Јас сум истиот колку да ми е тешко сам држам во себе и на никого не сум кажал поради тоа што немам доверба и изгледа како да се жалам на некого за нешто. Треба да изградите доверба помеѓу себе, јас по ова што напиша ти имаш доверба во него. Е сега треба да му дадеш на знаење дека сакаш да му помогнеш и дека ќе се обидеш заедно да го пребродите проблемот и сите останати проблеми со кои ќе се соочите. Затоа обиди се да го убедиш да ти верува, да стекне доверба во тебе и да зборувате отворено за сите работи и проблеми со кои се соочувате.
Чекај... во шок си зашто дечко ти ти кажал дека ... кога го третираш like shit, тој се чувствува like shit??? Wow... дечко ти имал чувства. Кој би претпоставил. Искрено немам совет за тебе ама имам совет за него: да не ги трпи твоите срања, да се цени себеси
Хм..Јас не реков дека го третирам него ‘’like shit’’, туку дека понекогаш се однесувам како идиот што верувам дека на сите ни се има случено барем еднаш и на мене и на Вас и на сите тука на форумот. Ако немате совет за мене, тоа е во ред, но не можете да кажете да не ги трпи моите “срања” затоа всушност врските се составени од “срањата”, од моите и неговите со разбирање за истите.
Ок. Сѐ што викам е: зошто си изненадена? Човекот реагира на твоето однесување човечки. Го повредуваш и тажен е. Што мислеше дека ќе се случи?
Zdravo. Sakam da prasam za drugarka ova e od nejze napisano Zapocnav da se gledam so edno momce i navistina mi e dosta interesno i ubavo so nego. Na pocetokot ne bev mnogu zainteresirana no sega toa e smeneto. Problemot e vo toa sto toj mi rece deka saka da bidime vo seriozna vrska i jas se soglasiv, mejgutoa naredniot den ne me ni pobara. Navistina sum zbuneta i ne znam sto da mislam. Dali so ova negovo odnesuvanje saka da me oddaleci ili da me zblizi uste poveke? Napraviv se sto mozev.
Иако сеуште не е дефинирано дека ми е бивши (ради мене), а моментално сме оддалечени поради тоа што не е тој тука ради обврски. Јас и тој нема никогаш да бидеме еден за друг ради многу причини кои мене ми сметаат, ама пустиот заљубен не става крај се чека на мене. Од друга страна јас размислувам дека ако ставам крај веќе никогаш нема да го видам ни како пријател и сето тоа ме кочи, а и вака и така би била осамена и се вртиме само во круг. Неможам д замислам да го нема во мојот живот а од друга стана има многу причини што неможам да останам со него, причини и работи кои се непоправливи. Решение?
Да, постојано сум опкружена со луѓе, но празно се осеќам и тоа ме убива. Бев навикната многу на него скоро никогаш не се делевме, бев многу приврзана и се излезе наеднаш. Ај денот некако го минувам, ама ноќта ми е многу депресивна и имам некое лошо чуство што се влечкаме, а неможам да ставам крај...
Јасно ми е дека не сакаш да го изгубиш како човек, па според мене најдобра опција да останете пријатели. Зборувајте, објасни му дека тоа не е тоа и дека сакаш да останете пријатели. Ако прифати океј ако не продолжуваш напред. Ќе ти биде тешко на почеток, но со тек на време се минува. Едит- Мој впечаток е дека го сакаш само како другар и си навикната на него, па затоа не сакаш да ставиш крај, а тоа е многу себично од твоја страна. Така да не му го губи времето, остави го да си ја бара среќата на друго место.
Јас и тој никогаш нема да може да останеме пријатели поради многу причини, за недела дена треба да дојде да седнам да разговарам дека сакам крај. Како би прифатил незнам а и незнам од каде ќе соберам храброст, знам дека ќе го повредам многу и тоа е уште еден плус што одолговлекувам. Ајде тоа ќе го кажам некако и одпосле не сум спремна за последиците психички ќе западнам, депресија... душата ми се распаѓа а ова трае веке со месеци
Секој крај е тежок. Но, ете повтори си ги причините поради кои не можете да бодете заедно и мисли на нив. Стави крај и не комуницирај никако со него еден период. Ќе се навикнеш и без него. Најлошо е да заглавиш во врска без иднина поради страв од осаменост. Греота е за двајцата.
Кога ќе се соочиш со осаменоста ќе бидеш многу посреќна. А додека бегаш од неа ќе тонеш се подлабоко. Без секој се може. Тоа е мој совет.
Во право си, ќе се потрудам во поскоро време да ја решам ситуацијата и да се изборам со стравот од осаменост.
Tebe devojko em ti iska em ne ti stiska. Sekoj na svetov dojden e sam, a ne so dvajca. Zatoa soberi hrabrost I rascissti ne se izmacuvajte I ti, a i toj. Sekoj svojot pat I svojata sreka barajte si ja. Toa e moj sovet.
Zapoznav eden tip, pisevme okolu edna nedela na aplikacija koja se bese virtuelno. Toj prv mi ostai Instagram I negov mob, go najdev na socijalnive mrezi I mi se svigase no ne go adnav nisto ne napraviv. Mi pisal po nekoj den kaj sum, no resiv deka ne mi treba nikoj I go bataliv. Bev povredena od se, mi trebase vreme.. Po 2ipol nedeli mi tekna na nego I mu pisav, go adnav I mi rece sum go iznenadila. Me prasa zasto isceznav I mu rekov samo deka imav los period, ne sakav da mu objasnam iako me prasa. Posleden pat koga se doveriv nekomu zavrsi loso. Pisevme, ponekogas mi se javuvase, mi zborese ubavi raboti. Za rok od 2nedeli zavrsivme vo krevet. Imavme odnosi so kondom. Utredenta jas mu pisav koja nemav navika da pisuvam prva, a toj me ostavi na seen. Da na seen sum 2dena I mislam deka zbudalev. Ne sfakam, ne znam sto da pravam..dajte bilo kakov sovet. Da go batalam da prodolzam, nemozam, zbudalev. Nikoj ne znae za ova tolku mi e nikakvo...
Реално од моја машка гледна точка тој те искористил , штом до сега не ти се јавил. И не ми е јасно како не му е срам, мора да има образ ѓон штом ти го направил тоа без око да му трепне. Според мене треба да си продолжиш со животот и тури му пепел на дебилот.
Без разлика колку и да си била повредена и разочарана во никој случај не си требала да дозволиш да отидеш толку далеку со него, можеби сурово но, изгледа како да те искористил само и сега ајде чао, еднаш сум кажала, ќе ти кажам и повторно дека машките не ги сакаат оние девојки кои се "даваат" толку лесно, ете те сфатил зашто те немало две недели, но си можела да оставиш впечаток на посериозна девојка, зашто сакаш да ти пише? Очекуваш нешто сериозно или? Која сериозност ја гледаш ти кога туку така си отишла со него? Можеби старомодно ќе звучам но сексот е доста озб работа, а не само туку така со кој наидеш, па после зашто сеен.