Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    80.786
    Верувај, на слика и во живо не е исто. :)

На "Zoki", crazylady и sj *O* им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Јас имав обратен случај. На сликите изгледаше сосема океј но, однесувањето во живо воопшто не ме импресионира. Затоа видете се барем еднаш, па потоа одлучи што понатака.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.332
    Да, ќе се запознаеме дефинитивно па тек потоа ќе видиме што и како.
    Да се надеваме дека е така. Но во секој случај, ако не ме бендиса мн ќе му кажам и то е то. :*

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.419
    И јас би ти рекла да му дадеш шанса за да искочите и да се запознаете. Полесно е ако физичкиот изглед те двоуми, тоа и може да се смени. Ако тој карактерно ти е супер и ти одговара, не се знае, но после одреден период би можеле толку да се сложат работите и тој сам да изрази желба дека сака да вежба, па супер ќе ви биде и ќе си вежбате заедно :D А и можеби тотално друга импресија ќе добиеш кога ќе го запознаеш во живо. Прво запознајте се, па потоа ќе видиш дали има надеж.:)

На sj *O* и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    108
    Јас имав слична случка со бившиот со кој бев две години. На почетокот кога се запознавме воопшто не ме привлекуваше. Ми беше онака, сум имала и поубави, но јас му дадов шанса и го засакав најмногу на свет и ме направи најсреќна. После раскинавме поради Х причини,тоа не е битно сега. Муабетов ми е да му дадеш шанса, затоа што некогаш физичкиот изглед е џабе,ако има лош карактер. И баш мислам дека девојката треба да е поубава од дечкото. А за вежбањето е најмал проблем, може да го убедиш да вежба понатака, а ако ти е убаво со него нема ни да ти текне на тоа. Мој совет, пробај.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Ми треба совет, не знам што да правам.
    Со дечко ми долго сме заедно, меѓутоа од кога бившата негова дојде на гости во Македонија многу се промени.Беа заедно на свадба, им била на гости бидејќи нивните живеат и многу ја посакуваат за снаа.и дојде претешко, бидејќи можеби не го сака, но не знам зашто толку и угодува.Одма после Божиќ си замина,но бидејќи дечко ми беше слободен, замина со нејзе, наводно да не си одела сама и овој да ја однесе, и демек некој работи да купи од нејзината земја.Претешко ми дојде, не ми се допаѓа тоа што пак се спријателуваат, не сум љубоморна но ми е тешко.За мојот роденден тој беше кај нејзе, дури и селфи си направиле пријателско:u:. Ми честиташе но не е тоа тоа.Сега таа си замина и заедно сме, но некако не знам како да ја променам оваа напнатост.Кога зборевме за нејзе кажа само дека му била прва и единствена љубов, и дека далечината т.е она сакала да е сама не знам.Кажа дека ја сакал повеќе од се, дека сакал да му биде жена, и дека со нејзе поминал многу, но дека сега мене ме има.Не знам дали да му верувам.Совет? И се мора да и угоди, он на ова вика дека бил човек, дека сака да помогне ама сепак..;(:u:
    Не знам дали ме има изневерено немам сомнежи

7. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Молам? И ти преќуте на сето ова? Девојче стави прст на чело, размисли во каква врска се наоѓаш!
    Да сум на твое место одамна ќе беше пратен по ѓаволите.

На buba4e89, Nausicaa, Sarahhhhm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Проблемот е што она не го сака, туку неговите го лепат за нејзе.Како да го сменам?
    Мислам дека ме нема изневерено, нема ни како да се заедно, кажа само порано дека ја сакал

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.419
    Лелее малку комплицирана ситуација. Не знам, но јас би се навредила ако дечко ми ми каже дека неговата бивша му била единствена љубов. Друга работа, што има да ја враќа он дома не ми е јасно? Ти предложи ли барем ти да одиш со нив, чисто да не ти остави простор за сомнеж? Па и што трча по неа.. Мене би ми пречеле тие работи искрено, би му дала до знаење дека не ми се допаѓа тоа, па и би се налутила.
    Ти веројатно си поминала преку тоа и не си изреагирала, сега е малку касно да му кажеш ама размисли за следен пат како ќе изреагираш кога ќе се најдеш во слична ситуација. Ако не пресечеш еднаш, секогаш вака ќе ти прави.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    А јас па си правам филмови дека мојов не ме сака, само затоа што еднаш заборавил да ми се јави кога дошол од работа. Што трпите бе девојчиња? Жално... :(

На oblace1, Mishela, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    108
    Се согласувам! Ма нема бре ни муабет да прави со нејзе. А за изневерување, големи се шансите. Ако толку се сакале, сигурно дека направиле нешто. Не верувам во пријателство после врска и љубов..

На oblace1 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Проблемот е дали тој ја сака неа, а не дали таа го сака него!
    Може уште сто женски да го сакаат, ама тој да не чувствува ништо за ниедна.
    Извини, ама мене не ми изгледа како да не чувствува ништо за неа.
    Друго е да има здраво после прекин на врска, ама да ја носи дома, да оди во друга држава со неа.....
    Девојче се правиш наудрена или ?

На buba4e89, carangigia, blackwave и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.764
    Допаѓања:
    40.234
    Мене дечко да ми каже дека бившата му е единствена љубов тренутачно го оставам. Па пак нека му биде. Како бе може да ви е сеедно кога некој вака ви зборува. Бев на раб на прекин на врска поради тоа спомнување на бивша. Одлучив да дадам последна шанса и фала богу се се смени.

На oblace1, Mishela, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Прво и единствено, ти немаш дечко од тоа со свадбата кога беше.

На Oscar Lady, buba4e89, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Он кажа дека ја однел за да не се осети сама, да не и е досадно и да биде заштитена, бидејќи во очите на неговото семејство е кралица, совршена.
    Како да пресечам? Инаку таа не го сака, а и тој истото го вика дека не ја сака, ама се нешто се дешава пак да се заедно,ми кажа само дека кога раскинале пробал да има врска на далечина, ама не успеало, после тоа мене ме најде, и ми кажа на тема бивши само таа дека му била, и дека ја сакал, ама дека сега е со мене.Не знам збунета сум

16. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Зашто? Ако е така зашто не ми раскине? Што сака од мене?

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ти дадов и тогаш совет. Сигурен секс и резерва. Е затоа не ти раскинува.

На "Zoki", buba4e89 и HoneyBun им се допаѓа ова.
  18. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    108
    Нека се врати таа во Македонија на подолго па мислам и тоа дека ќе го дочекаш.. Не ти зборувам за да те навредам или натажам ама ова не е за простување.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Инаку он и кажувал за нас, мене ми е чудно ако му е бивша и ако знае за нас зарем би паднала ниск да се смува или да му даде сега, штом е таква дигната и сл?
    И зашто не крие туку ми кажува се за нејзе а не е тајно?

20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Може ни ти нема да му се свиѓаш кога ќе те види во живо.
    Едно е слика, а друго е во живо.
    Какви не машки и женски имам извидено по социјалнине мрежи, ама кога ќе ги видам во живо ми се одмилува животов.Човекот, сакајќи да ти ласка, малку повеќе се потценил самиот себе, а тебе ти ги дигнал акциите до плафон. Се гледа дека е неискусен со женски и е со ниска самодиверба. Не е се во убавината, самодовербата и харизмата пред се. Џабе да е лепотан, а да е искомплексиран.