Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.329
    Овој ти е некој самобендисан идиот. Срамно му било да се вози во автобус, тоа мене ми кажува дека и никогаш нема да најде девојка што ќе мисли дека му е достојна, така да во овој тип нема радост, сака само да искористи што може ако може без да се замара многу и толку, за понатаму сигурно нема да бидеш достојна да му бидеш на ниво на неговото височество, само ќе се нервираш и ќе губиш самодоверба за некој што гледаш дека не вреди ни пет пари. Кажи ако сакаш да пиеме едно кафе и да се запознаеме подобро повели знаеш каде се наоѓам, барај ме кога ќе дојдеш ако дојдеш и чао пријатно.

2. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    21-век,да седнам и да му ги избришам на дечкото сите фб или инста пријатели или тој мене,?Кој сака век нека е,ова е една невидена катастрофа според мене.Прво,ако ти сакаш или тој сака да те изневери,нема фб/инста да е пречка,второ колку што сфатив 4 год сте во врска а 18 години имате,зошто во најубавите години да постојат секакви ограничувања,зарем тоа е љубов?Финтата е да те гледаат сите на социјалните мрежи а тој да е среќен што си толку убава и што те има;),зошто други машки да не те гледаат,од кај си толку сигурна дека тој е вистинскиот човек за тебе и се изолираш себе си поради него?И сеа ај кај сте двајцата болни љубоморни,тој те третира како сопственост и ти се сложуваш со се,тој и те лаже си глеа тоа што си сака си плакне очи,а ти се нервираш и ги огрдуваш девојкиве што ги следел(без разлика дали некој е девето одд,или кое и да е не ти се тие криви што он ги следи).И уште нешто да кажам.Мислиш дека од 14-18 год колку што сфатив дела сте заедно,ни еднаш не се смувал со друга и не му дивеат хормоните?Врската што вие ја терате ве води само кон пропаст набивата катастрофални правила и се однесувате како пред свадба.Таква сериозност и посветеност очекувај на 30 години,секако и тогаш не треба да си ги бришете разнополовите пријатели,сеа вие уживајте во љубовта страста младоста штом сте одбрале да сте заедно,се знае многу добро кои се тие години,сите сме ги поминале

На Srcka $ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Абе девојче тој да сака да те вара цел инста со светци ќе му биде па пак ќе те вара. Какво е тоа бришење, каква е таа недоверба? А уште полошо какво е тоа тешење од твоја страна дека ова е нормално нема врска без љубомора? Да, океј е да има љубомора ама во нормални мери и за одредени ситуации. Не можеш на некого да викаш дека не бил во врска само дека не му се допаѓа твојата '' затворена '' врска. Некои имаме пошироки сфаќања па веруваме дека ако сака некој да вара, ќе најде начин па ти и катанци стај му. Ако те побара, збори со него и решете ја оваа болна љубомора( освен ако и ти не си ко него). Дај си слобода сама да одлучуваш за твојот живот. Ќе си требаш себеси понатаму во животот. Не се губи уште на 18. И да сум имала врска и да сум била со прељубоморен дечко и нен љубомората не е љубов туку е недоверба во партнерот, несигурност во себе. ;)

На Maša8, saren_petel и malalola им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Да, зашто сум била во вакви токсични врски ти го зборувам тоа. Зашто ме дупеше во здрав мозок болен психопат ко овој твојов ти го кажувам ова. Зашто ако на улица кажев здраво имав проблеми.
    Подалеку од ваквите би ти рекла. Ама гледам дека и ти си како него затоа е таков мојот коментар. На форумов сум за да помогнам ако можам некој да не помине низ она јас што сум помимала. За мои 22 години имам видено нешто што некој ни до 52 нема да види.
    Не е вредно да си ја трошиш 18тата година замарајќи се зошто гледал газови зошто следел ороспии. Мали сте за на тие години да имате токсични врски полни со забрани, и триста глупости. Живејте си ја младоста, не се затворајте во 4 ѕида зашто на некој така му текнало. Тебе а ни нему родител не ви забранил да гледате и да комуницирате со особи од спротивен пол, па мислиш може дечко или девојка тоа да го стори?
    Не може! И не смее!

На Srcka $, esperansa777, Neophodna и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Мене изгледа ме има заследено дечко ти :$

На Trxmx, tamche995, Maša8 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    @Littlebaby12
    Зошто ја правиш љубомората нормална, кога не е? Ова е ненормално однесување и ако си верувате еден на друг не би имало потреба да бришете луѓе од фејсбук. Љубомора е нормално да се има (до одредени граници) ама не за пријатели на фејсбук и инстаграм.

На Maša8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.986
    Детска работа. Затоа сум против сериозни врски на 14 години. Наместо да уживате во слободата и безгрижноста се замарате со вакви незрели работи. Кај се брзате да пораснете?

На Dadusicka, Maša8, ilyan и 2 други им се допаѓа ова.
  8. anastasija18

anastasija18 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    206
    Имам 20 години, а тој 35.
    Разговаравме и му кажав дека дури и да отидам кај него да не очекува премногу од мене, зошто тек се запознававме. Тој ми рече дека не сакал ништо, ниту пак со сила, се ќе се случувало кога ќе посакам јас, ќе го почитувал мојот избор немало да ме напнува. Ќе сме иделе демек и на кафе и низ град, ако сум сакала ќе сме седеле и кај него демек сакал само да ме гушка и бакнува.

9. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Тогаш тој е еден од ретките што на 35 год. не сака нешто повеќе...или само трик да те измами, иначе не е моја работа, ама што бараш со некој 15 год постар? Зар не мислиш дека имате многу различни погледи кон животот? Да не речам тој треба да се жени, а ти тек да завршиш факултет, па уште и немало да бара ништо...чудно :)

На Maša8, marchi-cool, СуперДевојка и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Mn e golema razlikata devojce, toj ne tek da se zeni tuku I deca bi mozel da ima do sega... a na 35 deka saka vo izlog da te stavi I da te gleda, toa malo sutra.

На Maša8, Neophodna, malalola и 2 други им се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мене ми е чудно како сте функционирале до сега . Толкава разлика во години е погубна за сериозна врска и за врска која би требало да опстои и да напредува понатака. Не знам што сте разговарале и какви ви се гледиштата и најважно прашање како мислите да ја одржите врската во живот?

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Тие уште не се виделе, никако не функционираат.

Не сакал ништо, како па да не. Те лаже.

На fallenangel, Neophodna и RAF Camora им се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Оф бе дете колку си наивна (facepalm) .Мажот ми кога ми беше дечко и му бев на гости после некое време,кога сакаше да ме соблече и му реков рано е,рече јас ке бидам облечен не се секирај не правиме ништо :$:D .Арно ама на крајот од вечерта имавме направено нешто (секс) .На машко за овие работи многу верба немај поготово ако те кани дома.А и на 35 години да се задиволи само со "милување иибакнување" хммм тешко. Инак немој ти да акаш,остави ако толку е заинтересуран за тебе да се потруди.И да и јас ке ти речам оти многу е разликава,што ли правел досега што е сам на 35год,па и младо пиле сака.

На Outlook и Luciferovog zlo♧ им се допаѓа ова.
  14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Се извинувам бидејќи пишуваше ТЕК не знаев за колкав временски период се работи.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    не можам да проценам кој направил поголема глупост ти или тој. Што да му простиш? Најдовте за следење на инстаграм и фејсбук да се расправате? Тој какви следел и ти оти машки да си следела? Не знам што да речам.

16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    На Neophodna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    @Littlebaby12 Жално што на твоите 18 години си го замараш мозокот кој следи дечко ти на инстаграм. Нема да те советувам да раскинеш зашто тоа и не е баш така едноставно. Покажи став бе девојче, покажи карактер, и не со тоа што нема да му креваш туку со тоа што ќе бараш разговор и да не побара тој. Во успешна и хармонична врска нема его, ама и тоа како МОРА да постои карактер. Прво тебе уопште не треба да ти е гајле какви газици следи тој, треба да ти е гајле каков е твојот газ. Метафора е, работи на себе, биди жената која што не ќе може да ја најде во ниеден газ на инстаграм. Размајни со овие детски љубомори, верувај не ти помагаат. Немаш никакво право да ми наредуваш кој да следи (едино за бивши или особи кои некако ви создале проблем), но и тој кој е да ти брише другари и да ти заповеда така. Заземи став и постави му граница до каде да оди со неговата љубомора, ама во мегувреме поработи и на твојата. Со вакви детски караници само ќе создадете токсична врска која почнува со следење на инстаграм ама секогаш завршува со забрани за дружење излегување и во најлошо ниво дури и целосно оттугување од фамилија и пријатели. Ако е тој животот што го сакаш продолжи да се нервираш за газиците што ги следи. Жално

На СуперДевојка и Neophodna им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    На Justicija, СуперДевојка и Vitaly им се допаѓа ова.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.650
    Понекогаш туѓ срам ме јаде кога ќе видам како човек на 18 години сеуште се однесува како да има 10 години.
    Се замараат кој кого следи на инстаграм... ;( :rofl: Затворетесе во карантин моја препорака. И јас сум љубоморен ама ова веќе е болест.

На Maša8, Ladybbc, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Ако може некој слободен да ми пиши во лп.