Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Ко глеаш дека нема иднина шо се замараш остави го и продолжи понатаму дајте си простор еден на друг

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Лесно е да се каже "остави го", всушност тоа е мојот најголем страв, да не го изгубам. Спремна сум да направам се за него, да ни биде убаво, цело време се надевам дека ние имаме иднина и дека би ни било преубаво, дека ќе преживееме многу заедно.
    Само не знам како да постапам, што да направам, како да ја средам ситуацијава? Тоа ми е и прашањето, крајот е последна опција. Избирам да се борам за него и за нас, нема да дозволам да заврши ова што веројатно не е ни почнато.

Само ме мачи тоа што, ако тој не сака да е со мене, ако има друга или ако уште ја сака бившата, тогаш зошто е со мене и зошто толку убаво ми се однесува (во тие 10 мин муабет во денот)? Нема никаква корист од мене, не сум убава на фаца а и дебелка сум, не сум ни богаташка ниту пак сум нешто многу убаво облечена (во смисла не сум некоја забележителна па за да е со мене ради изгледот). Односи немаме, па за да ме користи заради тоа, всушност јас уште на почетокот му кажав дека тоа би го направила само ако се осетам сигурна покрај некого.. (Познат е како голем первезњак и немал врска во која што немал секс, а јас му имам кажано дека тоа не би го направила наскоро и додека не помине подолг период за да се осетам сигурна, и покрај тоа свесно започна врска со мене, иако знае дека тоа нема да го добие).
    Јас стварно не знам што да мислам и како да постапам, ете кога не ме сака, зошто е со мене кога нема никаква корист од мене?

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    За да си го пополни времето,само кога му е досадно ти се јавува и пишува,незнам што друго да ти кажам

4. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Види вака,сексот не е единствен начин да добие корист од тебе.Со твоја помош може да ја заборави таа ради која му се менува фацата коа ќе му ја спомнеш.Искрено,најискрено се глеа го сакаш,ти ја посакувам целата среќа на овој свет да го добиеш барем за подолго ама не глеам некоја перспектива..Совет од мене:ти го знаеш најдобро знаеш на шо паѓа,загреј го за тебе,не мислам на секс туку најди нешто да го заинтригираш да не може да престане да мисли на тебе.Во јавност не сте многу активни. Јас сум во првите редови коа се зборува дека ако те ваѓа во јавност НЕ значи дека те сака,али по свему судеќе тој само сакал да те фати,нема врска изгледот твој машко ко ќе зацрта некоја да има ќе има.Уште еден совет,играј побесчувствително,немој да се дрзнеш и да му дадеш нешо повеќе одд лапање фаќање драпање мислејќи дека така ќе го задржиш.Подобро да го изгубиш славно отколку тоаш не славно да те откачи.

На waterllady и Neophodna им се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Ќе речам можеби таков карактер е кој ладно ги искажува своите чувства. Можеби и со бившата бил таков. Ако не било така, тогаш пробај и ти со неговата тактика. Малку биди недостапна, почекај на него тој да пише. Нека му залупа малку срцето за тебе ако нешто му значиш. Нека размисли дали тоа што го има сака да го изгуби.
    Ако продолжи и тој со игнорирање, не вреди да се жртвуваш толку. Едноставно е навикнат и знае дека ти ќе си тука секогаш кога ќе му текне да се врати кај тебе.

На waterllady, Sarahhhhm и malalola им се допаѓа ова.
  6. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Рече дека се трудел околу тебе на почеток. Ти сега треба да го вратиш назад во таа состојба. Ќе се повлечеш малку и ќе му дадеш до знаење дека не се чувствуваш сакано и ценето во врската. Дека ти треба повеќе љубов и внимание. А ако не ќе го откачиш. Обавезно дај му до знаење дека си ептен сериозна и ќе го откачиш ако не смени нешто. Прашај го како порано можел да се труди околу тебе а сега не, што се сменило?

На waterllady и malalola им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Срцко вие двајца сте скроз различен карактер со различни очекувања од врската.Јас дури мислам оти и ти не го сакаш туку така се чувствуваш затоа што си на некој начин одбиена или не си го добила тоа што го сакаш.Доколку тој смета оти немате проблем нема ни да го решите.Собери храброст разговарај и прекини си го ова измачување,не си го губи времето и младоста во несрекна врска.Немора да има друга или да ја сака бившата за да се понаша така.Дали знаеш дали таков бил и со неа,и дали знаеш оти се скарале?Можеби е повреден од неа па несака сега да се врзува и зближува со друга.А може и едноставно е таков карактер кој очигледно не ти одговара.

На waterllady и malalola им се допаѓа ова.
  8. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    2.208
    Имам скоро идентичен "проблем" како @waterllady и не планирав да пишувам ништо овде, но кога го прочитав нејзиното мислење се пронајдов во скоро секоја реченица па решив и јас да раскажам накратко. Заедно сме 2 месеци и на почетокот беше се во ред, но во последно време некако чувствувам како да се оддалечивме. И пред да ја започнеме врската зборевме цело време преку пораки (некогаш се случуваше и до 5-6 сабајле да останеме будни), на телефон и не многу. Потоа почнавме да излегуваме 2-3 неделно, многу се зближивме,а јас по природа сум срамежлива и не можам да се опуштам лесно пред луѓе кои не ги познавам доволно, но со него се чувствував како да го знам цел живот. Ова се се одвиваше првиот месец од врската и уште еден пред да се фатиме. Но, изминатиов месец имаме вкупно 3 пати излезено, на секои 10 дена што се вика и комуникацијата ни е значително намалена. Не е поради некои обврски, зошто се случувало поради одредени причини да не можеме да излеземе, но тогаш сум имала разбирање. На моменти мислам дека не е доволно спремен за врска и не сакам да го напнувам, бидејќи пред да се фати со мене имаше врска од 3 години која беше раскината од нејзина страна 3-4 месеци пред да почнеме да комуницираме. Иначе разлика сме 2 ипол години, тој има 22, јас 19.

На My.Cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Ја имав ваков дечко и ја бев во ваква слична ситуација и испадна дека ме вара,ако сакаш да знаеш пиши ми во порака што и како беше

10. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    2.208
    Заборавив да пишам дека сме од ист град, но двајцата студираме во Скопје, но се враќаме секој викенд дома и на почетокот и таму излегувавме , но сега послабо.

11. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Уште пред да започнеме со врска му кажав дека сум сериозна и дека јас не сум личност со која само би го губел времето. Му реков дека ако сака само да помине некој период со мене и да си губи време, нека си бара друга, јас сум личност која е сериозна и оди до крај.
    Морам да напоменам дека е стварно лепотан и може да ја има која и да посака, па не му бев јас единствената опција.
    И покрај тоа, се потруди за мене и стапи во врска со мене, велејќи дека е сериозен и дека никогаш нема сретнато некоја како мене. Значи свесно започна сериозна врска, да му беше само за губење време веројатно немаше да се труди баш за мене што не сум таква личност само од забава.:^)
    На почетокот дури не знаев на што сме, и тој самиот ми рече јас сметам дека сме дечко и девојка без разлика на тоа ти што сметаш.
    И што му е филмов?:^)
    Мислам некое време да ме снема, онака еднаш дневно да му пишам, да видам што ќе прави. Или пак да се трудам цело време, да му дадам до знаење дека го сакам и сум спремна на се за него, може ќе сфати и ќе му се развијат чувства.. Што мислите, која е подобра опција, како да постапам?

12. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.366
    Допаѓања:
    19.669

Пточитав се што си пишала. Мое мислење е да почнеш и ти да се однесуваш како него, не пишува не му пишувај, не се јавува не се јавувај. Имај обврски и ти, прави нешто што те интересира и исполнува. Едноставно биди му и ти недостапна во некој момент, кога ке ѕвони не се јавувај веднаш покасно кажи си имала нешто работа. После ова имаш две опции или ке се заинтересира за тебе или самата ке видиш дека таков е не се менува и секој по свој пат.

На bebaa, malalola, Anon и 2 други им се допаѓа ова.
  13. veronlka

veronlka Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    пред некој ден требаше да збориме на телефон касно навечер ја имав некоја работа и не успеав да му ѕвонам. Му кажав зашто и сега испаѓа ко ја демек намерно не сум сакала да зборам :@. Следниот ден само ме игнорираше и беше ладен. Луѓе за секоја ваква најбанална работа се љути и обавезно се понаша ко да не сум му битна потоа. Го прашувам што му е он ништо се зеза. Стварно не го сфаќам..или навоѓа глупи причини или е нешто трето

14. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Те сака душо не размислувајј воопшто на лоши работи,тој мора така после тоа да прави за да не помислиш дека е слаб на тебе,демек као не му е битно, а веќе со првата реакција се издавааа дека те сака.Ех уживај во тој период,лутете се карајте се мирете се само не дозволувај тие работи што ја челичат поврзаноста меѓу вас да згаснат.:)

15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Nekoi ke me osudat, mozda nekoi ke me svatat..
    Se gledam so decko koj se zapocna od seks avantura. Prodolzi veke nekolku meseca, naseto gledanje e cudno, znam deka treba da stavam kraj no sekogas se predomisluvam. Posleden pat mu rekov zasto da se vidime, deka ne mi se pravi nisto,osven kafe. Toj rece sekogas mu se pravelo no ako mu e ubavo koga spieme ne znaci deka ne mu e koga sedeme. I namesto da se vidime vecerta toj sepak ostana doma, I go dokaza sprotivnoto. Koga rece deka ke ostane doma jas mu pisav samo kako sakas. I tolku..Znam deka ako mu pisam pak bi se videle. Ne znam sto da pravam, navistina nz zasto se zapletkav vaka.

16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ако се гледате само за секс, шо не е јасно?
    Не сака врзување, зближување ни кафе пиење. Сака секс. Нема секс, нема ни да се видите.

На lost123, Belgin1, PogbaPol и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Ако веќе се прашуваш зошто си се заплетка така, нема потреба да се прашаш што понатаму.
    Мислам, свесна си дека те гледа како "нешто" за задоволување на лични потреби и ништо повеќе...

18. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Се изнамачив со типот.
    Прекинав секаква комуникација но се уште е тука и се уште ме боли.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Нема што да си ја трескаш главата. Самата пиша дека се гледате само за секс. Дали тој некогаш спомнал дека сака нешто сериозно, или само твоите очекувања беа преголеми?
    Јас би ти рекла, уживај во сексот, и не го напнувај дечкото. Ако сака нешто повеќе, самиот ќе те побара.

20. Thebibi

Thebibi Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Devojki sakaam da ve prasam za seriozno mislenje i sovet
    Stanuva zbor za vrska od 3-4 meseci , mislam oficijalizirana so zbor vrska seuste ne e no bidejki sme nonstop zaedno javno izleguvame , sekade odime zaedno . Sega mojot decko zaminuva 5 meseci na brod taka odi sekoja godina. kade u koga treba da go postavam prasanjeto sto so nas? Kako ponatamu ? Dali ke treba da zborime za toa ili ednostavno da dojde momentot i da se razdelime , Toj znam deka imase devojka porano tamu i stvarno neznam vremevo doaga za zaminuvanje a toj nisto ne zboruva za toa