Прати му пијачка ако сте во некој клуб Верувај во себе,не е ништо страшно и прва да му пристапиш,нема ништо лошо во тоа..Од лично искуство ти кажувам дека некогаш ќе се сретнеш со машки кои (не)свесно ке мислат дека не се доволно добри за тебе(не те заслужуваат) и поради тоа не го прават првиот чекор.Тоа е лично признавање на мојот дечко со кој сум 1 година веќе,а јас го направив првиот чекор.
Како што разбрав се сретнувате во еден ист кафич, нареден пат прашај ја келнерката(или келнер) како се вика, кажи дека ти е познат или сл. Чим иде толку често голема е веројатноста да го знаат кој е кафичот иначе?
Ахх одма прашав во едно кафанче каде што најчесто се сретнуваме, ми кажаа дека оди често,но не го познаваат. А инаку од кафичи во Бастион го имам видено, а другите места се кафанчиња, овие во дебар маало, алтан, ка.. Секаде го гледам А во дискотеки не сум го сретнала..
Според мене не е во ред. Не гледам потреба во тоа да става срциња на други женски. Не значи дека веќе те изневерил ама може да значи дека таа некоја му се допаѓа и дека ако му се пружи шанса веднаш би го сторил тоа.
И ако тој не е заинтересиран за неа ќе има смеење. Се зезам. Инаку и јас често некогаш гледајќи во празно се загледувам во некого но тоа не значи дека ми се допаѓа. Не брзај со првиов чекор ако тој не ти дава конкретен знак. Ако му се допаѓаш и е слободен би презел нешто досега.
Точно, не сум сигурна дали му се допаѓам, но со тоа што чекаше во вц, а јас го изрецкав можеби и да му се свиѓам, после тоа не превзема ништо, стварно глупава ситуација. и јас се загледувам на празно, па некој ќе ми рече ме гледаше, а врска нема јас кроз него сум гледала, но во оваа ситуација он кога и да се видиме очи не трга од мене, баш и другариве и другарките приметија.. Ама се е можно, не знам. Јас би го направила првиот чекор, немам што да изгубам, но не знам како, секогаш сме во гужва, а повеќе ми е срам од другарите негови него од него.. Размислував и на тоа И гледаш го фрла листот одма
Има милион начини за машко да и пријде на девојка особено во кафич ако му се допаѓа. Сум за женско да направи прв чекор, но не секогаш. И ти му ги даваш истите знаци како и тој тебе, зошто не преземе тој нешто? Понекогаш треба да се однесуваме како дами за да бидеме третирани како дами. А тоа со вц-то може и да е случајност штом не ти прозборел.
Се согласувам. А случката со вц, он дојде по нас, ние кога излеговме другарка ми одеше пред мене, он направи простор она да помине и кога јас бев до него он тргна нешто да направи ама јас се збунив и наместо да одам поспоро излетав како да ме брка некој Но, сепак како што велиш и ти, ако сака има начини, машко е .
Во врска сум веќе едно 7 месеци, со дечко што го сакам премногу, со кој што се разбирам перфектно, и чувстувам дека сме доста компатибилни. Сега за сега немало никакви големи проблеми, имаме отворена комуникација, и за се што ни пречи зборуваме тотално искрено. проблемот: последниве недели почнувам да фантазирам за еден друг дечко кој што ме имаше покането да излезема на дејт пред некое време, некако неможам од мозоков да го извадам ептен ми е како crush станат. се додека некако ги кријам овие чувства/фантазии од дечко ми, мислам дека повеќе и повеќе ќе пораснат. се мислам, дали е подобро да му го искомуницирам ова на мојот дечко, и некако да се совземам од фантазииве за другиот тип? :/
Не е ништо страшно се додека не размислуваш да го изневериш а ако размислуваш на тоа значи не го сакаш. Инаку верувам дека на сите ни се случило и некој друг да ни се допаѓа додека сме во врска тоа не значи дека не го сакаме партнерот туку сите сме луѓе ,така да мислам дека нема што да се грижиш. И мојот совет е да не му кажуваш има некој работи кој не се споделуваат со партнерот а сметам дека ова е една од тие.
Не си ја расипувај убавата врска, оти утре тој крашот може само да те искористи и да плачеш и за двајцата на крај!!!
Sometimes you have to make your own luck. А никој ли не можеш да најдеш, ни еден од другарите негови?
Не. Тоа викам како од марс да се паднати сите Ни на моево друштво не им се познати. Имам другар, менаџер беше по многу кафичи, цело скопје го знае, нив не..