Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @hermosa, ич не ми се свиѓа што те читам вака! :!:
    Те памтам како многу скромна личност, попустлива и со добра душа. Таа скромност очигледно лошите искуства во љубовта и воопшто со познаници ти ја претвориле во намалена самодоверба, што не е добро.
    Како што ти кажаа и претходно, работи на враќање на самодовербата и свесноста за твоите квалитети, прво дека оние внатрешните кои несомнено ги поседуваш - се уште поважни, а потоа и да бидеш задоволна со тоа што го гледаш во огледалото. Заборави на епитетот „просечна“ и тие помирливи реченици.
    (Пот)просечни се како личности несериозните типови со кој си имала работа и ти ја довеле самодовербата на ова ниво, а не ти... и подобро да бидеш сама, отколку неуспешно да ја бараш среќата во такви.
    Ти посакувам сè најдобро :hug:

На WildMk, Dream-Girl, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Јас сметам дека свесна си за тоа дека си убава, едноставно не постои грдо девојче, но нели најтешко е да му се помогне на некој кој е свесен за проб, бидејќи нема да прифати ниту еден совет, па сега ако почнеме да ти кажуваме повеќето од тука, убава си, немој така да мислиш итн, нема ништо да решиш, затоа сериозно преиспитај си ги постапките, ајде ти како си замислила не си убава, тој е совршен? Што ако има зелени или плави очи не се сеќавам како имаш напишано има луѓе со секаква боја на очи и што? сум сретнала со зелени и плави очи луѓе кои биле просечно убави онака, не прави такви споредби, туку ќе ти кажам мое искуство, ме додаде на фб дечко кој не ми беше нешто убав, бев убедена дека нема да имам ништо со него, додека не почнавме се почесто да збориме, колку ме привлече неговиот карактер па и најгрдиот дечко да беше би излегла со него...сакам да ти кажам дека карактерот е најважен, впрочем машките не обожаваат баш девојки кои си мислат дека се грди, најдобронамерен совет од мене...следен пат кога ќе ти рече некој, не си ми на ниво, не си убава, речи му нешто во стилот " ти да беше убав ќе имаше долга врска и сите девојки ќе трчаа по тебе" враќај им да ти се докажуваат, верувај многу подобар впечаток ќе оставиш одколку да се жалиш, и на мене ми рекле се и свашта и што сега? Тоа не ме прави ниту грда ниту глупава, сега да ти речам грда си, ти сериозно ќе мислиш дека си грда, а не те знам ниту како изгледаш? Едноставно кој сака ок, кој не, со среќа нема потреба од такви глупости и да си набиваш комплекси, на крај краева веќе сите знаеме кој сме и што сме, секогаш биди јака пред луѓето и немој да покажеш дека сметаш за себе дека си помалку убава од нив,ако некој не сака нешто со тебе немој да го бараш, и готово колку повеќе трчаш по нив толку нема да те бараат.

На Srcka $ и hermosa им се допаѓа ова.
  3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.719
    Допаѓања:
    9.470
    drug bil problemot.vika edniot bivs ubava si i bas covek da pomisli ajde si vika top e ova taman ama ne e lepotica:^)taka mi rece plaviov a drugiov bivs so ovoj bev mi rece se odnesuvas ko lepotica nekoja a ne si i duri mu bese krivo vikase na mene i go ostaviv.koleskata od faks mi bese rekla maskite nema da te sakat,test preferiraat.vi blagodaram na site ,bubace ,special posebno:l:me pogodi ova a karakterot mi e skromen mn trpam i nejkam da se nametnuvam i karam.samo krivo mi bese em ne sum im dovolna em me pobarat posle i jas gi otkacuvam

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Епа таквите ќе си ги откачиш. Се има по овој свет и за најубавиот ќе речат грд е, и за грдиот убав. Ако себе си си убава нив не си им доволна. Што повеќе крената глава, повеќе ќе се засрамат.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764

6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    /\

Грешка си, членката пиша дека ја привлекувале зафатени мажи во врска, брак и.т.н.
    Јас само ѝ дадов совет да побара пензионер. И тие се зафатени.
    Ова само да те поправам

Здраво. Не знам дали е проблем, но ме привлекуваат само зафатени мажи (женети, во врска), а ми се пуштаат многу машки на моја возраст, згодни, кул. Последно се сексав со еден тип 10 години постар од мене. Некако се чувствувам попосакувано во негови очи отколку кога би била со некој помлад или слободен.

Последна измена: 3 јануари 2018
  7. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Има ги доста такви што само флертуваат а не прават ништо, тоа не го сфаќај толку многу лично, и не дозволувај некој да влијае на тебе ако ти кажат дека не си толку убава, ако не на другите на мајкати си и секогаш убава и ќе и останеш убава, а машките ако ти викат дека си просечна како шт кажа, па ни некои од нив не се толку убави или лепотани, гледај во човекот на душата е тогаш е најубав.
    И не дозволувај туѓо мислење да влијае врз тебе, смеј се, весела биди и не им се замарај на машките што ќе рекле.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Дечко ми има некаков проблем денес можеби на работа можеби е нешто друго.Само знам дека не е нервозен на мене нешто туку е сосема друга работа а не ми кажува.Цел ден го прашувам и ништо не сака да ми кажи дури и е напнат и не е како што треба ни со мене и малце се закаравме а не знам што е работата што е депресивен? До вчера додека бевме заедно беше океј а сега сме малце оддалечени тој замина во др град има работа таму.Не можам а да не дознаам.Не знам дали да го побарам или воопшто да не кревам тензија секако се закаравме?

9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.727
    Не го напнувај, полошо ќе направиш. Дај му само до знаење дека што и да е си тука за него, иако не можеш да му помогнеш, барем да го ислушаш. Ако смета дека треба да знаеш, ќе ти каже.

10. doctorgreyxo

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113

Сега од ко се налути и на мене оти сум била напната и јас не верувам дека е добра идеја да му пишам пак.Пред легнување можеби, а можеби и утре.Сепак фала на советот.

11. Scyx76

Scyx76 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво дечки, ми требаат мислења и совети за мојава ситуација.
    Се наоѓам во не многу долга врска (4 мес). После долго време конечно некој кој ми одговара, интересни моменти, секогаш насмеани. Пред некое време го чув и првото Те сакам. Се случи глупава работа, се скаравме за обична ситница, работа што за жените е ужас, а мажите не го разбираат тоа. Знам дека претерав многу и се каам, ама и тој е брз на јазик, па кажа работи што ме повредија (од типот ОДИ СИ ДОМА АКО НЕ ТИ ОДГОВАРА), за кои потоа се извини, меѓутоа јас сум човек што не заборава лесно зборови и осеќам преголема лутина, која ме тера да водам инает. И демек зборевме се' е Ок, ама некако не е, од оваа караница си ги видовме лошите особини. Јас се дистанцирав и оладив, а и тој. Тој постојано ми нагласува како јас треба понекогаш да му докажам дека ми значи, да се потрудам и јас, а мене од друга страна ме држи лутината за тоа што така се изрази и тоа ми уништува се'. Не сакам да го изгубам затоа што многу ми значи и се' ми е убаво со него, ама и мразам личности што кажуваат непромислени работи, за кои подоцна се каат. Кое е вашето мислење? Што да направам, од ден на ден е подистанциран?! Секако во план ми е да разговарам се додека не се реши проблемот, меѓутоа треба да издржам два дена додека се видиме, а до тогаш ќе полудам.

12. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Треба да разговарате и од корен да си го решите проблемот, инаку доколку се правите дека се е во ред а не е , понатаму постојано тоа ќе ве следи и ќе ви смета во врската .Кажи му дека многу ти значи и зборувајте за особините кои ви сметаат , тој за твоите особини, ти за неговите. Мажите знаат да кажат тешки зборови во лутина , но потоа се каат за тоа . Во меѓувреме можеш да му пишеш нешто или да му се јавиш,чисто за да видиш како ќе се однесува, а главниот муабет чувај го за во живо.Можеш и да му спомнеш во муабетот по телефон дека сакаш да разговарате за да се среди ситуацијата, во случај нешто да те игнорира или да не сака да разговарате , остави го сам да си среди со себе , па потоа со тебе , ако не ти се јави значи дека не е вреден за твоето време. Поздрав и пиши ми што ќе направиш.:*:)

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Прво и основно, запрашај се дали после се што сте рекле, ти можеш да заборавиш и да се обидеш одново?! Ако можеш тогаш седни го и разговарајте. Ако не, свако својим путем.

14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Здраво,

според ова што читам ти прва си ја започнала караницата (барем тоа е мојот заклучок ама не е и до толку важно тоа) ама морало да има и добра причина. Дали би била љубезна вака да кажеш која е таа ситница (зошто сепак е ситница) која тебе те налутила и повредила а мажите не можат да ја разберат?

Зошто вака искрено може и ти да си грешка и да претеруваш само со твојата реакција т.е. можно е да реагирала само за банална работа и ништо повеќе.

Поздрав

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    @hermosa самодовербата е најбитна, како се гледаш ти така и другите ќе те гледаат. Ако прикажеш слика на сигурна личност во себе што знае колку вреди нема да ти е гајле што мислат другиве за тебе, поготово не некои обични мочковци. Извини на израз ама голем ташак што мислел Петко, Трајко, Стојанка, па и си дале за право да кажат. Абе глава во вис, билдај самодоверба и ќе се појави вистинскиот. А на ваквите од старт шутни ги, на змијата од почеток и се сече главата :)

16. Scyx76

Scyx76 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2

Офф обична глупост, се договориме да отидеме само кај неговиот другар на кафе, а од тоа испадна да излеземе на коктел и јас се налутив затоа што 100 пати го прашав дали ќе одиме само кај другарот или ќе завршиме некаде на пијачка, диско за да знам како да се облечам и спремам(нели женско) и тој тврдеше дека нема да одиме никаде само кај другарот на кафе и сум немала потреба да ставам кармин, да се шминкам, па сепак испадна да отидеме на коктел (затоа што другар му предложи) и јас се налутив пред се од принцип, ако си кажал нешто држи се на тоа, плус нели женско сака да биде секогаш средено, а тој тоа го разбра како комплекс и немање самодоверба и тука излетаа сите негови зборови од уста (пр. Ако не ти одговара оди со дома;не знаев дека си ваква за глупости да се караш; ми уништуваш вечер; понашај се сега убаво пред луѓето, да не приметат дека си лута) Знам дека е глупост, воопшто не е важно, ама едноставно принципот ме нервира, значи прашувам специјално за да знам и држи се како муж на зборот.
    и сега заради ваква глупост, си се оладуваме еден од друг.

17. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Е таа мала работа, некогаш знае да изнервира. И јас секогаш прашувам каде ќе се оди, дм ме зафркава демек за секое место различна облека сум имала.
    И кога ќе ми каже не се средувај многу, јас си се средувам за секој случај и нема расправии.
    Како и да е од ситници произлегуваат сите кавги.
    Да знаеш ние колку сме се карале за глупости, ама ако се ладевме секој пат, до сега немаше уште да бидеме заедно. Баш напротив после секоја караница огнот повеќе се распалува.:D
    Нема да зборувам кој е крив и кој што и како требало да направи или да каже, факт е дека се дешаат такви работи во сите врски. Само што вие сте потклекнале уште на прва.
    Чисто добронамерен совет, ако ти значи дечково и сакаш да продолжите заедно, треба да знаеш дека инаетот треба да го оставиш малце на страна и гордоста исто.
    Побарај го да се видите и да разговарате. Да му се извиниш ако си го навредила и да му покажеш колку ти значи.
    Стопи го со зборови и со дела.
    Секогаш се водам според ова дека губиме скапоцено време со муртење и дурлење.

18. Scyx76

Scyx76 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Зборувавме ден после тоа што се случи, се извинив кажав дека навистина претерав за глупост, ама да ме сфати како женско дека ми е важно, да бидам облечена и спремна соодветно на ситуацијата, како што викаш ти за секое место различна облека. И он се извини што така кажал агресивно и се труди да биде подобра личност од кога е со мене, дури и заплаче од што му беше криво дека ме повреди. И еве неколку дена не сме се виделе, а комуникацијата опаѓа, кога ќе се јави онака и двајцата како немаме веќе што да си кажеме, едноставно оладени, не е како претходно да му раскажам нешто, па да се смееме. Му реков кога ќе се видиме сакам да зборуваме уште еднаш на таа тема затоа што некако ме ми дава мира и рече Ок и му кажав дека после оваа ситуација сфатив дека стварно ми значи и не сакам да го изгубам и на тоа изреагира "еее малку и ти треба да се потрудиш да видиш како е" и пак си продолжува со ладнокрвност. Повеќе не му спомнав, затоа што знам дека има многу нервози неделава на работа и не сакав да му отежнувам. Ама не го разбирам, криво му е и него заплаче и сега е ладнокрвен, тоа ме буни и плаши. Иначе вечер ќе се видиме, па се надевам ќе биде Ок.. се' ми се превртува во желудников :)

19. doctorgreyxo

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113

Прочитав се што си пишала и мислам дека треба повеќе да се потрудиш.Со среќа вечер.

На carangigia и Scyx76 им се допаѓа ова.
  20. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Епа мислам дека веќе си му рекла доволно. Вечерва не би те советувала повторно со тоа да должиш муабет, само ќе тапкаш во место, се едно та исто, ќе му станеш досадна.
    Наместо тоа биди позитивна, насмеана, слатка со него.
    Вие сте уште на почеток на врската, мислам јас го нарекувам тоа почеток 4 месеци мислам дека рече, не се многу. Треба и те како да имате теми на разговор. Сподели нешто интересно со него, раскажи нешто, сигурно имате многу работи кои се уште не сте си ги кажале. Со човек кој ти одговара времето неосетно лета.
    Направи да му биде убаво, забавно.
    Со среќа. (fingers)