Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. anastasija18

anastasija18 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    206
    Свесна сум за таа опција ама едноставно не сакам да ги вмешам моите. А работата е сериозна, тој не се плаши од никого. Ако науми нешто така и ќе биде. Доцна се враќам од работа низ непрометни улици што ако ме начека некаде? И на кој начин да го пријавам да се јавам ли само на број и да се распрашам што и како? Некој со слична ситуација?

2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тепач на женски,уште и карате имал.
    Што знам јас би го пријавил во полиција,но прво кажи им на твоите со каков тип имаш работа.
    Купи си едно спрејче за самоодбрана за секој случај.
    Ваквите мажиња заслужуваат само едно Ќотек друго ништо нема лек за нив.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ако си сама свесна за сериозноста на ситуацијата и не сакаш да настрадаш, ова е решението. Ќе си појдеш во најблиската ПС и ќе го пријавиш за вознемирување и закани со сите докази кои ги имаш. Ако не, чекај да ти се случи нешто полошо.

На Petar80, Alisa22 и "Zoki" им се допаѓа ова.
  4. anastasija18

anastasija18 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    206
    @СуперДевојка a дали би можела да се јавам на 192 да поразговарам и прашам како да постапам?

5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Абе сите тоа се тепачи, каратисти, боксери, мафијаши кај може со него да се закачаш ехеее кој е он. Сељак :D

На +++ и "Zoki" им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    i jas ne sakav da gi mesam moite i da prijavam vo policija i zavrsiv na traumatologija poradi obid za ubistvo.srejka sto ima Gospod pa ostanav ziva pa sega ti cekaj ne mesaj roditeli i policija

7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ваљда можеш ама сепак ќе мораш во станица да дадеш изјава.
    Види, ако е сериозно тргни по овој пат. Ако не е, игнорирај. Стварно е малтретирање и процедура и ако е нешто шо мислиш дека нема да донесе последици, само игнорирај го. Пошто ако беше сериозно мислам дека немаше ти вака да се однесуваш.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    nisto ne ti mozi. ako go prijavis ke dobie krivicna prijava i za eden samar ke plati kazna 500 evra. za to so ti se zakanuva ako go prijavis ke dobie zabrana da ti se priblizva. cuvajgi porakite negibrisi ako ti zvoni na telefon snimigo razgovoro! nema kotek jadeno zato se praj manga. neka mi padni vrace ke mu dam kako se mava na zensko i ke mu dam ubo nego i karate i kik box.

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Има една личност што постојано ме поканува на дејт , ме привлекува, мн ми се допага , но го гледам постојано излегува на кафе со други девојки .... Што мислите ?

10. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Знаеш нешто повеќе за дечкото?Разговарате, пишувате..? Зошто не му речиш како на шала што ќе ти сум јас па ти си опркужен со девојки ваљда ќе дознаеш нешто повеќе.
    Бившиот мој работеше на плажа 24/7 опркужен со девојки по бикини, јас немав никаков проблем со тоа зашто од старт уште пред да влеземе во врска мене ми посветуваше најмногу внимание + врската ни беше на далечина така да...

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Да , му реков ете имаш на располагање , не ти требам јас .
    И тој ми одговори извини што сметав , со тебе не се разговара и мн ми се налути за тоа што му го реков ..... Но тој постојано си е на кафе со женски , но јас него не го барам уопште , он секогаш ми пишува ..... Но јас сум себична личност , не ми се допага кога некој ми се додворува мене а другиот ден го гледам со друга...

12. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Same here, а и на никоја нормална не би и се допаднало тоа. Типот можеше да се потруди да подобјасни не одма на ''извини што сметав'' пусто машко его. Објективно гледано си била жестока, си можела да го прашаш и да му дадеш индиректно до знаење дека тоа ти смета. Сигурно има нешто во тоа што те бара и покрај повреденото его :D Како те третира, како се поставува во врска со тебе? Субјективно тоа мие мене најбитно.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Он ми пишуеше со месеци но на почетокот го игнорирав , бидејки бев бизигрл :D секако овој не го знаеше тоа , интересен тип е но ми мириса од 10 км на опасно женкариште :o
    Немам никаква замерка за неговото однесување , само тоа што го гледам нон стоп со други женски .
    (Во паметов ми идат различни филмови , што ако ми пише ме бара со месеци , можеби и на другите женски им пишува со месеци ) карактерно е променлив , некогаш е опуштен некогаш затворен ...

14. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Па така ти го имаш впечатено во твојот мозок дека е опасно женкариште затоа што е во друштво со девојки ( можеби е осамен, можеби ја бара вистинската, можеби му се само пријателки, можеби се од оние дај шта даш, се е можно кога не го знаеме човек). Aко тие филмови во глава ти се точни тогаш е тежок сељак.
    Ти се допаѓа, интересен е, те превлекува не гледам причина зошто да не излезеш пријателски подобро да го запознаеш. Имаш свој став, своја изградена личност сигурна сум дека тој тоа сам ќе го процени. Животот е прекраток премногу да размислуваме, којзнае што ќе бидне на крај.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    333
    Пред некое време почнав да зборам со еден дечко, се гледавме на камера, ми рече дека сака врска со мене но имал предходно една која била поубава од мене но со карактер нула, а јас сум била многу фина, паметна и од секогаш сакал да сретне некоја како мене карактерно, и дека не му била важна убавината, мене ми се свиѓа, убав е, само не знам не ми е сеедно да ми рече некој таа ја свиѓав убава беше, а може и тебе ќе те засвиѓам со тек на време.........дали да прифатам врска?

16. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.559
    Сака врска со тебе а не се ни знаете воопшто?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    333
    збориме долг период, а и моја другарка го познава..... :)

18. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    478
    Да не се кладел со некого :rofl:

19. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.559
    Ама твоја другарка го познава не ти.
    Излези запознајте се, нека течат работите од почеток.
    Само малце од старт за мене згрешил со тоа дека имал бивша поубава од тебе, а не те ни знае(никогаш такa машко на женско не смее да каже).
    Дај шанса, излезете и ќе видиш како понатаму.

На Alisa22, buba4e89, Luciferovog zlo♧ и 3 други им се допаѓа ова.
  20. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Здраво нова сум овде се надевам ќе се дружиме.
    Имам проблем за кој долго време се мачам да заборавам се и да ставам крај и чао.Но,неможам.Лудо сум вљубена и изгубена.Вака накратко ќе ви опишам се што се дешавало.Имам 2 години врска и имаше и успони и падови.Некако се решававме со тоа што јас бев таа која моли не буквално те моламмм те молам туку јас после секоја караница го барав и така теравме всушност.Но, имаше моменти кога ќе ме побараше тој кога веќе немав живци да го трпам тоа и едноставно не го барав а дома или плачев или ќе сфатев дека е безпотребно кога утре ќе сме пак заедно и сипуштав музика и едноставно не бев негативна.После некое време се скаравме очајно и јас заплакав прв пат пред него и ме гушна и сфати дека е крив и дека не смеј така да се однесува.Кога сфатив дека на секое мое плачење тој ќе ме гушни јас се навикнав на тоа и секоја караница почнав да правам така дури и покажа многу голема агресија спрема мене.Почнуваше да се дери да ми вика дека сум луда и зошто се понашам така и зошто кревам паника за ништо и зошто сум хистерична и плачам на целглас и викам и се дерам.Дојде до момент да ме фати грубо за глава и ми се дереше да престанам да бидам психо и да давам простор после кавгите и да н бидам разгалена и да не глумам.Почнав да читам дека можеби јас сум манипулатор и не сум свесна за тоа биејќи јас после кавга мораам значи морааам да го добијам неговото внимание ако треба преку се ќе газам ама морам.Требало да оди на работа не го оставав плачев кубев коси а тој бегај тргни се, неможам да те трпам, оди си, луда една.. итн
    2 години не е малце ама вчера беше врв и плачам поради сето тоа.Пијам апчиња за смирување и мислам дека јас сум виновна за многу работи во врската.Но, јас бев таа која молеше и плачеше и го барање скоро секогаш.Најдував начини да го провоцирам со се за да ми се смири кога ќе го налутам.Искрено јас кревам тензија и јас лудубам прва и навредувам па после почнува тој и ми вика јас не сакам да ме правиш мајмун и да трчам по тебе кога сум лут.Секогаш ми викаше остави ме да оладам јас ќе те побарам секогашш после караница ајас нее дозволвав пак паника и тензија правев.Многу навредливи зборови ми кажа во последно време и доживеав нервен слом и тогаш ако не умрев не знам... после то ме смири и решивме да не биди така веќе дане се нервирам за глупости и да не хистеризирам туку да бидам малце по олабавена и да не се стресирам и да не земам се здраво за готово.
    Од вчера јас цело време мислам на минатата ноќ и на тоа што се дешаваше и дали сум јас крива за оваа токсична врска што од прекрасна стана ваква.И да напоменам ние се сакаме и имаме добар однос кога сме во ред и кога некогаш еве ќе се потскараме значи за некоја мала ситница моижиме без додатни глупости и хистеризирања даја решиме и тогаш е океј се а вака нз нз.
    Од вчера јас во себе плачам затоа што и на таткоми му вети дека нема даме повреди.Не ме удрил никогаш ама лузните од зборовите ќе останат.Што е иссправно не знам и сакам да знам дали еен разговор долг со него ќе реши се или едноставно тука е крајот.
    Ми треба искрен совет и да слушнам повеќе коментари да видам мислење за оваа ситуација.Во депресија сум веќе некое време не само од овие случки и од други работи и немоѓам да функционирам
    Ќе ви бидам благодарна ако ми помогните.Знам дека е долго но морав да опишам се како е и што е и да кажам дека кога сме во коректни односи ние летаме нас ни е совршенои никогаш не ни е досадноо, никогаш.Теми на муабет имаме секакви, тој ми е најдбар другар, се сакаме како мали деца, таква ни е врската со таква детска доза на смеи, на авантури со него,смеење од кое стомакот боли после гледање смешни видеа,трачарење по цели саати,плачење кога е тешко,утеха,поддршка.. не е само лошото и поради тоа ми е тешко да прекинам ако веќе не бива.