Ama devojce da ne se izrazam grubo, I jare I pare nema, resi se. Ako e zainteresiran za tebe, a ne samo za provod kje te razbere ako ne, pa I ne gubis nesto mn mn spored mene, kje zaboravis za nekolku dena.
Пред неколку денови започнав врска со еден дечко што има 35 години, јас имам 19 ама годините не ми беа пречка. Се видовме неколку пати и два пати сакавме да имаме односи, а тој имаше проблеми со ерекцијата тоест не можеше да му се крене. Друг проблем е што пред 3 дена јас му се налутив зошто го немаше цел ден да ме побара ама потоа му се извинив од тогаш ретко ме бара и цело време на кратко. Не знам што да мислам и како да постапам со него?
Verovatno covekot ima problem so erekcijata I se cuvstvuva zasramen, od edna strana i zastoa te odbegnuva, no od drugs strana nemas napisano ti kako se odnesuvas vo vasata vrska dali go vozbuduvas dovolno.
Имам врска веќе 1 година ипол.Се е океј ама имам еден проблем што почнува многу да ми пречи..Вака сега,тој не е многу сиромашен ама нема многу пари за разлика од мене.т.е. моите се побогати и помоќни.Јас не гледам пари,јас гледам љубов затоа и сум со него.За роденден,по некој повод,за денот на вљубените само јас значи подарувам.Мене тоа не ми смета,нема се што му немам купено,од облека до патики и парфеми а тој на мене само 1 мече што јас многу се радувам на него и си го чувам.Кога треба да одеме да шетаме,јас му давам пари за бензин,јас плаќам пици,јадења глупости дури и некогаш знае да каже ми се пие сок или чоколадо купи ми...И му имам позајмувано.Се ок али почнува да ми смета...За 8 март многу глупо се осетив барем една ружа да ми купеше....Не работи никаде моментало поради тоа можеби се тешам.И јас не работам ама студирам пак за таму ми требат пари јас повеќе за него трошам што се вика.А да ме сака,ме сака,ми покажува на сите начини,секогаш јас сум му на прво место,гледа да се осеќам убаво,кога сум болна ме пази,ми се јавува се тоа ок.Ама се осеќам како машкото јас да сум во врската.Ми има кажено кога би имал многу пари се би ти купил,ама едноставно толку имам.Не знам што да мислам веќе,од една страна како од корист да е со мене од друга страна сум сигурна дека ме сака...Збунета сум и не знам како да постапам...
Зошто не смениш малце и ти, кажи немам и јас пари ми требаат или ги потрошив ајде ќе шетаме само до некој парк. Одреден период не купувај ништо и ти да видиш чисто како ќе реагира на тоа тој. Сакам само да ти кажам лично мое мислење, дека за 8 Март што не ти купил ниту една ружа мене тоа би ме повредило многу. Колку и да немам, за една ружа ќе соберам или земам од моите и ќе ја купам. Ако се сака се бара начин, ако не причина. Немој само да го научиш да му го пружаш секое задоволство а ти да се тешиш со зборови. Јас би сменила одреден период, нема да купувам и давам ништо така ќе видиш како ќе реагира на тоа тој. Ако сакаш да ја дознаеш реалноста, смени нешто да видиш на што си.
Ќе престанеш да му купуваш Не си му ни мајка ни татко. Ако после се однесува добро со тебе тогаш те сака, ако почне да ти збори зошто не ми купуваш и се лути тогаш... си знаеш сама. Секој може да собере 100 денари за еден подарок и ружа, само треба да сака. Дечково изгледа не се замара туку му одговара некој да го храни и облекува.
Ако нема пари ондак нема да искочите. Или пак, искочете ама шетајте се немора да се трошиш. Не го лигави толку. Се научил па затоа вака ти праи. Аххххх колку само врски знам како твојата.
Ако е 24+ години, не студира медицина и не работи, тогаш треба да размислиш кај терате. Ако нема пари - ке најде работа. Келнери земаат најмалку 15к месечно, а млад човек има многу опции за работа. Пази, бензин ке му плаќам, аха, сигурно.
20 години е.Не оди на факултет,работи тој нонстоп не се остава,работен е,било што најде само што се грижи и за неговите две помалечки сестри,им дава пари за школо,за нешто што ќе им потреба,летото работи со земјоделие ли како се вика и има повеќе пари,ама за сега нема.Работата е што јас не се осеќам убаво,бидејќи се јас правам.Сваќам дека нема и тој работи за други повеќе,ама и јас сакам малце убаво да се осетам некој знак на внимание или слично ме свакате мислам.
Не знам каква му е животната приказна, можеби тој се грижи за цела фамилија, нема потреба да навлегуваме во детали. Кризата не трае година и пол, тоа сигурно. Ако нема пари ке каже - дојди кај мене ке правиме пица. Или ке каже не сум гладен. За роденден ке собира пари со месеци, еднаш у година е. Некој можеби ке каже дека не треба да се гледа низ призмата низ парите, ама како човек се однесува кон парите кажува многу за него. Тој очигледно ги цени неговите а ги арчи твоите. Не е бремена жена па да бара чоколадо.
Пари ќе собере за роденден или празник ако сака и ќе ти подари нешто. Ти зошто купуваш секогаш кога не ти се враќа? Ако нема кеш, мора секое излегување да се троши? Но колку е ниско тоа да ми рече ми се пие сок оди купи ми... Размисли си сама, ти пишавме мислења.
нека му стави плин како подарок однејзе ке ја кошта поевтино хахахха малку шала иначе ист случај имав.
нема да му плајкаш извесен период. излегувајте али без трошоци. ке се правиш како да си во криза дека се нема дека не се достигнува. дајму дознаенње дека си во мањак на пари дека се нема како што се имаше и ќе видиш дали е сотебе за пари или не. кризно време е и мисли малку насебе. утре другиден ако фати пари можи и да не те познава. парата го менува човекот. 20 години сеуште е дете али можи да одделва за излегување. почни со мали промени пополека да не е усетно,прависе дека си во немаштија и видиа разликата
Интересен случај. И јас на таа возраст кога се фативме со мојата бев во иста ситуација, таа имаше повеќе пари, сега пак е обратно работата се заврте за 360 степени, али никогаш не сум дозволил да паднам на такво ниво постојано да ме части, да ми става бензин или пак да и речам купи ми сок. Попрво ќе преќутам или речам дека не сакам, или ке идбегнувам такви ситуации него ли да спаднам на такво ниво да барам. Тоа не е во ред. Јас таквите случаи, без навреда ги нарекувам луѓе без осет или дебил. Нему во случајов така му одговара. Не верувам дека е дотолку да не може да си дозволи еден каранфил да ти купи. Ќе си бара начин машко е барем до некаде да те прати, а не да чека некој да го чести или купи нешто. Има такви случаи кога машките си се прават на удрени, мутави и така си корисрат цел живот. Во тие случаи обратно се поставени во улогата жената и мажот. Ако можеш таков начин на живот да издржиш продолжи со врската, а доколку ти смета еден период направи испитување како ќе се понаша кон тебе и апстинирај од спонзорирање под некој изговор. И ти почни да се жалиш дека не ти стасуваат парите. Напрај некоја рестрикција при излегувањето. Нешто превземи. Вака само те користи според мене.
Здраво девојки, профилот е на другарка, ама би сакал да го искористам бидејќи ми треба ваше мислење. Имам 27 години. Долго време сум сам и барам девојка за посериозно, но немав среќа се досега. Пред околу недела и пол наидов на една девојка на фејсбук, ја додадов и истиот ден и пишав. Разговаравме, при што излеговме на состанок. По неколку денови излегување, мување, дојде кај мене по нејзина иницијатива и имавме односи. Девојката е супер. Одамна не сум запознал некоја толку самоуверена, која знае што сака во животот. Ми се допадна и физички и карактерно. И таа исто како мене подолго време била сама и барала нешто посериозно. Она што ме замислува е фактот што се се одвива премногу брзо. Претходно не сум имал вакво искуство. Делува заинтересирана и сериозна, покажува чувства, но веќе имавме односи каде ме изненади пријатно. Јас сум обично внимателен бидејки не сакам да ја навредам, но таа ја презеде иницијативата. Се е супер но не очекував се да се одвива толку брзо. Дали и со останатите претходно била иста? Што мислите вие? Taa вели дека сака врска и е сериозна.