1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    За ова не смееш да дозволиш да ти пропадне врска. Добро е што бараш совет, значи пак тебе ти значи нешто ова. Што се однесува до принципот, да, тоа го разбирам, но можеби ете, другарот негов не можел поради некоја работа да прима гости кај него, можеби се случило нешто што го спречило на пример да ве прими кај него на гости и решил на пример да организира нешто сосем трето за да не ве остави на цедило.
    Немој за вакви работи да дозволуваш да ти пропадне врската. Ова се ситници.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Scyx76

Scyx76 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Муабетот беше, сакале спонтано да испадне, а другаров негов и рекол на девојка му дека можно е да излеземе и секако таа си се дотерала и кога слушнала кафе дома избувнала, па мораше желбата да и се исполни, а нели мојата е небитна. Тоа е тој принцип што ме налути најмногу, не сакав да навлегувам многу во детали, затоа што до утре ќе пишував.
    Како и да е ви благодарам на советите :)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Имам пишувано во темата пред пола година бев со еден дечко 6 месеци, додека беше со мене тој имал и друга девојка. Кога дознав и пратив скриншотови на инстаграм (за кои тој ми се закануваше) и кажав за нас дека ја лаже но не ми поверува . Успеа да ја прелаже сеуште се заедно. Е сега проблемот е во тоа што после неколку месеци повторно ми досадува да сме се виделе, да сум му се јавела, а имам докази дека се гледа и со други. Сакам да му се одмаздам за тоа што ме лажеше и ми се закануваше. Дали пак да и кажам на девојката? Или воопшто да не си правам проблеми?

4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Зошто воопшто таков тип има сеуште пристап до тебе?
    Тоа се треба да се блокира одма. Какви одмазди какви бакрачи. Игнор и продолжи со животот.

На Purelove92 и Artlover им се допаѓа ова.
  5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Се извинувам,ќе може ли некоја поискусна феминка да ми пише во лп,ми треба совет за нешто сериозно.

На Bjutii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Најдобра одмазда е да му покажеш дека тој веќе не постои за тебе. Како што кажа членката погоре блокирај го секаде и само игнор.
    Не дозволувај да ти го расипе мирот, да се расправаш за него и повторно тој да испадне добриот, а ти лажга и манипулаторка, иако сакаш само да помогнеш.

На Artlover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Игнорирај го и остави го а што се однесува до дознавањето, не се грижи, ќе дознае таа порано или подоцна дека тој ја изневерува неа. Тој сега има храброст собрано, ќе проба сигурно и со друга ама кога-тогаш ќе направи грешка. :)

Можеш мене да ми пишеш ако сакаш.

Последна измена: 8 јануари 2018
    На Artlover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Himandi

Himandi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Досега само ве читав, меѓутоа деновиве се чувствувам поосамено од било кога, многу ми е тешко и морав да побарам помош.
    Имам скоро 22 години и 2 годишна врска. И имам еден голем проблем. Моите не го сакаат дечко ми. Не го ни знаат всушност, не ни сакаат да го запознаат, едноставно од старт кога дознаа не го сакаа. А како причина - тоа што тој бил помалку образован од мене. Знам дека во денешно време факултетот е како средното што било порано, меѓутоа исто така знам дека факултетот не е мерило ни показател за ништо. Да, би требало да значи посигурна иднина, подобро платена работа, меѓутоа знаеме дека тоа не е така. И исто така знам дека дечко ми е навистина паметен, интелигентен и вреден. И не се сомневам дека е добар избор за мене. Многу сме блиски, многу сме слични. Не верував дека можам да најдам личност со која ќе се осеќам вака блиска и слободна како кога сум со него. Е сега моиве, пошто не го сакаат, сакаат да нѐ разделат. Уствари тие се тие кои ме оддалечуваат мнооогу километри од него. Во друга земја сум веќе некој месец. Нормално, не е со сила, али тие се иницијаторите. А јас во секое заминување или план за заминување од Македонија, гледам со очи полни сјај и надеж, барам начин како да останеме со дечко ми, да го повлечам и него, да најдеме работа и слично. Си планирам иднина со него. А тие само ми зборуваат да одам, и да сум им донесела зет од таму. Иако на почеток тоа можеби звучи ко шала, сега сфаќам дека не е. Едвај чекаат да се разделиме, а јас тоа не го сакам. И еве сега ми "планираат" летово да ме пратат пак надвор, можеби за година и пол. Јас многу сакам, го сакам местото за каде што се прават плановите, меѓутоа сакам да одам таму со него, а не сама. Премногу ми фали и не сакам веќе да сме одделени вака. Ама тие не ми дозволуваат. И пред малку на Скајп се потскаравме баш ради тоа. Али си стојат на своето. Многу сум лута што толку ми се мешаат. Не дека сум којзнае колку возрасна, ама не сум ни дете мало. И ме фаќа таков револт, решена сум не одам веќе нигде без него. Само осеќам дека ова со нив ќе ми е проблем и понатаму, и не знам како да се поставам, што да правам, како да реагирам...

9. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    И кај мене беше така, дури и ми забрануваа од дома да испаднам. Многу ме нервираат такви уфилмани, понекогаш помислував како е можно тие да ми се родители. Девојче возрасна си веќе, ако се сакате земете си се, и јас и мојот така си одлучивме, се веривме сега сме си раат. Прави си на тебе како ти е убаво, како тебе ти одговара, а родителите како родители мора да попуштат. Инаку сум помала од тебе 2години. Ќе видиш се ќе биде најубаво. Поз :l:

На Himandi и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Прашај ги твоите родители што е поважно за нив факултет,образование или твојата среќа.

На Himandi, Purelove92, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    За жал има многу родители што би го избрале образованието со образложение дека тоа понатаму би донело поголема среќа. Има случаи кога се во право и има случаи кога не се. Постојат врски кои почнуваат во тинејџерските години кога не сме баш способни да одлучиме што е правилно за нас и тогаш е добро родителите да се вмешаат и да те насочат кон успехот, но ако и покрај тоа врската е цврста и опстојува веќе немаат право да се противат. Тогаш е ред на нас да застаниме зад она кое го сакаме по секоја цена.
    На девојкава би и дала еден единствен совет: да припази во однос на дечкото да не е од оние типови кои ќе "избегаат" од неа кога таа ќе се откаже од она што и го пружаат родителите и на крај таа да си остане, народски кажано, со прстот во уста.

На Himandi, "Zoki", Luminary и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    @Himandi сигурна си дека само поради образованието е? Да не има и нешто друго?
    На времето кога бев тинејџерка имаше еден дечко кој беше доста упорен , а и мене ми се допаѓаше.
    Инаку со мајка ми си зборевме за тоа и таа беше упорна да не почнувам врска дека не е за мене.
    И покрај мајка ми, почнав да се гледам, но не како дечко и девојка, онака ништо посебно и увидов дека не е за мене, дека моите се во право и се повлеков.
    Не дека беше лош дечко, него не бевме на иста бранова должина и сега сваќам дека сум постапила исправно. Познавајќи се себе да дошло до повеќе од врска, да речеме брак, не би издржала пет минути во тие услови и тоа опкружување.
    Родителите многу често се во право, за жал некои тоа го дознаваат кога веќе е многу доцна.
    Кога сме кај образование, маж ми го нема довшено факултетот, не ни има намера како што гледам, а јас сум со високо образование.
    Моментално јас сум без работа, а тој зема плата колку тројца да работиме дома, плус и приватно работи.
    И пак ќе кажат дека образованието е мерило?
    Ма дај....

На Himandi и Purelove92 им се допаѓа ова.
  13. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Дечкo ми се врaти oд пaт и кoгa се видoвме ми рече декa ќе гo немa ќе oдмaрaл ми викa извини и јa oк ништo. Мнoгу бил умoрен и имaл висoк притисoк. Вчерa ми пишa нештo и пoсле ми викa oк. Се гледa декa не му се пишувa и пoзнaв декa нештo не е вo ред. Прескa гo прaшувaм дaли си ми лут, ми викa не сум ти лут нејќaм дa збoрaм сo никoј еднo време. И јa дoбрo срце. Мислaм дa не гo мaвa некoјa депресијa или имa некoи прoблеми пa нејќе дa ми кaже. Несaкaм дa гo гледaм тaжен. Пoстoјaнo е нервoзен. :( Зa кoлку време ќе се јaви или пише штo мислите. :|

14. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Со дечко ми сум заедно околу 3-4 месеци, вчера малце напијанета му ги прочитав пораките на фејсбук со други девојки и другари без он да знае..се чувствувам многу виновно, и незнам дали да му кажам и да бидам искрена или..се плашам дека ќе ми раскине ако му кажам..што да направам?

15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.727
    Не кажувај и не читај повторно. Обично ќе го најдеш тоа што го бараш.

16. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    275
    Ostavi go na mir. Covekot pomekogas ima GOLEMA potreba da se smiri od razlicni pricini pritisok depresija zakani i slicni raboti. Ako e navistina taka kako sto kazuva on deka ne saka da zboruva so nikoj , ostavi go sam se dodeka ne ti se javuva samiot, na nekogo mu treba malce vreme da se opusti na nekogo povekje. Po blagodaren ke ti bide ako ne mu se javis vo toj period. neka si sedi ima mal milion pricini za nervoza i problemi vo denesno vreme. Vremeto e lek za se i sesto:)

17. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    А што ако видов слики како флертува/танцува со една девојка, слики што се направени првите три недели откако се запознавме..?

18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.727
    Тоа ми беше муабетот. Го најде тоа што го бараше нели?
    Ако ти сметаат сликите тогаш кажи му ја вистината. Прашај го зошто и нека ти објасни. Секој обид да на поинаков начин му кажеш дека знаеш за сликите може да те доведе до поголема караница.

19. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ти најдобро треба да знаеш за колку време ќе се јави пошо нели тебе ти е дечко, не нас.
    Од мое искуство можам само да ти кажам дека сум немала вакви ситуации и претежно сум била првата на која и ги доверуваат своите проблеми. Сега се зависи од карактер.
    Можда типот сака да се оддалечи од тебе некое време.

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Нема зошто да се чувствуваш виновно, само гледај да не ти стае навика тоа проверување така. Јас сум за да не му кажуваш. Е сега ако виде нешто сомнително тоа е друго, ама стварно сомнително( а не ако си пишувал со другарка и не те спомнал тебе дека си му девојка и слични ситници) .
    И првите три недели ако играл со друга немој да му се лутиш ни па да му кажуваш. Сигурно му требало време да се пролагоди на врската, а и танцување како танцување не е никаков знак дека те изневерува.