Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    @saren_petel убаво си напишал МОЖЕБИ, ама можеби и не почувствувале таква хемија само со него. Мене ми е јасно за каков тип на девојка станува збор кога уште на прв дејт се одлучи на таков чекор. “Интересно“ оправдување наоѓаш.
    Километрите на колата ги враќаат бидејќи има разлика да слушнеш дека колата поминала 250 000 километри и 100 000 километри.

@buba4e89 домашното воспитување има врска со се.
    Јас преферирам “стринско- незрело“ размислување, отколку либерално-мераклиско размислување.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Ако се водиме по претподтавката, како што викаш ти МОЖЕБИ И СО ПРЕТХОДНИТЕ ИМАЛА ХЕМИЈА и брзо легнувала, тогаш поради тоа МОЖЕБИ треба ние машките итоа голем процент да останеме беќари-не женети.

На buba4e89 и crimson им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Е кај постои мераклиско размислување?!
    Мерак е ако децата сакаат да имаат секс и знаејќи ги твоите ставови никогаш нема да ти ја каже интимата, ниту со колку била,ниту пак ти можеш да ја браниш.
    Има воспитани деца -мераклии ама има и невоспитани а не се мераклии.
    Затоа воспитание не е мерило за секс.
    Ако има желба ќе иде со 200 души и нема ни да ти каже.
    Сепак гледам не размислуваме исто ама смешно ми е кога ќе кажете вакви предрасуди.

На theowndemon и saren_petel им се допаѓа ова.
  4. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    Сте се запознале, виделе, смувале, останале насамо и имале секс, сосема нормално за луѓе кои имаат +20 години. Не гледам ништо лошо, ниту страшно во целата ситуација. Не мора да значи веднаш дека девојката е радодајка и дека тоа го прави со секој што ќе го види 2 пати, таквите тези не држат вода и не мора да значи.
    Сексот е не пресуден ама премногу битен во една врска. Колку и да е убав, добар, паметен некој ако во сексот не сте компатибилни џабе е се.
    Муабети секако ќе има, сериозно ме интересира пошто викаш дека си барал сериозна девојка и потенцијална сопруга и сметаш дека било прерано за секс, зошто си дозволил да имате, не можеше да кажеш не? Освен тоа девојката не легнала со секого, сте се запознале, бендисале и тоа е тоа.
    Дај и шанса на девојката, со тек на време ќе увидиш како ви е заедно и каква е девојката

На poenta, crimson и saren_petel им се допаѓа ова.
  5. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    1.422
    Sakam da prasam dali sekoj covek nee e so toj sto go saka mnogu,tuku mora da bide so nekoj drug,mene vo zivotot mi e vaka,koga jas nekogo zasakuvam toj mene ne,I eve vremevo si odi I ja uste sama,ve molam za soveti,razgovarav so tetka mi I taa mi rece istoto deka nikoj nee bil zaedno so onoj koj go saka,sto mislite.

6. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    После одреден период бившиот ми се јави и ми рече да сме се гледале само за секс се разделивме на лош начин ме лажеше мене и друга, сеуште е со неа. Јас ни под разно не прифаќам такво дружење.
    Ми светна во глава да излезам со него и да оставам обетка на седиште во негов автомобили да ја наместам така што девојката ќе седне на неа па ќе види дека пак ја изневерува со други.. Или воопшто да не се плеткам?

7. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.564
    Да не се плеткаш и повеќе да не креваш на негови позиви.

На Belgin1, buba4e89, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    па во денешно време претежно е така а тоа почесто е затоа што луѓето немаат баш многу памет.
    јас прво ко го прочитав коментаров ќе ти речев да направиш така со обетка но поразумно е да не грешиш душа, нему секако ќе му се врати за лошото ама барем ти седи настрана не си прави да те понижува и да ти е потешкопотешко. Најглупо нешто е да се гледаш со некого за секс,стварно бесмислено.

На Artlover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Не ни помислувам да се гледам за секс со него, сакав само да и докажам дека сеуште ја изневерува. Но подобро е воопшто да не се плеткам само проблеми ќе си отворам, веднаш ќе знае дека намерно сум ја оставила.

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.837
    Допаѓања:
    80.798
    Не се плеткај. :) Нему не треба ни најмало внимание да му се обрне.

На buba4e89 и Artlover им се допаѓа ова.
  11. tiff2

tiff2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Работава е ќе бидам со било кој само да не сум сам/а

12. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    1.422
    Nee te razbrav

13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    И јас не те разбрав погоре што напиша.:)

14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    1.422
    Jas I samata poveke ne se razbiram.

15. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Ај пиши во лична порака можеби можам да ти помогнам .

16. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Колку и години да имаш не смееш во ниедна доба од животот вака да размислуваш.Зошто?Вреди да си до некој колку да не си сама,тешејќи се дека те сака многу и добиваш се од него,и претворајќи се самата себе во нешто друго,да ги потиснуваш емоциите во себе,да го гледаш од страна тој то што сакаш додека си со друг и да се убедуваш себе си дека ти е сеедно.Тоа е решение?Подобро сам/а одколку со погрешни.

17. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Тоа само значи дека не си го запознала уште вистинскиот! Јас кога го запознав мажми, ми се допаѓаше ама сум била и по затрескана (кога мислев дека сакам) но со тек на време сфатив дека он е вистинскиот и дека оваа љубов не било ништо слично со тоа што порано сум мислела дека е. Така да, уживај во пролета, не се оптеретувај со тоа дека си сама и кога најмалку ќе очекуваш ќе се појави вистинскиот :)

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    1.422
    Blagodaram,se nadevam

19. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    2.950
    Сум имала 2 сериозни врски, и двете по 2ипол години. Сега повторно сум во сериозна врска. Прашањето е, зошто кога ќе го добијам тој што го сакам, ми станува сеедно, губам голем дел емоции? Зошто во секоја врска се чуствувам така? Многу лошо чуство!

20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.278
    Допаѓања:
    57.787
    Мислам дека сеуште не си го пронашла вистинскиот. Со него емоциите не исчезнуваат, или не преминуваат во навика. Кога ќе го најдеш тој што се труди околу тебе, а и ти околу него, ќе знаеш дека е тој. Колку стари луѓе има што се сакаат како првиот ден, вистинската љубов не избледува, само станува посилна. :)

На Плавуша123, IamSexyAndIKnowIt, crimson и 3 други им се допаѓа ова.