Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    27 години имаш, немаш 17. :) Доволно сте возрасни, за да знаете што правите, плус на таа возраст побрзо се одвиваат работите.
    Сексот е битна работа во една врска, така да поубаво да знаеш порано дали некој ти одговара или не отколку да трошиш време. Најверојатно и се допаѓаш многу и се решила на тој чекор. Наместо да си ставаш црни мисли во главата, нека биде тоа нешто што ќе ве зближи повеќе.
    Остави нека помине време да се запознаете поубаво карактерно со неа, па тогаш ќе решиш дали сакаш да останеш со неа.
    Во меѓувреме уживај и со среќа :)

На Dr.Zzz, Belgin1, malalola и 2 други им се допаѓа ова.
  2. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Дечко еве мислење и од машките, ако не ти смета бидејќи бараш совет од девојките.
    Ако ти е убаво и ако се е ок. како што викаш, тогаш не треба да се оптеретуваш како се однесувала таа претходно.
    Тоа што превземала иницијатива тоа треба да ти претставува задоволство, а не да гледаш со недоверба.
    Мој совет е да тераш понатака и да си се запознаете подобро и уживајте.

На Belgin1, malalola, Anajirile и 4 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Ако ви е убаво на двајцата, не барај проблем кај шо нема.

На DAngel, Outlook, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. waterland

waterland Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Здраво,сакам да споделам нешто што ме мачи и секако сакам мислења од вас околу ситуацијава.
    Ситуацијата е- последниве 2-3 недели почна да искача другар на дечко ми со нас, негов близок другар, мене ми е океј човекот ама не ми е премногу близок, онака се зезаме искачаме.. И онака некогаш и со дечко ми сакавме да смениме да доаѓа и он со нас на кафиња, за искачање, но приметив дека секојдневно вејќе станува ова и се осеќам како да ја губам интимноста со дечко ми. Еве ќе отидам јас до кај дечко ми дома ќе поседиме едвај саат време и он ќе рече ај ќе му се јавам и на ... да дојде ако не и он после за ваму? И ја сум океј нека дојде зошто да не. И воопшто немаме време заедно да бидеме на само. А и згора на тоа живеат во иста населба и во последно време дури и кога не сме јас и дечко ми искочени, дечко ми иде кај него на кафе па ќе наминат до кај мене и се така... И ме нервира што во последно време повеќе е со другар му, и кога има прилика да е со мене он пак го вика другар му... Немам ништо лошо према човеков ама да не бидам смешна и јас, како претерано е сменето... Вие што би направиле на мое место? Не знам дали да разговарам за ова, што да направам ?

5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Да му кажеш на дечко ти дека ситуацијава ти пречи.

На DAngel, Nausicaa и saren_petel им се допаѓа ова.
  6. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    Јас на 27 имав двегодишно дете, кредит за куќа и кола на лизинг....ако на 27 уште се мислиш дали пребрзо ти се развива врската.....(facepalm)

На КикиМаус, joy1, Belgin1 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Easy come, easy go. Во текот на една недела сте се допишувале, виделе, смувале и имале односи дали ова тебе те асоцира на сериозна девојка? Мене не.
    Зошто мислиш дека ова претходно го нема правено? Ако толку брзо ви се одвивале работите зошто помисли дека она долго време била сама?

Не верувај во се што ќе слушнеш, делата зборат погласно од зборовите.
    Ако била девојка која сака сериозна врска ќе почекала подобро да се запознааете, за да видите дали карактерно си одговарате, па потоа треба работите да се одвиваат по својот тек.
    Јас да сум на твое место не би размислувала за врска со таква девојка.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Има и девојки што на прв состанок или немора да е прв ама на толку брзо време иницираат први секс.
    Според мене мене ми е несериозна и сака само авантруа.Долго немала секс, па ете си нашла.Не знам види како ќе се одвиваат работите понатаму и ќе си процениш.
    Возрасен си доволно за да можеш да знаеш дали е за сериозно или не е.Според мене НЕ Е.

9. sweetypie

sweetypie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Ви благодарам на сите за мислењата.
    Баш затоа и пишав. Поради дилемата.
    Таа тврди дека била сама. Секако не значи дека е вистина. Ама делува посветено, дури заљубено. Која е тогаш поентата? Зошто вели дека сака врска, ако сака само авантура?

Знам дека не сме мали деца поради тоа и незнам што да мислам. Од една страна ми е супер и ми е мило што јасно кажува што сака, ама од друга не сум сигурен што ќе произлезе.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    ^Гатај на зелка види што ќе излезе.

На Konfetka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweetypie

sweetypie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Ако незнаеш да дадеш мислење , подобро воопшто да не коментираш. Благодарам.

На Summerbeauty, Oscar Lady, Baby-bubu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Decko, koj kje ti garantira? Forumov, taa, Koj? Se zavisi od toa kolku dvajcata kje se vlozite vo vrskata I Ne se zamaraj so gluposti. Ako ja cuvas kje ja imas, I obratno.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Па и на вас машките не може да ви се погоди
    Ако нема секс, зошто нема, ако има секс зошто има.. :)

А и ако ти е убаво зошто си правиш проблем кај што го нема? Сигурно не си и прв на 27 ;) а ни она тебе.

На Konfetka, theowndemon и crimson им се допаѓа ова.
  14. sweetypie

sweetypie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Во право си.
    Проблемот е што не ми е дојдено до забава, ми треба сериозна девојка. Конечно ми се погоди некоја и физички и карактерно, ама дури и за мене многу брзо се одвива се.
    Знам дека не и сум прв, ама несакам да слушнам муабети после за неа.

Сепак ви благодарам на сите, ке продолжам со неа, па ќе видиме ккако ќе биде.

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Значи не можеш да го дознаеш никако, освен да видиш како ќе се одвиваат понатаму работите, и како ќе се однесува со тебе. Пак доаѓа на тоа дека треба да помине време и да се запознаете подобро.
    Ако контактирате често, се слушате, се гледате и си поминувате убаво и згора на тоа таа кажува дека сака сериозна врска...
    Па да и било до забава сигурно немала да троши време на такви работи. Значи само ти го знаеш односот кој го имате меѓусебно и можеш да процениш од прилика што и како се работите.

На Outlook и sweetypie им се допаѓа ова.
  16. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Со тебе се видела после една недела од допишување, а тоа е многу кратко време за да се случат толку работи. Ти сигурно не си првиот што и пишал на фб, денес повеќето мажи им приоѓаат на девојките преку социјалните мрежи. Од тука ти се појавува дилемата. Можеби изгледа “заљубено“ ама кака ќе изгледа кога ќе се појават проблемите во врската, многу кратко ја знаеш.

Јас не реков дека таа сака авантура, таа сака врска ама со колку други пред тебе сакала сериозна врска?
    Девојка која сака сериозна врска ќе сака карактерно да те запознае, а потоа доаѓаат останатите работи.
    Јас иако сум девојка воопшто немам почит спрема таквите девојки и да сум на твое место никогаш не би прифатила врска со таква девојка.

Знам дека не сте деца, ама мора да постои граница иако општеството пробува да наметни модерни ставови.
    Доколку си решил да бидеш во врска со неа, добро распрашај се за неа и направи си отворен разговор. Потоа одлучи дали ќе бидеш со неа.

Последна измена: 4 април 2018
    На sweetypie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Strav ti e da Ne ja izgubis, opusti se

На sweetypie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715

Абе зошто не кажеш дека се плашиш да не случајно е мераклика? :o

Барај невина, не знам што друго да ти кажам. :|

На HoneyBun, Konfetka, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  19. sweetypie

sweetypie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Па на тоа мислев, несакав да звучам навредливо. Секако дека се плашам. Барам сериозна, што се вели потенцијална сопруга, а не од после да слушам муабети низ град. Немам прилика да се распрашам, а таа не би ми кажала. Затоа ме интересираше ваше мислење.
    Не се надевам воопшто на невина, нема потреба, не сум толку старомоден.

@Outlook се плашам да не се зацапам, па да испадне нешто друго. И годините ми се тие, не дека сум престарен ама сепак ми е време за сериозна врска. Еве гледаш другарот од погоре со 2 деца бил на мои години ;)

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не бе, ич не е навредливо, како да бараш крава а не партнерка. :puke:

Не знам кој ти е критериумот тебе, еве кажи, до колку партнери се толерираат?

Плитко размислуваш, сега те јаде мисла да не праела со сите претходни така? А да правела а ти да не слушнеш муабети, океј е?

Нејсе, да не биде не сум ти кажала, може и невина да земеш, ама можеби преферира анален, па пак не знаеш на што си. (fingers)

На WildMk, Trxmx, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.