@hermosa викаш „вака ми рекоа, така ми рекоа..“. Ако твојата вредност зависи од тоа што луѓето ќе ти кажат, дури и да ја кренеш самодовербата лесно ќе може да ти се сруши. Мора да изградиш стабилна самодоверба. Спознај се себе си, со сите јаки и слаби страни. Слабите страни прифати ги како дел од тебе, знаејќи дека сите имаат слаби страни и недостатоци и не се комплексирај, туку гледај напред. Работи на личен развој, пред се за ти да си се сакаш, а не за да му се допаднеш некому. Биди си ти доволна за себе, насмевнувај се почесто, биди опкружена со позитивни луѓе. А дечко ќе си дојде, ги има да ги ринеш, милијарди на планетава
Мила немој да паѓаш на нивно ниво. Тоа што ти го рекле е многу лошо и ниско. Исправи се, биди горда со себе и ќе дојде некој што ќе ти каже дека си прекрасна па макар и со пижами и без шминка
@hermosa зошто дозволуваш рандом небитни личности да те повредуваат со празни зборови? Па дај цени се малку повеќе сама себе. Тука џабе е што и да пишеме доколку ти самата не сфатиш дека вредиш и не се тргнеш од такви токсични луѓе. Пренајлепотан бил дека бил плав, а ти просечна оти си била црна, така ли нешто рече?! Па побогу по чии тоа критериуми измеривте и пресековте кој колку е прекрасен базирано врз бојата на коса? Еве по мои критериуми од никогаш не ми се допаѓале плави, па сега сите плави ли да паднат во депресија? Исправи се и не дозволувај други да си поигруваат со тебе. На тие на кои вистински ќе им вредиш нема да те понижуваат, туку ќе ја видат и ценат твојата внатрешна убавина, а богами и она надворешното ќе им е таман и ќе го воздигнуваат зошто нели - секој со свој вкус.
@hermosa Твојата слика самата за себе никако не смее да зависи од тоа како некој друг се чувствува за тебе. Перцепирај се како комплетна личност, како несовршено но целосно битие со недостатоци и предности. Убавината е релативна, искористи го тоа за да бидеш задоволна кога ќе застанеш пред огледало. Тоа што не ти се допаѓа кај себеси, промени го, било тоа површно или подлабоко. Работи на себе. Секој можен ден. И стори го тоа за себеси, никако за неважни луѓе кои немаат апсолутно никаква улога во твојот живот. Колку и да звучи клише, ти ја имаш главната улога во својот живот и никој не може да ти го одземе тоа.
vi blagodaram na site.se trudam no dolgi godini mi ostana navika koj i da mi prijde ocekuvam drugite da mu se poubavi i pobitni od mene ,sviknav vekeinaku si imam normalen pristoen zivot no belegot ke mi ostane zasekogas
Ајде молим те не се самосожалувај со „свикнав веќе“ и смајли. Еден живот имаш, и тој ќе ти е многу беден и тажен дур дозволуваш други да те понижуваат. Размисли, да не случајно некој живее како што ти очекуваш од него, па ти да живееш според другите? Кога ќе дојде денот сѐ да ти отиде преку глава и да отераш упм, тогаш ќе ти е најубаво на душата, а дотогаш само ќе се споредуваш со другите и нема да бидеш среќна со животот.
pa na komu ne mu chinam im vikam cao i ne se karam.mi rekoa i deka sum bila mn dobra .ne se sozaluvam maka mi bese koga se zaljubiv vo toj plaviot decko em takva vakva em mi se pusta ....svasta .ne se sozaluvam samo tesko e na nekoj nisto da ne mu znacis.da ne si im dovolno dobra
Абе види, многу зависат и околностите под кои ти се пуштал. Викаш било во живо, може бил дрмнат, му било досадно, може он не го ни видел тоа ко флерт пошто имаш луѓе што со секого зборуваат ко да флертуваат, може па и тебе ти се причинило. Неретко се дешава љубезен разговор да се помеша со флерт. И како се заљубувате од едно т.н. пуштање? Мислам дека те памтам доста пати што си се жалела вака од некакви идиоти и треба веќе да сфатиш дека тие ти ја намирисуваат несигурноста и го користат тоа против тебе кога сакаат да те откачат. Сум ги имала од двете најспротивни страни - што ме сметале за божица и што ме сметале сигурно за под просек. Ствар укуса. Крајно, не сум со ниту еден од тие, па џабе комплименти, џабе и резервираност. Ти себе не си си доволно добра. Ти се споредуваш со други женски што ги сметаш за подобри од себе и верувам и дека си постојано достапна кога и да се зближиш со машко, може и преземаш очајни мерки за нив, па брзо им станува досадно.
da vo pravo si za mn raboti so gi kaza ,ne e ocajni merki tuku ednostavno ne sum im dovolno dobra i se pomiriv duri i na prosecnite .se naogam vo iks situacii glupavi ,nekoi sakat da me otkacat drugi mi zaviduvat,zenski .inaku ne sum dostapna naprotiv mn sum povlecena i imam niska samodoverba
Под достапна мислев баш дека имаш ниска самодоверба, па правиш како што нив им одговара, на лагер си им кога и да се јават, попушташ само од страв да не бидеш оставена, такви работи. Не знам колку години имаш, ама те сфаќам пошто до свои 20-21 сум била иста. Што сум јас па да ме сакале, па оваа има почисто лице, онаа има погуста коса, дрн дрн. Е, кога ќе пројде физичката фасцинација и кога ќе почнеш да забележуваш секакви фалинки, ќе видиш дека секој секому може да биде најубав и/или најгрд на свет. Крајно, и Анџелина и Скарлет биле оставени, Бијонсе и Лима биле изварани, што значи некој не ги сметал доволно добри, па што очекуваш од искомплексирано Фиромче што начекало скромно девојче.
hah iskompleksirano firomce.more ne,znaci sakaat vrv i nivnite maani gi krijat i se ulizuvat nasegde a mene i da me pobarat me otkacat zatoa i jas gi otkacuvam koga se pojavuvat,takvite.
Се додека зависиш од мислењето на другите нема да си среќна ,затоа поработи на себе си на својата самодовореба и не дозволувај никој да те третира лошо.
@hermosa ти женска немаш самодоверба.Тоа е целиот проблем и затоа он се иживљава со тебе.Треба да седнеш и да си го средиш алтер егото,и карактерот.И да се наполниш со самодовербата. Ако некој не ти го прави меракот и не си доволно среќна, батали го бе.Не е ни прв ни последен,и не се вади со тоа ,,свикнав" ти си го научила да има таков однос према тебе.А ако поставиш некоја црта нема да е така.
ok no im rekov i na dvajcava koj fi e filmot i pak ne biva.znam do karakterot mi e ,ne e do samodoverbata .pa nejkam na sila ubavina idat a mrmcat posle,pa sikter vikam ojte kaj ima poubavo i podobrotie so mi znacele bas se pogodi a so mnozinstvoto e ok ,mislam normala sekoj so vkus itn
Се вклучив од лаптоп само да ти пишам да не паѓаш под туѓо влијание. Убавината не е клучна за некоја врска, карактерот е. Поради повеќе на довербата и немој да се сожалуваш така им правиш ќеф на другите да си мислат дека те победиле. Се во свое време, јест да е тешко само со тек на време ќе ти мине во ладнокрвност и нема да обрнуваш внимание на тие зборови.