Во живо се однесуваше сосем најнормално да не речам како другар, воопшто не иницираше на такво нешто, тоа отпосле ми го предложи кога се слушнавме по тел. Јас веќе го одбив му реков има време здравје ќе видиме.. Како да му ставам до знаење дека сакам подобро да се запознаеме а да не биде апла директно?
Таман си му рекла, би требало да разбере. А и да го снема, нека не ти биде криво барем ќе си дознаеш до што му било само.
Јас да бев на твое место би отишла со него на викенд.. Не би губела време, па не сте деца...џа или бу, ќе знаеш барем како ќе се одвива врската.
Така е ама јас ја разбирам не си ни натаму ни наваму, да брзаш не бива, да кренеш рачна, ако кажеш полека малку ќе биде еве одбива, не знае што сака ... ма никако ... вака како осеќа во себе така нека направи.
Види душо, познавајќи ги машките створења, значи од искуство ти велам, ретко кој ќе повика девојка на викенд за двајца во некое поодалечено место ако не е заинтересиран или заљубен, затрекан...гарантирам дека има само добри намери дечкото. Ахх, камо јас да имам сега една таква убава покана..одма ќе му ја летнам а таму ќе штрумфувам.
Haha carica neka go devojceto, ednas se zivee ama ako nesto od vnatre ja koci neka ne brza ... ne mora da znaci pokanata deka e zaljuben ama e dobra sansa podobro da se zapoznaat, samo oni si znaat kako im stojat nestata. Zs moze da e I samo provod zatoa relax ako ne e sigurna.
ОК тоа дека не сме мали... Не сакам да прекинам контакт со него, но од друга страна не можам да си дозволам да одам на викенд со некој кој го познавам толку кратко време. Го одбив пошо не знаев како да му кажам.
Типот со кој почнав да се гледам е постар од мене 6години. За првпат се видовме некаде Јануари почетокот, ама нашава комуникација не потраја зашто јас бев повеќе во градот кај што студирав, или не знаевме да ја одржаме. А тој јасно даде до знаење дека му треба и гледање и односи и тие ствари. После овој дејт тој ми пиша пак да се видиме, но го игнорирав, зашто се плашев да не бидам повредена. Пред една недела ми пиша и си реков ајде ќе си дадам шанса. Дојде во мојот град(тој е од соседен град на 20мин) и бевме на кафе на сосема 3место. Беше чудно, цело време ко да му ги влечев зборовите од уста. Неможам да сватам што тип е кога повеќе остава јас да зборам, а мене ми е непријатно да молчам. На враќање сакаше да одиме кај него дома, ама одбивав па седевме на друго место. Му реков дека ми е непријатно да бидам интимна толку брзо. Инаку накратко тој е 26, работи по цел ден, и живее сам. Ме праша дали сакам да се гледаме а јас му реков кај беше ти кога сакав јас, нека покаже времето. Искрено тој е таков ладен тип што неможеш да процениш дали е среќен, тажен.... Има нешто што ме привлекува кај него ама неможам да го дефенирам. На моменти ми е срцка, на моменти ме иритира. Инаку не е тип што би ми пишувал секојдневно на социјалниве мрежи, за да ме запознае подобро. А негов изговор уште сега знам би бил дека е зафатен и дека работи премногу. Ми се свиѓа, но се плашам да му дадам шанса. Знам дека ако се видеме сл.пат ќе сака нешто повеќе од пиење кафе и зборење а не знам дали сум спремна. Можам да кажам дека ме возбудува, но не сакам да згрешам, не сакам да ми биде авантура за една или неколку вечер. Инаку ме праша зошто ако ни е убаво да не си дозволам да уживам, а ако му кажав страв ми е да не бидам повредена ќе дадам впечаток на очајна, тоа е факт. Само му реков ете онака не сакам, можда некој следен пат ќе биде поубаво. Ме праша кога ќе се вратам и ми рече ќе ме бара тој викенд. Како да постапам со типов? Ако ми пише додека се вратам чисто да види како сум да си дадеме шанса, а ако ме бара стрикно викендот за видување да го баталам? Навистина ми треба некој совет
@mila7 , според ова што си го напишала, јасно е дека типот сака само да си има секс со тебе и тоа без многу замарања. И искрено било од негова страна што јасно ти го кажал тоа, иако не толку директно. И затоа нема што ти да очекуваш он муабет да ти прави, длабоки разговори, или да те запознава карактерно, минатото твое, твоите интереси итн. Такви работи се прават у сериозни врски, кај што постои обострана љубов и парнтерите сакаат и уживаат убаво да се запознаат со цел и за евентуален брак во иднина. Значи очигледно имате различни очекувања еден од друг. Ти сакаш да излегувате на кафе, да разговарате, да се запознавате, да си чатате на фејсбук... а она сака што пократок муабет и директива на секс. Кога машкото сака само секс и не сака да се обврзе за врска и посветеност кон една и само една девојка, обично тоа се класичните изговори: „абе штом ни е убаво, уживај, опушти се, кои ти се овие глупи муабети, не мора да ја дефинираме врскава, не се замарај сега со глупости, уживај...“
@EvAngelos da tipicni izgovori....Da tocno, sakam da odam na kafe, da zborime, da si ja pravime interesna, da se zapoznavame postepeno, sledniot den da imame bilo kakva komunikacija cisto za vnimanie. Pa tie raboti kako seksot doagaat postepeno bez pritisok. A jas go custvuvam toj pritisok. Ako ne drugo, barem moze da odrzuvam komuinikacija ama toa tesko. Go procitav tvojot post, sfativ toj mozda ne e laden tip, toj samo ne spodeluva so mene nisto zasto nesaka nisto poveke od seks. Negovite razgovori se kratki i sekojdnevni. Sekoj bi imal 10min vo denot ako saka da te zapoznae, no toa e. Taka da otsega znam kraj ke e, ako prasa zosto ke kazam ne deka mi treba waoo nesto seriozno, ama defenitivno ne mi treba seks avantura za edna ili poveke veceri. I navistina ne mi treba nesto seriozno, ama ne mi treba ni vaka nesto. Samo ne znam zosto naletuvam na takvi tipovi. Ednostavno tie so sakaat mene da me zapoznaat podobro jas ne sakam, zasto mi se dosadni. I obratno jas mozda sum dosadna nekoi so mene mi se svigaat.
Ги знаеш оние "туторијали" за ефтини фраери кај што пишува за она да трча по тебе, биди ладен, игнорирај ја, не покажувај емоции, глуми незаинтересиран, не и враќај одма на пораки а у... епа има нешто вистина у тие психолошки игри, кај мнозинството девојки тоа навистина така делува. Така што може и ти си паднала на таква финта или пази се да не паднеш у иднина
Евангелоз зезаш, јас пак навика веројатно од одговорност веднаш враќам на пораки, не се фурам ако игнорирам значи нема што да кажам ... тие финти не верувам дека се баш финти, зш паметен момак би знаел дека девојчето ќе го заборави или ќе олади ... дистанцата е меч со две острици.
@Outlook не зезам и не кажувам ништо ново. И Лепа Брена ја знае играта топло-ладно. Мило ми е што ти си една од исклучоците и отпорна на тие психолошки игри, веројатно си позрела.
@EvAngelos hehe nee, ne u takvi ne se zatreskuvam. Tipot so koj se gledav prethodno bese zabaven, harizmaticen, zborlest, vremeto ni letase, vrskata ni bese nedefinirana. Bevme na pocetok, radi pregolemo mo ego se zavrsi pred da pocne. Inaku ne e fintata ovoj e dobar decko, onoj si igra toplo ladno, tretiov ne e zborlest. Ako so nekogo se nema hemija, onaa prirodnost vo razgovorot da si teci I da letne vremeto, dzabe e se.
Јас му дадов до знаење дека не сакам да прекинеме контакт дека сакам да се слушаме, е тоа сега може да се сфати дека сакам со него но не сакам да брзаме со викенд, а од друга страна да се сфати како да не сум сигурна што сакам или го чувам како резерва. Никако не си... Од причина што не знаев како да му кажам го одбив, а не му ни дадов знак дека сакам барем да се видиме пак , кога ме праша за викенд му реков само - ќе видиме здравје и живот ,а он на тоа ми одговори - да не се забавиме само и јас му реков нема .Толку беше од муабетот.