Јас мислам да не го исклучуваш телефонот,очигледно ќе биде дека бегаш од него,подобро биди достапна но кажи му дека си договорена.И плус ќе се мисли со кого си,кај си...Само немој да претераш со игнорираност,може да му здосади.
Зафркни го на друг начин, има многу начини, ама неконтактирање 1 недела? Е детско, многу детско. Тој и онака треба да е нервозен, кажи му се што ти лежи на душата и дека си му љута од тука па до месечината Нејавувајки му се и оставајки го 1 недела сам ништо не постигнуваш. Ако некад сака да искочи со другари стави му ултиматум, ако он сака да оди на некое место не оди таму оти по твое, ако има фудбал на телевизија не му давај да гледа, наљути го и ти него. Ама неконтактирањето е безвезе. Бар за мене. Можеш на мнооооогу пооригинални начини да му вратиш. Иако има и една многу добра фраза ... попаметниот попушта и се се решава со разговор. Пробај и без одмазда, ако можеш. Не е животот играчка па за секоја повреда да се одмаздуваме. Ама ако толку сакаш имаш ти кажав пооригинални начини за да го изнервираш
Исклучи го мобилниот или пак кога ке ти ѕвони не се јавувај ама па така искушението е мн големо можеш да потпаднеш. Јас кога ќе се скарам со дечко ми редовно го исклучувам тел. и многу сум ќефна кога ке го вклучам и ке видам 10 пропуштени од него али неможам да издржам подолго време ден два највеке тква сум Кажете ми како да не попуштам многу сум глупа се му простувам секогаш попуштам :Ѕ
Со разговор не можам да решам ништо! Ќе ми рече добро, и после еден ден, си тера по старо! Овој пат, ме изнервира, и сакам да му се одмаздам! (не е цвеќе за мирисање, лош е, и во моментов, не ми е гајле како се осеќа, затоа што заслужува )
Незнам што да правам Pa da mozebi si dadov odgovor no kako seuste da ne mozam 100% da go napravam krajniot cekor-da stavam kraj...ili ne znam sto e i da uste nesto...jas mislam deka toj zgresil i ne go baram,cekam toj da me pobara,no 3 dena veke ne bara ni toj...znam deka e gord no toa ne e opravduvanje...
Многу е нездрело да го гасиш телефонот, подобро не му кревај еднаш двапати па кога ќе ѕвони третпат речи дека не си го слушнала телефонот, и кога ќе ти рече да се видите кажи дека си договорена со другарки, напрај му така неколку пати, излези си со другарки, забавувај се, напрај и фотки нека види колку си се забавувала без него... така повеќе ќе го заболе одколку детското понашање.
Денес мислам дека нема да се јави за да се видиме затоа што е сабота, машко ко машко не испушта сабота навечер - тоа ретко, туку ќе ми прати порака, еј како си, што правиш, буквално ни трага ни глас од вчерашната караница, како ништо да не било, ќе се праве на 3 и пол! Е тоа ме нервира кај него, секогаш се прави како ништо да не е крив тој, мене ми ја врти кривицата, ми прави јас те сакам тебе, ако не те сакав немаше да бидам со тебе! Јас нормално не му верувам што прави и се, но знам дека ме сака! Ама не се издржува веќе има премногу изговори! Не сакам да му раскинам сега, сакам пред тоа да му се одмаздам некако! ......Знам дека е чудно, и можеби сум ладнокрвна, ама не дозволувам да се игра, и лесно да го пуштам! Сакам прво да страда, како тој што ми го правеше тоа на ваков начин! Исто така знам дека некои од вас ќе ме осудите, ама тоа е тоа! Причината можеби е банална, ама кога ќе прекапи лончето тоа е! Ние се гледаме еднаш во неделата, порано ми пречеше тоа, но сега веќе не, затоа што ми одговара покрај обврските кои ги имам! Се слушаме секој ден, не велам не! Но вчера го викнав да одиме на едно место, и тој пак со истиот негов изговор, морал да биде со неговите пријатели, било важно - и ми кажа што е тоа важно (не го наведувам овде), а тоа важното во наводници, го слушам веќе долго време пак и пак! И ми се смачи, и му реков дека не сум будала, и дека лаже! И тој како и секогаш, што да правам му ветив на другарите, и јас сакам да се видиме, бла бла, за на крај да ме обвине дека сум се понашала детски! Па девојки кажувајте некој добар план за одмазда! Ви благодарам однапред, се надевам дека ме сфаќате, и ве разбирам и ако ме осудите!
Место да се нервираш, јас мислам дека подобро е да го оставиш што сака нека прави кога тебе веке не те слуша и не можеш ти ништо да сториш....Едноставно не се замарај ...Биди со него додека не си најдеш друг па тогаш тресни го...па тогаш ке му стане јасно зошто си го оставила.Ова според мене е најдобар начин за одмазда, не вреди да се нервираш и да се замараш со тоа како да му се одмаздиш...не си го троши времето на него
Se smiriv so decko mi pred nekoe vreme no si se cudam samata sto mi se slucuva. koga sme zaedno, ne sakam da mu dadam raka, a na momenti mi ide da go gusnam..toj mene me saka najmnogu no i mnogu raboti stori sto me povredija(nenamerno, no sepak me povredija). Zaedno bevme 3 god, sega se smirivme, no nekako ne sum srekjna. mi se svigja eden kolega na fax, onaka na momenti mnogu mi se svigja, na momenti se setam na decko mi i si pomisluvam deka deckoto od fax mozebi samo bi me iskoristil i deka posle ke se kajam ako go ostavam deckoto. dali da prodolzam uste malku so ovoj da bidam kako sto za da ne se kajam posle, ili da prekinam i da baram srekja so drug. strav mi e ako izmine vremeto deka pak ke mi stane na eden nacin navika a deka ljubovta nema da se razgori kako porano, pa ke bide potesko.. site mi velat "ne brzaj, toj te navistina mnogu saka" i deka ne se naogja takvo masko na sekoj cekor. ne znam so da pravam.. ajde dajte mi nekoj sovet od iskustvo..imam 19 godini, no majka mi mi veli deka vremeto si minuva brzo, kako so mi minaa 3 god so nego i deka sekoja dolga vrska vodi kon brak... [mod-kirilica:3gbgx1o9][/mod-kirilica:3gbgx1o9]
zdravo na site nova sum na forumot i ke ve zamolam za eden sovet. imam decko vo vrska sme 2 godini i mu veruvav se do pred nekoj den koga doznav deka naprail profil na myspase i dodal nekoja devojka od druga drzava. Toj ne sakase da mi kaze,no mu go znaev pasvordot na mailot i slucajno proveruvajki vidov deka ima myspase go prasav dali e tocno,no toj negirase i jas napraiv profil na myspase i go najdov, a potoa mu go otkriv i pasvordot preku mailot i vidov deka taa devojkata mu pisala i toj i vratil ama nis posebno tuku na tema povrzana so muzikata. mu kazav deka doznav i toj mi rece deka me lazel i od lutina go napravil profilot oti sme se karale toj period,no deka od togas vekje ne se ni vklucil nitu pisuval so nea sto jas so svoi oci vidov deka nemase drugi poraki osven edna.i mi rece deka mnogu se kae sto go napravil toa i deka ne sakal da mi kaze deka ima profil za da ne se nalutam i da ne se nerviram. mozebi ke vi izgleda smesno no so nego sum mnogu bliska i postojano sme zaedno sekoj den. mi ima dokazano i deka me saka i ima napraveno se za mene, no koga vekje vi kazav se da spomnam deka i premnogu sum ljubomorna i toj e ljubomoren no pomalku od mene. znam deka ljubomorata e najgolemio neprijatel u vrskata a osobeno seriozna vrska, no sto da pravam koga mnogu go sakam... ve molam za sovet dali da mu veruvam?? [mod-kirilica:11hrgkgm][/mod-kirilica:11hrgkgm]
Мораш да ја намалиш љубомората, зошто таа е најлош убиец на врската. Па што ако има профил??? Не треба да ти смета, а тој кога веќе направил требал да ти каже. Но, тоа не значи дека треба да не му веруваш. Значи, не дека е сеедно, ама џабе ќе го умараш мозокот, што и како зошто ако сака да се скрие ќе се скрие. Може и јас сум била иста таква, но сега...кога ја научив лекцијата едноставно не се замарам, што како прави. Молчам мудро зошто знам дека ако има нешто ке дојдат и моите 5 минути. Затоа ако ти е убаво уживај во врската. Тоа се безпотребни нервози.
Нема тука толку мудрување! Не има секакви, а ти си од оние по љубоморните. ИСкрено да ти кажам , мислам дека секој дечко има контактирано со некоја девојка дали на Фб, дали на Мајспејс или било каде, без разлика што има девојка. Еве и за мојот дечко можам да кажам, без разлика колку и да се сакаме и колку да сме во врска, сигурно во еден момент исконтактирал со некоја друга. Можеби не е благодарно да мислам вака, ама машки мозок... Најди начин да се оладиш малку од љубомората и да не ги зимаш сите тие работи при срце. Нема зошто да не му веруваш, кога се сакате и кога веќе ти кажал како стојат работите. Не дозволувај да бидеш од тие , на кои врската им пропаднала поради љубомора.
за марама знаеш навистина си во лоша ситуација. па ало излагате само друштво знаеш што ќе речат другарите приколки не ни требаат, ако сакаш да го носиш дечко ти оди си со него. а вака пак со бившиот во исто друштво и ајде оди сега докажи на некој дали ти нешто правиш или не ... се надевам само и би ти дала совет еден вистински и реален разговор со дечко ти за тоа што сакаш од него, зашто си со него и дека него го сакаш а не некој друг, со тоа што останува на него да ти верува. знаеш ако сакаш ти нешто да направиш кажи му дека не ти треба излагање навечер или пиење кафе на факс, туку можеш да го вараш било каде, штом сте колеги. така да нека биде среќен дека не го лажеш и дека му кажуваш дека е и он таму, зар потенцирај му подобро ли му е да го лажеш и да криеш отколку сда знае со кој си и каде си ???
Благодарам Карак за советот. Му објаснив јас на дечко ми, кога сум повторно со него, тоа е зошто навистина го сакам. Денес разговаравме баш на оваа тема и ми рече дека не е проблем, затоа што друштвото е потребно во животот, но тој не сака да биде во друштво со мојот бивши, а јас слободно можам да одам затоа што знае дека не разговарам со него. Објасни дека бил нервозен тој ден. А тоа дека е приколка , не е. Сите во друштво од факс, бидејќи сме блиски, си носиме кого сакаме, но ете тој има посебна причина зошто не доаѓа. Доаѓа само кога знае дека бившиот не е таму. А и подобро е за тројцата така. Ако сакаме да градиме цврста врска, по втор пат, мора да си веруваме.
скарлетт, дечкото очигледно си прави како шо нему му одговара,а кога не му одговара наога изговори.според мене да се гледаш еднаш неделно со дечко а живеете во ист град,тоа богами и не е некоја врска.колку и да сте зафатени ако навистина сакате да сте заедно ке наогате почесто време да се видите,ако не повеке барем 2-3 пати.еднаш неделно видување мене повеке ми звучи као мување отколку како врска.барем јас така размислувам,сега секој си знае за себеси.не велам јас дека не те сака дечкото,може навистина те сака,одкај да знам јас мегутоа искрено јас во таква врска не би сакала да останам,каде треба да се молиме да се видиме.со твоите постови ми имаш оставено впечаток дека си интересна девојка,со широки погледи и свакања за животот,воопшто не си ограничена,и не следиш шаблони.сигурна сум дека ке најдеш некој што ке те заслужува повеке од овој,и обрнува поголемо внимание.а што се однесува за одмазда што велиш дека сакаш да направиш.подобро немој.од одмаздата нема фајде,можеш само да си направиш дополнителни проблеми а ништо нема да постигнеш.може ке го заболи во моментот тоа што ке го направиш,а може и нема.неможеш да предвидиш.а може и он да ти врати на уште полош начин.да се повредувате еден со друг,нема фајде од тоа.подобро расчисти со него и најди си друг по твоја мерка.а ако веке многу го сакаш и мислиш дека не можеш без него,тогаш прифати го таков каков што е.одлучи си шо сакаш.али одмаздата според мене треба да ја заборавиш.
за скарлет се согласувам со тања6, вашето повеќе личи на мување отколку на врска. искрено јас ако се гледам со дечкото 1 во неделата, а сме од ист град ќе се почувствувам искористена
mal sovet..... mislam deka decko mi flertuva so devojki od drugi gradovi na fb i na yahoo mess, skoro sekogas koga ke otidam kaj nego doma se odlogira odma , nikogas ne proveruva nisto pred mene?!?!!?, 2 godini sme zaedno, ima 31 god, site drugi parovi sto gi znam ne si gi krijat profilite edne od drug.... ima li mesto da panika ? by the way i nie se zapoznavme preku socijalna mreza, a togas toj odrzuvase kontakti so povekje devojki
јас мислам дека треба да го прашаш зошто нон стоп го крие профилот од тебе,ама подобро прво да провериш дали навистина флертува и со други.а ако навистина флертува со други мислам дека ќе треба да поразговарате поозбилно.но сепак прво провери ја таа работа