Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Напишав :) не го сфаќав сериозно тогаш, мислев дека се шали.....знам дека не испаднав фер, поради тоа сакам некако да средам со ова, ама не знам на кој начин, не можам туку-така да му пишам после толку време, фала Ви на сите :)

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    59.544
    Пиши му, друг начин немаш. Секако не губиш ништо, пробај си ја среќата. Не знам како не си мислела дека дека е сериозен кога упорен бил да дојде да сее видите а ти на другарка и даваш телефон. Ако не мислиш сериозно не ни почнувај.

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Прво да те прашам
    Дали ти знаеш што сакаш ?
    Сигурна ли си овој пат ?
    Или не ти се случува ништо во животот, па се реши повторно да се занимаваш со дечкото.
    Разбирам јас да си разочаран ама тоа треба отворено да се каже, а не вака.
    Искрено не знам како сега би те сфатил дечкото и колку би ти верувал.
    Замисли да ти го направи сега истото, ќе ти биде убаво ?
    Не би те советувала да преземаш некои чекори ако не си целосно убедена дека го сакаш ова.

На theowndemon и Luciferovog zlo♧ им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    И сеа ти е досадно, немаш некој друг и си одиш пак на сигурно?!
    Малце нефер.

5. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    Навистина малку нефер си постапила. Незрело е дечкото ако покажува интерес за тебе,а ти да се зафракаваш и да му ја даваш другарка ти на телефон или да не му враќаш.
    Освен тоа како што сфатив се немате видено до сега, само виртуелна комуникација па 2 години не се малку веќе и не е толку непознат за тебе.
    Ако си сериозна овој пат пиши му во смисла каде, си како си, се изгубивме, имав проблеми дома/на факултет итн, би требало да сфати ама под услов да не го изиграш и сега.
    Освен тоа вашата средба би била чисто другарка, само да се запознаете официјално подобро или пак тој очекува нешто повеќе кога ќе се видите?

На Luciferovog zlo♧ и carangigia им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Прво незнам која возраст си, претпоствувам повеќе од 18, зашто спомнуваш факултет.
    Но, вмешувањето на другарка во вакви работи е несериозна работа.

Второ, знаеш ли дека ваквите средби на слепо се опасни?
    Знаеш ли за кој човек точно станува збор?

И сега-што да се прави...(после солењето памет:D, еве конкретно да се обидам да те насочам):)
    Кога веќе си навлегла во ова, тогаш сретни се и види што ке се случи.Ама сретнување исклучиво -на кафе, на јавно место.Нека незнае каде живееш и слични детали.Барем за почеток додека не се осигураш кој е и што е и до што му е нему дојдено:).

Ако ти се бендиса, остани си во комуникација, па ќе видиш како понатака ќе се одвива и самата таа ќе ти каже дали е за тебе дечкото или не е.

Ако не ти се допадне, НАЈУБАВО е да бидеш отворена.Ете немора очи во очи да му кажеш (знам дека е тешко таква работа да се каже во лице), ама после средбата можеш слободно да му пишеш си дошла до заклучок дека нема да можете да опстанете заедно и крај:nod:

Не значи ако еден дечко те разочарал дека и сите други се исти.
    Види, смени....најди друг...

На theowndemon, +++, Luciferovog zlo♧ и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    57.650
    @Luciferovog zlo♧
    Јас така порано се допишував со еден дечко, можеби не 2 години ама 6-7 месеци секако и така одбегнував да се видиме бидејќи не го свиѓав толку колку тој што ме свиѓаше. Ме молеше да се видиме во живо и ај да не биди дека прекинавме со комуникација преку фб. Се видовме еднаш, седнавме на кафе (јас сакав да биде на јавно место) муабети и толку беше ништо не се случи ме испрати тој до автобуска и заминав (тој е од истиот град каде одам на факс). После некое време на фб му кажав дека не сакам ништо со него бидејќи не ме привлекуваше неговиот карактер бевме многу спротивни и океј беше повеќе не ми пишуваше. Мој совет е да се видите прво, како што ти кажаа на кафе на јавно место ако не си сигурна многу, видете позборувајте во живо, па ако не ти се свиѓа речи му дека не сакаш ништо со него и толку. Си му дала надеж сега не се откажувај. Ако не ти се свиѓа повеќе нормално е да му речиш да не се гледате, никој не е обврзан да биде со некој само затоа што тој некој има чувства за тебе.

8. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Здрaвo. Вo врскa сме 2 месеци, вчерa се дoпишувaме и кo грoм oд ведрo небo ми рече декa не му требaлo никoј и јa му рекoв штo ти е бе глеaм декa си нервoзен aј дa не те зaмaрaм, ми викa бaтaли aј чao ќе бидaм зaфaтен еднo време. Пoсле му рекoв дa ми врти и му викaм штo е рaбoтaвa дa не идеш негде ми викa незз ништo ќе те бaрaм вечер и јa вaжи. Знaчи гo чекaв цел ден не се јaви нити ми пишa oбичнa пoрaкa ни нa фб не ми пишa,a се уклучувa aмa нa крaткo и се исклучувa. А сaбaјлетo вчерa ми се јaви и си збoревме нaјнoрмaлнo. Ни денес не се јaви ништo. ПС: Oн имa мн прoблеми aмa не ми ги кaжувa зa дa не се секирaм, стaлнo е нервoзен и oстaнa без рaбoтa тoест нaпушти зaвчерa. Се скaрa сo сите другaри. И увек кoa е нервoзен мене ми се "истурa" некaкo дa речaм и пoсле ми се извинувa ми викa извини мн бев нервoзен. И двaјцaтa мн се сaкaме. Сaкaм дa му се јaвaм aмa немa, декa oн рече ќе се јaви зa дa не зaмaрaм aмa гo немa. Ми oстaнувa дa чекaм дa се јaви или дa пише. Другaрки ми викaaт дa не се нервирaм ќе се среди се декa е прoблемaтичен дa не се зaмaрaм. Штo дa прaвaм луѓе, сoвет мислење?... Дo кoгa дa чекaм штo дa прaвaм кaкo дa се oлaбaвaм мaлце? Штo се дешaвa сo мaшкиве више мн се нервирaм!!! :(:|:@:l:

9. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    59.544
    Прво почекај да ти се јави, видете се и разговарајте.
    Но едно знај, да му дадеш дознаење дека нервозата не може да ја истура врз тебе.
    Остави он да те побара, но разговарај и постави се на почетокот како што треба ако сакаш да не излезеш од сето ова ти повредена.

10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

мислам дека треба да го оставиш да олади малку, да се смири. Нервозен е, изгубил работа плус има проблеми во животот. Е сега од една страна гледам дека човеков пак е разумен. Секогаш кога ќе истурел нервоза врз тебе и ти се извинувал после тоа. Тоа е добро.

Како и да е и јас сметам дека треба да му дадеш до знаење дека треба малку повеќе да се контролира. И тоа слободно кажи му го, според ова што го прочитав верувам дека ќе најде човекот разбирање за тебе.

Јас сум исто така сигурен дека ќе ти се јави, остави го сега малку на мира, по се изгледа и на него не му е лесно и затоа и вака реагира и избувнува на моменти.
    Не се согласувам со мислењето на другарка ти. Мислам дека човеков воопшто не е проблематичен, само е нервозен и има проблеми во животот, тоа е тоа, имај малку разбирање за него.
    А можеби и затоа и не ти се јавил, се освестил дека со неговата нервоза шири негативна енергија и решил да се повлече некое време. Остави го.

Поздрав

На buba4e89, Lianna Anna, ProudDirectioner69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Фaлa нa мислење. Вo прaвo си. Инaче ми се јaви прескa неoчекувaнo.:D:inlove: Ми викa дa видaм дaли си дoбрa или не. Мaлце кaкo незгoднo дa му беше дa збoри. Ќе се јaви пoкaснo рече ;):)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Супер, најди малку разбирање и за него. Не сите во животот знаат како да се носат баш најдобро со препреките што ги создава животот. Некои на пример се однесуваат посмирено, некои ја немаат таа способност зошто едноставно не знаат како, тоа не значи по автоматизам дека човекот има лоша душа или е проблематичен.

Не дека ти немаш разбирање, верувам дека имаш разбирање.

Али ете, можеш да му објасниш исто така дека не може тој секогаш да ја истура нервозата врз тебе и дека треба да научи да се контролира. Дај му шанса, сигурен сум дека ќе ја искористи паметно, според ова што го пишуваш верувам дека е доволно совесен и има разум.

Ти посакувам секое добро.

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Mu rekov da me zaboravi iako go sakam posto ne me recka ii sekogas so dr devojcinnja e dali e toa dobroo??

14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

јас би ти препорачал да го киднапираш. Така ќе почне вистински да те рецка. Можеш евентуално да пробаш и со магија. Оди посети некој во Шведска кој го знае рунското писмо.

Поздрав

Секако дека е добро, какво е ова прашање извини вака? :) Не е заинтересиран за тебе, барај си ја среќата на друго место.

Последна измена: 1 јануари 2018
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.470
    moze li da ti se pusta nekoj koj ne te sviga?

16. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    59.544
    Ако има некоја корист од тебе.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Љубов без чувства, пази се...ако се заљубиш, отиде :D

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.470
    ne be nikogas ne te svigal to se pusta ednas i posle pak ko nisto da ne bilo:Dhah da se bev ispozaljubila oti sum bez um:fubar:

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Како знаеш дека ти се пушта и понатаму, ако само еднаш ти се пуштил..како што викаш..

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.470
    posle ko nisto da ne bilo,ne pak da se pusta.prasanjeto e zasto se pusta ako ne te svigal ?;(