :D
    Али чим ти пишува секој ден тоа според мене е знак дека тој е заинтересиран за тебе. Но, сепак, уште е рано да се дава некоја сто процентна прогноза зошто вие имате излезено само три пати и ништо повеќе. Продолжи ја понатаму комуникацијата со него, чим велиш дека дечково е во ред тогаш зошто да не. Кога ќе го запознаеш подобро тогаш можеш и да го направиш првиот чекор.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Malena94

Malena94 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Не знам дали е проблем, но ме привлекуваат само зафатени мажи (женети, во врска), а ми се пуштаат многу машки на моја возраст, згодни, кул. Последно се сексав со еден тип 10 години постар од мене. Некако се чувствувам попосакувано во негови очи отколку кога би била со некој помлад или слободен.

15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

Јас би ти препорачал да си најдеш некој зафатен пензионер. Денес е тешко да се дојде до пензија, особено во времиња кога старосната граница за пензија е мета на сè поголеми и поголеми покачувања. А освен тоа вака ќе имаш и извор на финансии.

Поздрав.

На EraBon, blackwave, BabyStyle и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Malena94

Malena94 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Имам веќе. Озбилно.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Дали како мала си ги посакувала играчките на другарчињата повеќе отколку оние што ти ги купувале тебе?
    Дали кога си одела да купуваш чевли и си се загледувала во оние што некоја друга девојка ќе ги фати да ги проба? Дали ако биле последни потсвесно си се молела да не ги купи за ти да ги пробаш? :)

На elimkd и +++ им се допаѓа ова.
  18. Malena94

Malena94 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Да, ми ја соголи душата. :clap:

На Justicija и EvAngelos им се допаѓа ова.
  19. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    (facepalm)Денешниве пензионери не знаат во автобус да се качат не па тебе да ти се качат. Ај во кревет да се одмориш подобро и утре така,од пон. на школо си.

На cresa-jagoda, Jas! и Justicija им се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Имаш излезено со некој 55+ годишен?

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.