Сето ова за 2 недели? Ок, тешко е ама кога се сака се се може. И не е изговор што не е комуникативен. Ако си му битна секој момент ќе го користи да те чуе или пише. Ако не си му, сега тоа и ќе ти го покаже. Сфати го ова како тест и не се измачувај ако тој не вложува се за да успеете.
Како што сфатив тој си е приземјен како нормален дечко што не гледа во иднината туку во сегашноста. Го прави тоа што го исполнува и што сака, а ти му стоиш на патот. Си го молела да не оди, зошто да не оди? Ти ќе сториш се за него, а тој само она минимално што смета дека е доволно. Преголема приврзаност за некого доведува до вакви депресии. Ако сакаш да живееш треба него да го оставиш на една страна од својот живот, а твојот да почнеш да го живееш бидејќи и тој живее. Како и да е, остави го да диши, да се сети на тебе доста правиш работи кои го демотивираат и го буткаш од себе. Ако сака ќе ти пише или јави,ако сакал да раскинете ќе сте раскинеле и пред да замине. Затоа велам секогаш не се приврзувајте и не ја планирајте иднината не знаете што може да се случи и што да ви донесе. Почни да излегуваш со другарки, да одиш на факултет, да одиш во кино, во театар и да правиш разни работи кои те исполнувале и пред да го запознаеш него. Сама ако не си помогнеш џабе ти е се.
Edna od najlosite pojavi vo vrska e gusenjeto na partnerot, ne davanje poddrska I vlecenje nazad. Koga togas onoj sto go vlecat nazad kje go skine toj lanec.
Точно така. Нејзиниот страв од непознатото доведува до она што таа сега го прави. Што прави тој,како прави,зашто не ми пишува и такви работи прават само стравови. Тој е самостален,а таа не. Затоа дај му подршка и ќе биде се во ред ако љубовта е силна.
Како точно така? Па никого не гушам јас, воопшто нема притисок од моја страна, дури и ретко се слушаме, прашањето беше дали да се тргнам на страна (со голема шанса да пропадне сето ова зашто не се труди он, него јас што и ми е грешка на резултат на страв) или да продужам со вакво темпо ..
Ти мислиш дека ќе пропадне? Сигурна си 100%? Како не го гушиш а ова што е? Сето ова се твоите планови, твои цели... А неговите планови, цели и успеси каде се? Себична си што не сакаш да видиш дали тој ќе се потруди за тебе, ти сакаш да ја имаш контролата во врската. Една врска треба двајца да ја управуваат. Дозволи му да ти покаже нешто, некој знак а не, се ти да држиш пошто утре ќе те напушти без око да му трепне. Си го молела да не оди - ти е знак на гушење.
Ups jas ne sum go ni videla ova ... go brisam mislenjeto ...upravuvanje be ...prosecna plata, kje si se guskame I kje si sedime doma, a kaj da e kje padne od nebo ...dobro rece ti ne e nezavisna.
Најлошо е што не гледа дека тука нема иднина и двајцата можат да заминат некаде далеку. Ете нека заврши она факултет и ако има прилика нека оди кај него. Но додека е таму место да му даде подршка она го демотивира, плаче се уништува себе си. И се разбира нему нема да му треба личност со слаб карактер што секој пат сака да ги трпи нејзините испади. Дечкото си е таков повлечен, таков не го менуваш ама пак таков ако решил да биде со неа со неа и останува. Ако навистина ја сака нема да ја изнервери, а таа сака она да му го управува животот и да му кажува што да прави, не може така тоа е себичност.
Sebicnost, cudno obicno mazite se takvi ...sebicnost I upravuvanje cekaj malku zarem ne treba nejzinite I negovite planovi da se zaednicki ili jok, ili kje bide kako jas sto sakam ili nema da bide ... I obicno nema da bide so takov stav. A cudno e sto e nadvor od mk I ne ja bara, bas sega najmnogu poddrska mu treba. Ama ako osetil ne moze sto mu tezi da I kaze toa e.
Nemam namera da te osuduvam, zelbata za kontrola e odraz na strav da ne go izgubis,a toa ti e garantiran pat za zaguba. Se se slucuva so pricina vo zivotot, I jas da sum ako porivot od vnatre mi veli da zaminam na nekoj nacin da se realiziram bi zaminala. Toj do mene ako saka I moze da me poddrzi OK ako ne, toa e toa. Ne se plasi, daj mu ja slobodata sto mu treba I se kje bide OK ako cuvstvata vi se dlaboki. Ne se izmacivaj sebe si.
Девојката кажа дека го молела да не оди ( што би го направил секој заљубен човек во таков момент), не му дала ултиматум или јас или работата, па да ја нарекувате себична. Не гледам ништо лошо во тоа. Инаку @Haritiela мислам дека единствениот проблем кој го имаш е недоволното внимание од негова страна. И јас би се чувствувала така ако само еднаш во денот си пишуваме и тоа на моја иницијатива. Човек ако сака секогаш ќе најде време за тебе и да ти напише барем два збора. Не е оправдување тоа што не е човек кој комуницира преку соц мрежи. И јас не бев таква, но кога знам дека тоа е единствениот начин на кој можам да комуницирам со некој што го сакам ќе гледам да искористам секоја слободна секунда за тоа. Свесна си дека го сакаш повеќе од колку тој тебе и тоа не ти дава мира. Мислам дека е најдобро да разговарате и да му објасниш дека би сакала малку повеќе комуникација. Се надевам ќе разбере. Ако и тоа не помогне престани да му пишуваш и види дали тој ќе изреагира. Друго решение не гледам во ситуацијава, не можеш на сила да натераш некој да прави нешто ако не сака. Така да обиди се многу да не мислиш на тоа, фокусирај се на други работи и се ќе се среди.
Почнав да се гледам со еден тип кој инаку е од друг град, излеговме неколку пати на кафе но само пријателски, не сме збореле за нас ниту пак за врска. После некое време ме покани да одиме некаде на викенд заедно, со преспивање. Ми рече и на кое место да сме оделе, но јас не прифатив па остави на мене да размислам и да му дадам друг предлог ако сакам. Типот многу ми се свиѓа и би сакала да продолжам контакт со него подобро да го запознаам, но одлукава за викенд заедно некако избрзана ми се гледа. А од друга страна не сме во можност да се гледаме секој ден бидејќи од различни градови сме. Ве молам за ваше мислење и совет за ситуацијава.
Во вакви ситуации пиши и години за да добиеш пообјективно мислење. Не е исто да пишува жена од 30 или девојче од 15
Ако не сакаш да одиш не мораш,одбиј го запознајте се подобро па после одете на викенд двајцата. Можете и во друштво да одите ако не сакаш да бидиш сама со него само.
Предлозите за викенд асоцира на секс, ем сами ем на викенд ем не се знаете. После ќе биде како ништо да не било. Предложи му да дојде во твојот град да се запознаете подобро.
Јас сметам дека годините не се мерило, може да е помал од тебе а да е воспитан и паметен, а може и да е постар да нема памет и обратно. Многу е важно да му дознаеш карактер, затоа ти велам покани го да видиш како ќе се однесува со тебе во јавност. Ако не се согласи да дојде,тогаш ќе знаеш што е работата.
Мое мислење е запознајте се подобро, нека дојде па на кафе. Не го познаваш од кај знаеш што и како ќе биде. Јас да сум на твое место не би одела, па ти си знаеш понатаму.
Ааа епа мислам дека си доволно возрасна. Прашав за годините зошто си има вакви понуди пр од 40 годишни мажи, за 15 годишни девојчиња. Во тие неколку пати додека сте биле на кафе, не знам баш дали си можела убаво да го процениш. Плус тогаш ништо не се случило, а сака сега сами некаде дај си сеуште време да го запознаеш, што има потреба од вакво брзање Освен тој ако не си планира нешто друго