Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Како ме нервираат со тоа што ќе речат комшиите или што ќе мислат комшиите. Што ме боли мене што мислат тие, јас за мене си живеам. (facepalm)

На sj *O*, crimson, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Се исто како кај мене. Инаку да не беше тој, нашата врска немаше да успее, бидејќи тој се бореше постојано и се уште се бори, а јас бев измеѓу два огна. Од една страна да не одам против моите дома, а од друга страна да не го повредам дечко ми. Инаку пред 2 год. имав еден со кој се гледав еден месец и причината поради која прекинав - повторно моите родители...Не бил за мене. А кој е за мене? Им реков нека одат и нека бараат некој кој ќе е за мене. Од каде да знаат они кој ме прави мене среќен, кој ме прави да се осеќам сакано?

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Кога некој ќе ми го рече тоа или моите дома косата ми се крева од тоа пола коса ми падна ;(
    нервите ми се искинаа
    Еден ден дури ги отворив сите прозорци и викав сите комши да ме слушнат :swear:ЗА КОМШИТЕ ШТО ЗБОРАТ ЗА МЕНЕ ДА ЗНААТ ДЕКА ДОЛНАВА МЕ БОЛИ АКО МЕ ЗБОРЕЛЕ,НЕКА СИ ГИ ГЛЕДАТ ДОМА ДЕЦАТА ШТО ИМ ПРАВАТ И НЕКА СИ ГО ГЛЕДАТ СВОЈОТ ДВОР

На Плавуша123, sj *O*, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Они секогаш може да викат дека овој оној не е за тебе се додека ти не одлучиш кој е за тебе.
    Еднаш ќе згрешиш за сл. ќе знаеш
    Разговарај со нив и кажи им дека сакаш сама да чекориш по патот кој ти е исцртан и да има провали ќе паднеш ама пак ке се искачиш

На sj *O* и Saraahh им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.278
    Допаѓања:
    57.787
    Имам другарка колку тебе и нејзините многу строго ја држат, претходно имаше дечко но толку многу ја притискаа што таа одлучила да му раскине. А многу си беа погодени, тој беше предобар со неа. Сега има друг со кој е во врска година ипол и дури во скоро време им кажа дома за него. Полека го прифаќале нејзиниот избор.
    Да си бидиш со него ако те прави толку среќна и ако се бори за тебе, ретко се наоѓаат такви љубови денес. Па што ќе кажеле комшиите е најмалку битно. :)

На crazylady, sj *O*, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  6. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Се согласувам со тебе.
    Јас за малце ќе ја направев таа грешка како другаркати за да престане се неможев повеќе ќе раскинев и ке се кааев и ден денес .
    Ама он ме држеше кога паѓав и ми беше галје за сите
    Паметен совет од тебе биди со тој што ќе бидеш најдобар војник во се,ако се откажеш ти не си војник ти не си ништо.
    Многу ретко се наоѓа денес паметен човек,затоа чувај го ако не иде со него остави го ако се бори биди со него еден ден може ќе се кааеш ако си го оставила,ако е грешка ќе се види понатака и ќе ја научиш лекцијата за сл.пат

На sj *O*, marchi-cool и Amellie13 им се допаѓа ова.
  7. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    6.768
    @Saraahh не гледам пρичина зошто твоите би се мешале κога ти си полнолетна девојκа. Теρај си по твое и не им попуштај аκо си сигуρна деκа тој е вистинсκиот за тебе.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Сакав да прашам,што послем 3 години гледање со некоја особа?а сме веќе во убави и сериозни години.Имаме поминато све и свашта,ама никогаш не сме се разделиле,нормално имало караници и све она што се има во нормална врска,ама сме ги поминале тие препреки.И сеа што понатаму?

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    Ништо. Терајте врска. Ако ти е за женење веруј ќе знаеш. немаше да прашуваш . Кога ќе е за тоа само ќе ти дојде.

На sj *O*, DAngel и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  10. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Сaмo се гледaте или сте вo врскa?
    Акo јa сaкaш и знaеш декa и oнa гo чувствувa истoтo зa тебе и дoкoлку ги испoлнувa твoите критериуми зa сoпругa и мaјкa следниoт чекoр кoј требa дa гo нaпрaвиш е брaк.:)
    Акo сегa не си спремен зa брaк предлoжи и нa девoјкaтa дa пoчнете дa живеете зaеднo.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Се гледавме две ипол год,а пола год сме во врска.Ги исполнува сите критериуми за све буквално,иако 2 ипол год беа мн тешки за нас,имавме премногу проблеми и каша попара беше,али од кога почнавме врска све си е како што треба,иако сме мн различни карактери и имало доста несогласувања али,секогаш наоѓаме решение и заеднички јазик.

Јас сум спремен секако за брак,затоа што не сум дете во години,и сум иживеал и искачања еден куп,и шетање со ноќи и лудувања,забави буквално све.Али не е само до мене нели.

Последна измена: 11 април 2018
    На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.131
    Препреки секогаш има и ќе има, и во врска и во брак. Но, најважно е да се пронајде компромис и да се совладаат.Ако добро функционирате во секој поглед, продолжи ја врската и не брзај. Времето колку сте заедно е само број. Некој може да биде подготвен на 1 год. а некој после подолга врска. Секој има различни погледи, интереси и очекувања.
    Се уште не е создаден моментот за да се одлучиш за брак, па затоа и бараш совет. Можеби е подобро да размислиш за заеднички живот и да разговараш со партнерката за нејзино мислење.

На ЕденЧлен и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Јасно ми е дека ке има препреки секогаш,секогаш искрено наоѓаме компромис за недоразбирањата.Секако дека добро функционираме,Јас имам зборено со нејзе,и на нејзе и е све иживеано,и размислува и сака нормално живот со мене.Затоа што искрено ние мн пати имаме пробувано да се оставиме онака скроз,но никогаш не успеало тоа.

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ако сте го правеле муабетот, а сакате живот еден со друг, пробајте да живеете заедно.

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.131
    Ако е така почнете заеднички живот, па ќе знаете дали тоа е вистинскиот избор.Верувај дека ништо нема да изгубиш, освен што ќе си дадеш време за сериозна одлука. Работите ќе ти бидат појасни. Поинаку е кога со партнерот поминуваш 24/7, а друго кога после една средба секој си заминува во свој правец.

16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Да имаме зборувано на оваа тема,и двајцата сакаме исто,и брак и живот и све.

Фала ви на советите :)

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ако сметаш дека не си спремен за брак, (а и штом прашуваш што понатаму, претпоставувам не си) живеење заедно е одлична опција да видите како ќе ви иде.
    Со среќа :party:

На Annora, crimson и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Секако дека знам што сакам,само сакав плус некој мислења за да ја видам приказната од друга страна.

фала ви

На carangigia и DAngel им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    . Епа тогаш прашањето што понатаму ќе го поставишна партнерката

20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Вака, сакам да слушнам одговори иако веќе знам кое е решението.

Сигурно се сеќавате на мојот проблем дел од феминките за мојот веќе бивш дечко кој ме напушти заради глупави причини и никогаш не дознав дали бил вистинскиот изговор за прекинување на врската.
    Е сега, бидејќи јас не сум злопамтило и да му враќам со иста мера, одвреме на време знам да му напишам по некоја порака на инстаграм бидејќи на фб сум блокирана, да видам како е, што прави, дали му треба нешто да му помогнам бидејќи знам дека има тежок живот, се утепува од работа и искрено некогаш жал ме фаќа кога ќе слушнам дека му е тешко. Водам љубезен пријателски разговор, ама искрено се изморив од сето тоа претварање на пријателска база.
    Вистината е дека јас се уште го сакам, а искрено направив премногу напори да ги потиснам чувствата бидејќи сето тоа ме убива, ме тера да се изгубам сама себе и да правам работи кои ги немам направено до сега.
    При еден разговор со пријателка ми рече нешто што ме замисли, ми рече - Бори се ако сакаш, ја имаш мојата подршка но залудно е ако едниот сака а другиот не.
    Ме замисли и ме доведе во прашање - Што ако е во право и сите тие пораки во кои му зборувам да биде силен и да не се откажува се залудни? Што ако тоа нема ништо да промени.
    Секогаш кога ќе му напишам нешто, а ќе направи некоја постапка наместо да сум чекор напред, се враќам 3 назад.
    Оставен сам на себе е, без некоја подршка а гледам јас да му се најдам иако веќе надежта умира.
    Од една страна си велам ќе се борам бе, барем и да не се променат работите ќе знам дека имам направено нешто, од друга страна се изморив, зошто секогаш тој знае да игра тактички подобро од мене.
    Најчесто велам готово, ги вложив сите напори, тој ќе направи нешто што ќе ме допре длабоко, и повторно во круг.
    Искрено, сето ова ме промени како личност, сум преќинувала и други врски, лесно се имам изборено со преболувањето ама овој пат како личност повеќе не можам да бидам стабилна.
    Да најдам друг не сакам, не е дека не можам туку не сакам, бидејќи ја изгубив довербата во останатите а самодовербата ми е падната на најнизок можен левел.
    На другарки не можам да сметам, секогаш ќе најдат начин како да ме извисат, игнорират и јас се затворив во себе на некој начин.