Seuste ste mali za da imate problemi. Ne znate sto se vistinski problemi. Na 18-22 godini problemi??? Da ve zemi coek so eden stap..... vo zivoto ima golemi problemi i mora da se najdi resenie so um so mirna glava a ne so posignuvanje po marihuana. Utre ke izlezi drug problem i sega treba da se posigni i po pojaki narkotici?? Ako roditelite ne se kako sto treba,sinot treba da ispadni podobar od roditelite. Moj sovet ti e da si ja gledas mladosta i da ne se zatreskvas tolku vonego. Ako mozis pomozimu a ne da zapajgas vo krizi iti. Seuste si mnogu mala. Potamu idat golemi problemi, pazi da ne zapadnis vo matnite vodi oti izlez nema!!! Pak ke ti recam, seuste si dete za da imas tolku dlaboka vrska. Koga ke napolnis 25 godini e togas treba stabilna vrska a sega imas vreme da biras i da si najdis dete stabilno. Setaj uzivaj ali ne da se pustis da ne me svatis pogresno. Covek sto posignal po marihuana odnego begaj. Ako treba sekoj den ke mu trubis ama pojke da ne posegni po tie supstanci.
Се наоѓа во ситуација која му ја диктира околината и тие игри кои се болест. Тоа што пробал марихуана еднаш не е никаков проблем не знам што кренаа фама во претходните коментари. Ама инсистирај да излегувате и да шетате а не да игра на компјутер. Од искуство кажувам. И маж ми е ист таков и не само што сам си ствара психички проблеми и мене ме уништува психички. Немој да западнеш и ти во таква ситуација. Тој треба да живее а не да седи дома на компјутер
Кој пробал еднаш ке проба и појке пати! Марихуаната и наркотиците не се хемиски хормон кој можи да се врати со лекарства. Игранјето на компјутер е пролазна работа а земанјето марихуана не е исто како и гејмингот. На негови години ијас играв игри тое нормално. Секој бил затрескан ама марихуаната не е решение. То што го оправдувате дека зел,можи да доведи некого на погрешен пат. Понатака си знаете нема што да се кажи појке
Не знам зошто сите се фативте за марихуаната,имаат пробано и такви што ги познавате и никогаш не сте очкувале.Тоа не е нешто „страшно“,далеку е полошо алкохол или цигари.Има многу стереотипи од типот ќе пробаш повеќе пати што воопшто не е точно,само потребно е да имаш малку мозок.Но тоа не е темата.Тоа кај нас воопшто не е проблемот.Проблемот беше тоа што кажа дека „не се чувствува како порано,смачено му е од се“.Зборувавме,средивме,ми покажа и докажа дека сака тоа да се промени,дека ме сака ќе дава напори да си го промени биоритамот,дневните рутини итн.Ќе почнел на теретана,ми кажа дека викендов еден ден ќе излезе со другарите,и мило ми е поради тоа,бидејќи причината не бев јас што така се чувствува ,и мило ми е што му помогнав да согледа некои работи.И фала ви на одговорите,вашите совети беа добредојдени во мојата одлука.
Zavisi od karakterot na deckoto . I jas koga go zapoznav maz mi , zemase marihuana ili " duvashe trava " po nashki , i toa ne se imashe sluceno samo ednash , tuku povekje pati , mozebi edna godina ( pred da go zapoznaam pushel , ne znam tocno kolku dolgo ) . Sekako , ne beshe seriozna vrska i nemav nishto protiv toa prvite meseci , no podocna pocnav da mu " trubam " da se odkaze od toa . Sekako , ne me slusase na pocetokot , no podocna , koga mu rekov da mi nabavi i na mene eden dzoint ( seriozna bev , sakav da probam bidejki nikoj nikogash nemashe zapaleno pred mene i ne znaev kako izgleda bash dzoint , osven ona sto sum gledala po filmovi i net ) , togash kako da go udri nesto vo glava i rece od denes ne pusham vekje , a ti nemoj da si mi rekla ushte ednas deka sakas da probash , ne vredi veruvaj mi , nema nisto ubavo od toa . Eve go denes , so stabilna rabota , soprug e i tatko na dve maloletni deca so samo 23 godini . Jas kako jas , den denes velam deka bi probala marihuana , ama onaka , kolku da vidam sto e tolku popularna taa marihuana , od ljubopitnost , no samo ako znam deka e toa bas marihuana a ne nekoja varijacija ( na primer marihuana prskana so kokain , sto predizvikuva jaki halucinacii pa i zavisnost ) , i toa dva do tri dima , ne povekje . No , kako tece zivotot , mozebi i ke se odkazam od ovaa idea ponatamu ne se znae nikogash . Zatoa ima lugje koi odobruvaat pushenje dzoint povremeno , samo da ne prerasne vo navika . A ako deckoto ima karakter , i da pushel podolgo vreme , ke mu dojde preku glava eden den i ke si rece - od denes vekje ne zemam dzoint , prekinuvam so toa sr*nje .
Девојки ве молам, сакам да слушнам различни мислења околу една моја ситуација. Познавам еден да речам дечко, постар од мене 15 години последните неколку пати онака го видов на кратко ептен ама тој е од друг град. Почнавме да оддржуваме контакт преку фб, висевме на тел и ми кажуваше демек му се свиѓам и ме сака, на што искрено не поверував. И ми рече дека сакал повеќе време да минуваме заедно, пошто и јас осеќав некои симпатии спрема него му реков дека би сакала и јас. Е сега ми вика демек да имал кола ќе доаѓал секој ден да ме види, а јас му предложив дека може и со автобус да дојде пошто ептен ни се блиску градовите (20 минути со кола) и ми рече не бил сељак да доаѓал со автобус тоест не сакаше така. Не сакал пошто во мојот град немало што да правиме ќе сме требале да идеме на кафе и да се шетаме, а тоа сме можеле да го правиме и во неговиот град плус ќе сме седеле кај него бил сам на спратот. И ме тера за во петок да сум отишла, а мене искрено многу многу не ми се оди. Не знам што да мислам за оваа ситуација.
Колку години имате? Тој ако навистина толку сака да те види, сѐ ќе направи за да те види, а не изговори да бара. Кој сака, бара начин, кој не сака, бара изговор. Намерата нему му е само да бидете насамо некаде за да може да те искористи. Има куп машки што глумат додека го добијат тоа што го сакаат, овој веќе си се издал. На твое место, не би прифатила да бидам играчка.
Мислам дека дечкото пред се сака забава. Тоа дека те сака, не верувај баш многу. Да му било толку за тебе како што тој ти кажува, и пешки ќе тргнел за да те види. Биди претпазлива доколку решиш да се видиш со него, но не би те советувала да одиш.
Не. Туку ако таа отиде има обезбедени услови да ја легне (сам бил на спратот ќе седеле кај него). Ако и се е*е нека оди, ако и се држи за рака нека си најде врсник.
типичен машки муабет. Мора да ссе потенцира дека ќе биде сам и мора кај него да се оди. Бил сељак ако треба да оди со автобус кај саканата. Алал да му е. Па и јас имав дечко од друг град сум одела со кола со такси со автобус со автостоп... И тој идел на истиот начин и кога се сака се се може ама никогаш не рекол дојди сам сум. Па што ако е сам. Некако глупо се испонашал.
@anastasija18 Дечково не само што сака да те легне туку сака и ич труд он да не вложи (ти да отидеш, он да си ужива дома). Убаво ти кажаа погоре, да те свиѓал ќе тргнел пешки да те види. Престани да комуницираш со човеков ако сакаш нешто сериозно бидејќи нема да го добиеш.
Ако сакал да те види ке најдел сто начини да дојде до тебе. Не муе дојдено до тебе верувај,типов изгледа сака да помине некое време со тебе чисто да не му биде досадно.
Повеќе услови за секс има кај него на спратот,тоа и планира,а не е заинтересиран за озбилна врска и јавни шетања.
Zdravo devojki pred se da se izvinam sto pisuvam latinica nemam kirilicen fond. Znaci vaka decko mi e dosta ljubomoren i jas nemu i vo red e toa kaj sto ima ljubov ima i ljubomora. E sega toj mi gi izbrisa site maski prijateli i sledaci od insta i fb. A jas nemu ne sakav da mu izbrisam niso poso nesum do toj stepen. Ednas mu rekov da izbrise edna i ne sakase da ja izbrise poradi toa so e ogromen inat no potoa vidov deka ja imase izbrisano. Imase na negoviot insta ragoleni devojki sledese so gazovi so.golemi.silikonski gradi i mene toa mi smetase plus zosto da gi sledi da vidi nekoj da mi se smee mene sto ke si recat lugeto i toa bese odmana, pred nekolku meseci i mu napraviv screen da gi izbrise i toj rece ok i gi izbrisa mislam. E fcera sedime kaj nego doma i jas mu rekov daj da vidam sto ima po tvojot insta i toj otvara i koa gleam vo storinjata ima sto da vidam. Edna kako.se trtli so tanga so gradi ogromni do nea vednas druga na storiot pa treta se devojcinja.Nekoi modeli najverojatno. Koga mu otvoriv da vidam sto sledi vidov deka tie sto mu rekov da gi izbrise neznam dali gi izbrisal no imase sigurno 10 takvii orospii golotii sto gi sledi ... i toj kako isplasen kakoda se najde vo nebrano kako posran se zatna inaku na se imase kapak osven toa nemase sto da kaze so brat mi bevme i jas koga vidov imase zasledeno edna orospina druga znaci vo bukvalna smisla na zborot , devojceto se ebe kaj ke stigne a se sminka se stega za site pari taa ne zivee vo naseto mesto od daleku e no sepak ja zasledil, bidejki prpveruvam koi gi sedi a koi ne i znam deka nejasledese 80÷ sum sigurna. Potoa sleduva uste edna sto pred edna nedela me prasa za nea demek neegov drugar sakala znaci devojceto e 9 odd a nie sme po 18godini luge jas koga vidov zovrev i samo.mu rekov a od koga gi imas zasledeno ovie i toj mi rece mn odamnaa ne se od sea znaci me laze negi ni znae toj niv skoro gi ima zasledeno bukvalno mi se ide da mu pluknam vo faca , 4 godini vrska mu veruvav mi pravese filmovi ova ne praam ona ne praam a jas od se se odlevil nemam edno masko na socijalnite mrezi osven 1 bratuced ili 2jca i brat mi zamislete pa i me ubeduva posebno maloto devojce ne go ni znaese vooopsto pred 1 nedela i jas uste togas go opomenav nemoj da go zasledis pa zatoa li prasuvas toj rece neee i ja zasledil. Jas s trgnav od kaj nego posle primeti deka sum luta no nese raspravav bikvalno bese kako posran mn imase izbrisano od insta otkako se nalutiv no ovie novi se mu i sega mene ne mi e maka deka gi sledel najmnogu me pogodi toa sto me izlaza zatoa sto postojano mu veruvav ne znaete kako mu veruvav se kolnev deka neme laze deka se e taka kako sto veli a videte sto ispadna sega ako me lazel za toa kojzne za sto ke me laze utre bitno me izlaza i toa go fativ prv pat neznam uste kolku imalo vakvi nesta no ne primetuvam.nisto somnitelno kaj nego drugo. Si otidov doma obicno otkako si otidam sekako se.slusame fcera ne mu se javiv go nemase ni nego da mi zvoni dali bidejki e kriv i vinoven pa nema kako da se opravda i sea stanuvam ne mi zvonel jas voopsto ne ni planiram se sega znam deka nemoze bez mene znam deka ako me nema odreden period ako mi vrti i ne mu se javam se plasi vednas mi vrti po 100 pati a obicno sekogas sum do nego za dobro i.loso celiot zivot na nego si go posvetiv najvveke mi padna krivo deka me izlaza. Neznam sto da mislam sepak laga e da razgovaram ne planiram da vrtam prva da se ponizam vooopsto neznam sto da pravam besnam.sum.ako mu go prostam ova olku lesno koj znae sto ke mi napravi utre sega kako da postapam ako mi zvoni toj da ne krevam nekolku pati kako da mu dadam do znaenje deka sum luta i nemoze taka so mene besna sum nemozam da sedam mirna me izlaza ejjj ve mollam za pomos i sovet no ne nekoj grup primer ostavi go posto e smesno za vakva pricina a glupo e i da mu prostam bez da bide kaznet . Da napomenam deka dosta izbrisa no lova sto go vidov e uzas ... lutna sum so besvest ...
Грешка е што воопшто си останала со него уште тогаш кога ти ги избришал сите машки. Ти не си негова сопственост. Сум била со таков болен ум и криво ми е што го трпев наместо да го шутнам порано. Ти да имаш забрана за обичен пријател а тој да следи се и сешто. Не го барај, не ти треба таков недозреан и несигурен во себе.
Девојко типот што го имаш запознато не те сака. Човек кој не сака да се потруди барем малку за особа што чувствува нешто батали го. Тој не сака да потроши денар и да дојде кај тебе, што е тоа? Нему во вашиот случај му е најлесно ти да појдеш дома кај него и вие на спрат да си се е...те тој задоволен, не знам за тебе, без да се замара си добил тоа што го наумил.Мој совет ако сакаш провод оди, а доколку мкслиш дека те сакал нзводно како што вика и на магаре ќе дојде кај тебе, а не со автобус или кола.
Da no sepak ke mi vrti ke me pobara sto da mu kazam za toa sto go vidov kako da reagiram jas voopsto nema prva da go baram .
Можеш, на пример, да му кажеш дека љубовта не е ограничување и дека ако сака да биде со тебе, треба да те пушти да се дружиш со кого сакаш ти, значи неговото правило ,,нема машки на социјални мрежи'' отфрли го. Види како ќе реагира. Ако тера инает, ако се спротивставува, тогаш ќе знаеш дека не вреди да губиш уште време со него. Затоа што не се однесува фер.
@Littlebaby12 еден од најстрашните проблеми на светот е кој кого следи на инста. Тоа просто е прашање на живот или смрт. Па уште ако гледа газови????? Ужас! Како дете од 18 год смее да гледа друг газ освен твојот?? Ни под разно. Најадекватно решение е да си ги извадите еден на друг очите за да не гледате други особи и да се затворите во 4 ѕида се дури не пораснете.
Ne morase Ne morase da odgovoris so takva ironija prasav mislenje i.sovet a ne zaebancii na moja smetka .Ako nemase nisto pametno da kazes i da sovetuvas voopsto nemase potreba da zamesas prti vo mojot post. Neznam ni kolku godini si ni sto kako no ako imas ili si imala bar ednas decko vo zivotot ke mi ja raberes situacijata vo koja vrska nema ljubomora segde ja ima i ti ia imas oseteno . Nemora da se pravis ovde jas sum.jas i deka i ti toa go nemas oseteno bar ednas vo zivotot i da go nemas oseteno seedno neme zanima tvojot zivot voopsto ednostavno nemase potreba od glupiov komentar koj go dade.