Ti pobratime ne znaes sto sakas I mi izgleda deka ke si ostanes bekar dokolku gi slusas poukive koi ti gi davaat itoa pripadnicki od drugiot pol. Teraj kako ke ti sugeriraat tie. Ti pisav pogore uzivaj I zapoznaj te se, ako ti odgovarat arno ako ne pak arno.
Знам јас да дадам мислење него многу глупо напиша "не знам што ќе произлезе". Па кој знае?! Никој. Ти не знаеш што сакаш, ем шуто ем боде, ем убаво ти ем се пишманиш... Не сте јасни, терај ако ти е убаво. Ако не ти е убаво кажи и.. Не давај лажна надеж на никој...
Дa те прaшaм дaли е нoрмaлнo девoјкa уште нa прв сoстaнoк дa имa oднoси сo некoј? Мене не ми е. Плус тaa девoјкa реклa декa сaкa сериoзнa врскa. Сериoзнa врскa вoди кoн брaк. Кaкo тaквa девoјкa би ги вoспитaлa свoите децaтa? Ќе јa вoспитa ќеркaтa декa е вo ред дa биде мерaкликa? Епa не е вo ред.
Sto e cudno pri prv sostanok da se nema odnosi dokolku se pojjavi hemija od dvete strani. Od druga strana pak tie ne se deca da se ligavat so meseci. Od treta strana grev e da se ispleskaat dokolku se dopadnat pri prvata sredba. Cetvrto tie ne se mali da ne mozast da otcenat sto e dobro , a sto he cini. Vo slucajov treba prijatelov da si otceni sto e za nego ubavo I go ispolnuva, a ne da se somneva sto prave!a prethodno. Toa e isto koga kupuvas vozena kola. Ne e bitno kolku kilometri ima pominato, tuku e najbitno tebe da ti se svidi I dopadne bidejki tebe ke te sluzi. Drugite sto ke kazat za kolata najmalku e bitno. Bitno e tebe da ti se pogodi. I vozi.
А со ваквите размислувања старински далеку ќе стасате. Што одма ја судиш? Тебе убаво ти е да лежиш покрај маж што поминал 200 души пред тебе и да воспитува деца?! Боже, Боже...што се не ќе прочитам. Секој со својата желба и своите мислења.
@sweetypie Може си постар малку од мене, ама во години си со дечко ми и неговото друштво.. Па да ти кажам нешто без разлика како ќе го разбереш и дали ќе те погоди некако.. Ти дечко или имаш некој комплекс или никогаш не си бил заљубен... Да си лечам комплекси на некој, затоа што мислам дека ХХ број на партнерки се многу, за мене е низок и смешен удар. Да се заљубиш во некого значи да го прифатиш со сите маани и доблести.. Да му ја обожаваш секоја карактеристика и во вашиот мал свет да постоите само вие двајца. Без комшивката Мара и комшијата Ранко.. Без тетката, кумата и бабата во него. Во вистинската љубов нема место за вакви испади.. Знаеш што? Може некоја да излезе сега и да измува пола град. 80% од нив ќе се пофалат дека ја легнале. А таа после добриот провод пак се вратила во своето дувло. Можам да одам утре вечер и пола мажи во кафичите во гратчево да ги свртам на некој начин.. И знаеш што? Ќе си се вратам кај дечко ми.. Во контекст на муабетов, те поздравувам со текстот од песнава..
^Абе девојката легнала и овде сите светици,а пола и на прво лапање ќе легнат. Ама тоа е...важно се суди и не било во ред, ама било во ред да се легне покрај маж со бил со број на партнери поголем и од милионски град, не е важно тоа,тој воспитува деца и се е ок. А за жена - па како она ќе воспитува деца, па како па зашто... Шта ве брига.
Ако таа девојка почувствува хемија со 5,10,15-50 мажи со сите треба да има односи? Не. Кога беше дете зошто со месеци си се лигавел? Интересна споредба си направил жената ја споредуваш со кола. Браво од тука се гледа колку почит имаш кон жените. Ако не е важна километрите, кажи зошто повеќето што продаваат колите ја враќаат километражата? Па нели тоа не е битно. @buba4e89 а со мераклиски размислувања ептен далеку ќе стасате. Никогаш не би била со партнер кој имал пред мене 200 девојки. Јас сум имала долгогодишна врска и сум била запознаена со неговото минато. Во брак знам каков партнер ќе имам покрај себе и како ќе ги воспитува/ме децата.
Затоа што кога си дете ко прво не си зрел а ко второ ти е битно што ќе каже Петко, Стојко и Трајко и дали (не)случајно ќе се дознае што и како си правел/а, па ќе бидеш осудуван за твоите постапки и ќе бидеш ставен на клада. Друго, не ни кажа дечкото колку пати се виделе. Може ете со него осетила баш хемија и ептен и се свиѓал и сакала да направи нешто. А пред тоа не можела да најде дечко што толку и се свиѓа. Требало да се устручава да не случајно било „рано“? Луѓе после 6 месеци врска стапуваат у брак... И пак сме на тоа дека е се индивидуално и секој човек си е приказна за себе.
@sweetypie можеби па навистина била сама долг пеρиод и и фалел сеκсот. Ти си се погодил κаκо довеρлива и пρивлечна личност плус тоа отвоρено сте си κажале оти сте за сеρиозна вρсκа и зошто да не? На κρај κρаева пρашај ја на κолκу вρеме одење за нејзе е ноρмално да се има сеκс.
^ Благодарам на сите за советите и мислењата. Не сум знаел дека толку сте open minded и дека за вас е во ред да легнувате со секој што ќе го запознаете. Тогаш незнам зошто се осудувате меѓусебно кога некоја ќе напише дека имала односи на прв или втор состанок. Многу сте контрадикторни, али во ред. Немаше потреба од толку драма, ама жени сте нели? Како и да е, кажав дека сум сериозно заинтересиран за девојката, затоа и ми требаше мислење во врска со ова. Не сум навикнат да имам односи со некој толку брзо, бидејќи не преферирам(тоа е мој личен став).Во секој случај, благодарам.
Bubici imas od nedoverba sto e I normalno do nekade uste Ne se znaete dovolno. Ama primetuvas li, ako prasas edni edno kje ti kazat, drugi drugo ...sekoj od svoja gledna tocka, znaci slusaj se sebe si I trgni gi tie bezvezni stravovi zs taka garant kje se izgubite. Uste pa, ako pocnes da slusas ovoj onoj od nedovolno samodoverba maf ti e rabotata. Otvoreno ti kazalo devojceto, uzivaj vo vrskata i gledaj napred I sega. A Ne se izmacuvas so gluposti ako se zatreskas uzivaj vo toa, I toa Ne se desava sekoj den, nikoj Ne moze tuku taka za zabava ako bilo taka nemalo da apstinira dolgo vreme, ukluci logika vekje si zanesen ne mislis razumno.
Некој не трпи критика ... Советување не оди по пол, туку од ситуација до ситуација варира, тие малите детали како "ми понуди секс, прифатив, ама не преферирам секс толку брзо", секогаш можиш да речиш - "не". Во ред е да не преферираш секс одма, навистина. Во ред е да преферираш секс одма. Ама сексот рано во врска не е мерило за дали ќе бидите заедно. Да, важен е, некогаш и пресуден (ако е лош, па оставаш), ама во глобала ако има чувства на почеток на врска се обично заљубеност и ти се чини цел живот ќе поминиш заедно, кога реално не се ни познаваш карактерно. Ако искрено сакаш сериозна врска и таа ти потврдува дека сака сериозна врска, дозволете си да се запознаете! Карактерно, интимно.
Можеш да и кажеш на девојката дека не сакаш да имате односи толку брзо, дека сакаш прво поубаво да се запознаете. Се знае, ако е сериозно заинтересирана ќе остане, ако и било само за секс и забава ќе си замине. Навистина не е битно минатото на некоја личност ако таа е сериозно заинтересирана за тебе. Пример, јас и дечко ми лани, во истата недела ми пиша, истата недела излеговме прв пат, се смувавме и истата недела одлучивме дека сакаме да сме во сериозна врска (добро тогаш односи немавме). Најверојатно изгледа ко убрзано, ама двајцата бевме сериозни и ни тргна предобро. Со секој изминат ден се сакаме се повеќе и повеќе. Кажи и на девојката дека не сакаш да имате одма односи и ако е за сериозна врска ќе го прифати тоа. Ако не, има други девојки на светов што не се само за забава. Ти посакувам се најдобро.
Друже, да имаше 17 години ај некако ќе разберев резервиран став зошто на тие години се очекува момакот да „бара“ а девојката да одбива (без разлика колку и на неа и се сака во моментот) пошто нели, ако брзо „даде“- радодајка, курва, лесна цура итн. Ама возрасен маж од 27 години со вакви размисливања? Пишуваш: Значи, сте излегувале, убаво би било, сте си се допаднале, сте направиле муабет дека и двајцата сакате озбилна врска и се случил следниот логичен чекор- секс. Ова што ти го опиша мене ми е стандард почеток на врска. На тие години треба да ти е јасно ко ден дека сексот, иако не пресуден, е МНОГУ битен дел од една врска па џабе и шарм, и смисла за хумор, и физичка убавина, и заеднички теми за муабет ако во хоризонтала нешто не штима. Никој не сака (особено на тие години) да потроши месеци на одење во кино и шетање на полна месечина за да на крај испадне дека партнерот е тапа во кревет. Накратко-постапката на девојката си е океј, ти си тој што треба да порасне со ставовите и очекувањата
Ах како ли прочитав 37 Еее Дасти добро ти викаат ќорава си Затоа и искоментирав дека е постар од мене, повеќе речи генерација со дечко ми Дечко, уживај во животот. Љуби, шетај, јади, зезај се, прави тоа што те прави среќен Ако девојкава те прави среќен, дај и шанса. Ако не, ќе дојде нова. Не си стар, животот е пред тебе ... И дај молим те не го замарај мозочето со тие работи
A бе како успеавте за недела ипол да се додадете на фб, да си пишувате, да излезете на дејт, да се смувате повеќепати, да имате секс и ти веќе да размислуваш за брак? По 24/7 сте заедно?
Таа девојка почувствувала хемија мпжеби со него. Ти како што викаш и набројуваш 5-10-50 тогаш не е коректно од твоја страна, бидејќи во овој случај таа ќе спаѓа во др. категорија. Девојката пристанала на секс порано него што требало можеби и поради тоа што таа немала подолго време секс и била кај нас викаат "загорена". Респект имам спрема секоја жена, а таа споредба е слушнав од еден пријател при купување на половна кола. Километрите ги враќаат кај нас и во Бугарија.
Ти ако сакаш воспитај ја и најубаво ќерка ти ако сака да и влезе ќе и влезе. Воспитанието нема врска никаква со сексот, ниту бројот на партнерки има врска со воспитанието. Старинско-незрело размислување.