Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    А на колку години се иде на психијатар? Ако некој има проблем, нормално е да оди. И не на психијатар, туку на психолог. И не, не мора да пие апчиња.
    Каде идете со вакви заостанати мислења? Не е срамота да се оди на психијатар. Јас би рекла повеќе е потреба, и треба да го стават за задолжително, како дел од систематски преглед.

На Annath, Mishela, Alisa22 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Тетка ми беше 23 години кога го изгуби првото дете, падна во неизмерна депресија и посети психијатар, сега има 2 и е многу добро. Ако не можеш да си помогнеш на себе, во некој одредени ситуации, секако ти треба помош од некој што завршил школо за тоа. И не то тупите веќе вие паметниковци, никогаш за ништо не е срамота, сепак си тука за совет да и дадеш а не да и попречуваш, ако не ти се свиѓа 21 год на психијатар боље не ни кажувај мислење. Сите ние имаме кризни моменти, било колку години биле.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    taa e dete covece. 21 godina e vo prasanje. bez razlika dali psiholog ili psihijatar samo so muabet sigurno nema da se smiri. vo zivoto ima mnogu udolnici i ako za sekoja sitnica se bara lekar tesko nas.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    За среќа пак тетка ми со помош на психијатар се смири, не знам какви филозофии даваш, не разбирам што поетот сака да каже во моментот но океј ќе се потрудам да сфатам

5. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Znaci deca mali koi se nervozni i slicno posetvat psihijatar psiholog nezz so e ovde cudno bas bi mozelo toa mn da i pomogni

6. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    21 godina e dete. 4 godini stradav od depresija i mnogu dobro znam kako e i soe. kaj rodninata tvoja e vejke druga stvar. vo zivoto ima mnogu problemi ali nemozam da svatam od se udovoleno od so da se padni vo depresija ziti se ?? dali deteto i e gladno,dali nema rabota,dali nema pokriv nad glava nema telefon i za to li treba da se pajga vo depresija? koga nasite roditeli i dedovci imale problemi odea na psihijatri? p o12 deca gledaja i site bea radosni i veseli a na denesno vreme se e katastrofa

7. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    ijas bev nervozen buntovnik pa ne posetiv lekar pa sum zdrav prav. najgolemata greska vi e taja umisla da se odi na psihijatrija. odposle idat problemite slusajmigo zborot. sum pominal niz se

8. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Тоа беа прашања кој ми ги поставуваа секој ден кога бев депресивна, па сама решив да станам на нозе и да кажам стоп на депресијата, но види, не сите сме доволно јаки да посветеме доволно сила на тоа што не мачи, не секогаш може некој од дома да помогне, некогаш треба да се посети психијатар, и тоа е сосема нормално, и не секогаш психијатар дава лекови, некогаш и самиот разговор со искусно лице помага.

На bubi75 и +++ им се допаѓа ова.
  9. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    За одење на психијатар се согласувам, немора таблетки туку чисто онака да си го истушираш мозокот, што е сосема нормално и природно и секој би требало да си има сопствен психијатар why not. Исто така се согласувам и со Мартин дека членката е премногу разглаена јас не ни сватив што совет бара сватив само тоа дека фејк солзи и сакала да го врзе дечко и кој ја пцуе за синџир лол тешко нас ако најголемите паднови ни се лажно хистеришвање и рикање оти не сакал некој да оди со нас негде фмл.

На martin01 и Catnight им се допаѓа ова.
  10. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Koga odposle ? Ima pravilo koga idi problemo?

11. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    tocno taka. i druga stvar,cupeto ima roditeli. znaci mozi majkamu da i dade sovet sepak itaja pominala niz toj period so go vrvi devojcevo. zato se roditelite tuka a ne odma da se fajkame odma za lekar. nesum protiv za posetuvanje psihijatria ali za sitnici se razgovara so roditelot.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    nema pravilo,ali koga ke stvori familija koga ke pocni sama da gleda familija da vospituva dete da go dovedi na prav pat da go skoluva smetki za doma e tie se problemi sesro a ne deckomi mi se naluti sega ke placime. na so lici to kazimi? ijas bev dete ijas bev vo tie godini. site sne pominale niz to. ima majka doma ke si razgovara a ne da se tera devojceto da si gi unistuva najubavite godini po trcanje po doktori. oti mene mi nacukaja kompleksi i na 21 godina snimav glava snimav srce odev po lekari i ojdoa najubavite godini vo gluposti. na denesno vreme site sne nervozni loso vreme e da se nema pari al ise dodeka sne so roditelite doma tie ne se problemi. ako se ima drugi psihicki problemi togas e vo red da se poseti psiholog kako sto imala problem tetkamu na clenkata pogore toe sasvim korekno

13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.738
    Не секој родител сака или може да разговара со своето дете. Јас никогаш ја немав таа близина со моите и затоа денес не знаат што ми се случува во животот. Ниту ме прашале како сум, ниту дали имам проблем.

Тема на дискусија е проблемот на девојката. Јас го поддржувам советот дека разговор со психолог позитивно би влијаел на ситуацијата. Гледано од страна не изгледа дека таа има проблем со дечкото, туку проблем со контролирањето на сопствените емоции. А од тука произлегуваат и сите минати и идни проблеми.

Подобро да се спречи, пред да биде доцна. Ваквото опсесивно однесување не раѓа плод никогаш, затоа е потребна самоконтрола. Ако девојката не е способна сама да го реши проблемот, нормално е да побара помош од стручно лице.

На Annath, Annora, Luminary и 3 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Со советот "јас не лајкнувам и дечко ми не лајкнува" само и даваш поттик дека е таа во право а не е.
    Детско е како да ти кажам за такво нешто да се лутите.
    Јас не видов причина да ми се правдаш.

15. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    144
    И јас се согласувам дека можеби најдобро би било да посети психолог, но реално @martin01 до некаде е во право... Затоа и претходно реков дека треба да прави нешто со животот, да не биде толку опседната со дечкото до степен што сака да го залепи за себе и да го оддели од се друго. Сама на себе најдобро може да си помогне. Кога би имала доволно обврски и свои интереси во животот, сигурна сум дека би немала време и не би и било дојдено до вакви приказни, сценарија, плачења, паѓања во депресии итн ...

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.217
    Допаѓања:
    175.978
    На психијатар? Пу, пу скраја да е. Ѓаолски работи. :x
    Не знаев дека со годините идат проблемите. |(
    Не сум стигната до таа лекција. :shake:

Девојката пие апчиња за смирвање. Или фаза е тоа? Подобро да посети стручно лице бар со разговор да се смени ситуацијата или ако веќе мора, да добие препишани апчиња. Или пак, нека почека уште некоја година, мала е.

На Annath, kim.k, smooch и 5 други им се допаѓа ова.
  17. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Тоа е тоа што го говорам јас за стереотипи цело време и разноразни етикетирања во државава. Работава е: „проблемот не можам да го решам сама, ама ако отидам кај психијатар ќе станам сатанист и ќе ме кува ѓаолот на ражен, со сол и црн пипер, па затоа ќе чекам да се случи нешто лошо, ќе одам во рајот“.:sun:

Последна измена: 31 јануари 2018
    На kim.k, smooch, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.217
    Допаѓања:
    175.978
    :rofl: :rofl: :l:
    Ако си постар слушам, не се станвало сатанист. Исто и ако имаш семејство, деца, работа - не се станвало сатанист. Јас немажена, студент, да не намирисам, тешко мене.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Littlebaby12

Littlebaby12 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    12
    Zdravo devojki pred se sakam da vi se izvinam za latinicata nemam kirilicen fond sakam da pobaram sovet i mislenje od vas zatoa sto mnogu mi e potreben. Imam decko vo vrska sme veke 2 ipol godini deckoto se napravi da bide so mene sitte planeti mi gi simna i na pocetokot bese decko od sonistata no so tekot dodeka da se zaljubam jas mnogu go zasakav i se pravev za nego vo sekoja kavga go molev placev toj za sekoja sitnica mi raskinuvase me maltretirase mnogu pati me ima navredeno prosta glupa ajde toa bilo vo nervoza se pravam za nego go slusam kako saka toj taka koga sme kaj nego sw grizam za nego podobro od negovata majka ako zaspie go pokrijam ako e gladen ke napravam nesto da jade se pravam da mu bide najubavo i toj za toa e svesen toj znae sto ima znam deka premnogu me sakase no veke se somnevam vo se sekogasmi se zakanuva ke te ostavam jas placam go molam se deram ajde se smirime nekako posle se mi vika koga ke raskinam so tebe ednas no pak od druga strana pokazuva ljubov sprema mene otkako ke se smirime i ednas mi prekipe i mh rekpv vo red be raaskinuvame da ne su mi izlegol pred ocii i toj posle toa se uplasi pa toj pocna da mi vrti kako i da e mislam deka deckoto ili manipulira so mene ili me saka voopsto ne mi e jasno da premjnam na glavnoto ovaa god ke odime na fax i toj bese sig deka ke bide so mene na stan toj me podlaza toj stori se da go zasakam uste tolku i jas mu kazuvav kako ke bide prekrasno ako bideme tamu zaedno posho sme od strana i sega deckovo mi vika deka mu sredile da bide na stan so trojca drugi mi rece ti odi si u studentski devojki nemozam da vi opisam kolku mi bese tesko placev go molev znam deka ako toj ne saka nema da go stavat negovite so tie go molev se derev se izgubiv cisto nemozev da se smiram zatoa sto me zafrna vaka vo sekoj slucaj tesko mi e jas se trudam za nego ne mozam bez nego a toj bese ladnokrven mene svetot mi se srusi covekot so kogo ja planirav idninata jas razgovarav moite mi odobrija zamislete a toj ispadna golema kukavica da mi go kaze toa znam deka begovite premnogu go saakaat i znam deka ako toj saka bema da bide so niv taka mu bilo poevtino parite ne mu se problem voopsto ova e dobar izgovor mu rekov dojdi ke odine zaedbo vo studetski tojkuti ne zboruva jas placam mu velam stori nesto znam deka mozes znam te sakam premnogu te molam a se ke pravam za nego da mu bide najubavo toj e ragalen toj nema da izdrzi so niv ova ne mu e prv pat kako me izvivsuva imalo bezbroj vkvi slucki uste ima strav deka ke me zagubi devojki znam no ete neznam sto da napravam ponekogas pomisluam deka me koristi dodeka sme vo isto uciliste mnogu pati si ja pregaziv gordosta doma vrsev pritisok na moite da bidam so nego so noki placev bev vo neizvesnost i koga mi dozvolija moite sto premnoguu go sakaat i nego i mene negovite isto taka bar se pretstavija deka i tie premnogu me sakaat blizina imavme se familijarno i sea demek mu rekle so mene nemalo da go zavrsi faxot devojki nemape poima svetot mi se srusi parite voopsto ne mu se problwm a ako e do tolku ako saka uste poevtino vo strudentski mozze da sedime zaedn9 a toj jas fcera dodeka placev i misle deka ke se onesvestam zatoa sto me lazese celo vreeme jas sum bolna po nego za na kraj da ladnokrvno da mi kaze nemozam da te podnesuvam placka ligava smiri se nesakam da bidam so tebe odi leci se dali znaete kollku e bolno nekoj da sakas da si storil se za nego a toj? Vaka da ti pravi ? Premnogu otekov celata vo liiceto me isfli od nervoxa kako alergija nesto od placenje od maka se custvuvam iskoristeno se ke napravev za nego se ke storev toj ubavo go znar toa no zosto negovite taka izreagiraa neznm znaat deka so mene e siguren kako i da e toj da saka ke dojde so mene se ostanato mu e izgovor a toj me lazese so denovi so meseci deka ke bide do mene i na kraj da me izvisi vaka premnogu mi e tesko otsekogas se gledal samiot toj mi go unisti letoto sega zimoto postojabo sama me ostava od druga strana znam dekabez mene nr moze razgovorot zavrsi sinoka i mi rece ne mi vrti dodeka jas ne te pobaram nemozam da te podnesam i jas veke izmorena istrosena celata nemav ni zelba da mu vrtam minutamolk za site moi solzi sto gi proleav za covek koj sto nisto ne pravese za mene osven preemnogu kupeni podaroci i toa e se a jas sakam samo da me saka da se trudi okolu mene toj devojki na sekoja situacija posebno sinoke ladno reagirase kako da be mu e bitno kako da ne saka da e so mene ne go barav mu rekov ako odis so niv ova ne e prv pat sto me ponizi se e izgovor i neme sakas ie te ostavam ke me zagubis ako odis so niv toj pocna da mi veli pak ke se gledame ne bidi tragicna nesakam da slusnam za toa gordosta mi e povredena mu rekov sredi go toa i ne me baraj dodeka ne napravis da bides so meneznam deka moze no ete kkjutese posle se nego barav kako sto mi rece da napomenam so tie sto saka da sedi postojano vodat devojki vo stanot nemozam da se priberam ot fcera navaka ne mu vtev toj mi se javi vo 11 vecerta placel izgleda no ako places potrudi se da si so mene moze ostanatoto e izgovor no jas ne sakam da se zaebava so mene mmi se javi i mi rece vo nedela ke odime za solun znam deka sakase da me potkupi so toa mislese ke mi gi premacka ocite posle se jas povrorno bev povredena poradi pokanata znam koja mu e namerata ke ja prometleam ke se podlaze ke se smiri ke si pravam kako sakam no jas ne ispadnav plitka mu rekov za solun odi so tie so ke zivees ne so mene dovlono me povredi toj rece dobro samo nemoj da me molis utre po skolovk da se smiris so mene zatoa sto go molev i tamu i mu rekov nema sansi bese toa pomina vidov kolku e casot i mu spustiv ....ne me barase povrono sega e na ucilliste povedena sum i resiv da ne go baram i ne popustam dosta bese godini munpopustam placam i si rekov ako me saka znaejki deka ke me zagubii se kenstori da e so mene moze znam ako ne me saka se ke mmmu bide izgovor dokolku otideso niv nikogas nema da go poglednam me koristese da ima so kogo da bide koga ke bide tamu ke me moli ke place ama jas nema da sakam nisto ne e zagubeno moze da se predomisli ima vreme ne ragovaram so nego sea ako saka da e so mene ke stori se ako ne takva kukavica ne mi treba sto mislite vie dajte mi sovet ve molam eden period bbev vo depresija od nego toj ybavo znae kolku sakat da bidat so mene i kolku mu bese ubavo so mene sto mislite feminki dali ke se bori za mene neznam sto da mislam pomognete mi ve molam placev cela nok...

20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    46.463
    @Littlebaby12
    Прво, девојче те молам следен пат, ако веќе не пишуваш на кирилица, барем користи интерпункциски знаци, вака се е хаос, едвај се чита.
    Што се однесува до проблемот, убаво си пишала:
    Ти ветувал со месеци, па на крај пак си направил како што му одговара, тоа не му е на место. Ама мислам дека неговите постапки треба сами да ти кажат дека на дечкото и не му е многу битно дали ќе биде со тебе. Секој пат да ти се заканува дека ќе раскине, ти да си ја погазуваш гордоста, да плачеш и да молиш, и така секој пат. Не знам како до сега не си се изморила од тоа и пак се надеваш дека ќе те побара, и пак ќе биде исто, а верувај еден ден ќе сфатиш и нема да можеш да толерираш некој така да се однесува со тебе. Според мене тоа и сега треба да го направиш, иако е веќе касно и вие така функционирате за жал.
    Мора да застанеш малку цврсто на нозе, да не му покажуваш слабост и да покажеш малку позрело однесување. Сака да престојува со другарите заедно и те извисува? Епа нема да му плачеш туку ќе разговараш со него и ќе видиш што ќе ти каже, или ќе најдете решение или тоа е тоа, почнувате и двајцата со факултет, со нов дел од животот. Со плачење нема да решиш ништо сигурно, само ќе го туркаш од тебе. Разговарајте, само така може да се реши проблемот и само така можеш да дознаеш нешто.
    На крај краева не си ти должна да бидеш предмет на понижување и тој да прави што сака со тебе. Доста веќе се грижеше за него, грижи се за тебе малку повеќе од сега па натаму.

На Alisa22, Larichka8 и +++ им се допаѓа ова.