Сигурна сум дека не знае, бидејќки раскина 5 годишна врска пред да биде во врска со оваа сега што е во брак поради неверство. За мене е многу тешко, 3 дена веќе само на тоа мислам но дефинитивно нема да кажам ништо и ќе пробам во себе длабоко да ја закопам таа тајна.
Jaс мислам дека треба да кажеш затоа што сепак се работи за брат ти ,не е лесно знам но доколку и тебе би ти се случело истоот не ли те повредило брат ти да знае а да не ти каже ?
Ако кажам треба да расипам едно гнездо на 2 мали деца, јас не можам тоа да им го направам на најмилите. Како и да постапам во ситуацијата грешам, затоа одлучив да молчам.
Vakvite situacii se porano ili pokasno na videlina.. lugeto cim iznevervaat znaci ili nema ljubov ili nesto drugo vo vrskata ...zosto bi bilo se' sovrseno sega koga pred nekoja godina ne bilo? I pred se ne razbiram kako mozi ta da krie vakva rabota od nego cel zivot..mene sovesta bi me grizela . Jas od licno iskustvo vo familijata ti kazvam moe mislenje vo vrska so ova . Deteto e poblagodarno da rasti vo ljubov izmegu roditelite otkolku da gleda raspravii ,i eden den ko ke porasni da sfati deka se izneverile.. Ne znam zosto gledate site taka na brakot i decata ,uste kako od tursko vreme .
Не сакам да бидам груба ама децата може и не се негови... Никогаш не се знае во вакви ситуации. Провери ја снашката дали сеуште го прави тоа. Јас би сакала да знам ако се најдам во таква ситуација а и сепак ти е брат. Ако е вистина дека било само еднаш пред бракот мислам дека брат ти ќе и прости, сепак ова е брак со деца, а не обична врска. Навистина тешка ситуација..
Вака девојки, тоа се случило пред 9 години и било само една вечер, јас сосема случајно дознав што не е ни важно тоа. Сега сум сигурна дека нема ништо такво од нејзина страна, бидејќи работи на 1 минута од дома и не излегува сама без брат ми. Размислував да било во брак ќе постапев поинаку, но која е целта ако кажам за нешто пред 9 години? Далеку од тоа дека оправдувам или дека е нормално, но минатото ќе го оставам во минато а тајната ќе остане во мене засекогаш. Мене ми е најтешко, но размислував многу и заклучив дека вака е најдоброто за сите.
Ti si znajs najubo kako ke postapis ,sepak nie si kazvame mislenje . Spored mene celta na to da mu kazis e to deka vo brakot treba da se ima iskrenost ,bez razlika dali ke prosti posle to nekoj ili ne . A i isto taka mislam deka nikogas ne se svedva na edna vecer i tolku ,tuku idat do ponatamosni spletki.isto taka ima iznevervanja preku internet ,a i potrebno e eden sat razdelba od partnerot da se sluci nesto..nikogas ne mozis da si siguren dali partnerot izneverva ili ne ,mozis samo da mu vervas .
најдобро заборави што знаеш,и јас знам една многу блиска другарка колку пати била изизневерувана од тогашниот дечко а сега веќе и е сопруг. Нивна работа. Исто знам дека жена која ни е во фамилијата е изневерувана и тоа додека е во брак. Не би сакала некој некого да прави будала ама уште повеќе не сакам да се замерувам со луѓето со кои живеам а тоа меѓу нив што се случува си е строго нивна работа. кој жити се му е гајле дали оцените се заслужени или не се? Па денес диплома со пари се купува ти се засекира дали ќе се одземе диплома од студент само за еден предмет под сомнение за незаслужена оцена???? Никој никому не може да му одземе диплома после дипломирање.
Дечко ми во последниве неколку недели секое искачање седи на мобилен и немаме баш и некој муабет. Штом седнеме со други тој живнува и има муабет. Му го кажав проблемоб дека се осекам лошо ради тоа и што е работата, ми вели тоа е, убаво ми е со тебе ама тоа е секојдневието, нема што да си кажеме се се тапи муабети...и тука ме разочара. Јесте да идеме скоро 2 год но јас не го гледам него така, сеуште сакам да излагам со него не со цел да седам на моб туку да правиме и да уживаме во времето поминато заедно. Што мислите за ситуацијава јас стварно се осеќам лошо...
Ако се гледате секој ден, зборите на телефон често и долго значи е монотоно веќе. Сум била во таква ситуација, ако е и кај вас таков случај би ти кажала да не се гледате секој ден за кога се видите имате што да си кажете па дури и да ти фали. Јас поради монотоност раскинав 2 годишна врска од секој ден гледање и зборење секоја вечер.
Тоа е така затоа што на почеток излегувате секој ден и после фаќа монотоноста. Ако излегувате за да седите на кпупа или кафе тогаш не излегувајте воопшто. Одете на рекреативни места, одете да играте некоја игра во Хазард, одете на излет, на пешачење и слично.
монотоно? Им советувате да не се гледаат секој ден????!! ами оние шти се во брак што живеат заедно? Како нив не им е монотоно? Или си раскинуваат ко ќе им е монотоно??!! Или како?!?! Сменете навики сменете активности излегувајте во друштво... Има многу начини
Пред 4 години ме додаде еден на фб, почнавме муабет, притоа дознав дека е братучед на братучед ми (мене ништо не ми се паѓа), и он како еј па супер, во меѓувреме ја прашав братучедка ми за него, и ми рече супер е, многу е фин, не е некој да се занесува или да прави проблеми, приметив дека е супер дечкото, убаво се однесува, само што јас немам воопшто желба да излезам со него, 200 пати може ми спомнал да се видиме на кафе, и јас се, ајде ќе се договориме, а во меѓувреме од тие 4 год, се видов со двајца... ете колку имам желба да се видам со него, не ми згрешил ништо, ама ете некогаш прости муабети прави како , ми се јаде ова ми се јаде она кај тетка ми не сум отишла 5 години! Сега наскоро ќе идат моите, не знам што да смислам да речам да не идам јас , бидејќи тој живее куќа до куќа со нив и 100% ќе биде таму, другарка ми вика што ти е гајле иди ти, ама не ми е сеедно, плус ај да сме се запознаеле предходно, пак друго е , а вака глупо ми е, полошо што може да биде е тоа дека братучедов ќе се жени наскоро, е тогаш сакам нејќам ќе се соочам со него, ајде на свадба може да го игнорирам, ама вака не знам еве со сила ли да се видам на кафе? * се допишувам со еден што ми се свиѓа, вчера кога разговаравме ми рече дека кажал на неговите дека зборува со некоја од мк, а татко му озбилен рекол па што не идеш во мк или да ја доведеш неа во Швајцарија (иначе мк е таму живее) мислите има сериозни намери?
Прост муабет ти е што ти зборел што му се јадело?! Лоолл... неам коментар. Иди си со типов у Швајцарија озбилен е
Наместо да праша нешто поасално, интересни се муабетите.... ми се јаде, гладен сум? ај нема врска тоа, понекогаш за фудбал ми збори и ми раскажува, а јас и фудбал... како небо и земја, и само ми праќа слики од кај искача, 100 слики имам што ми има пратено од храна и пиво, виски што ти знам, и што е интересно во муабетиве ја нз.
Девојче дечкото си искажува мисли во моментот. Да ти каже дека му се е*е тогаш ќе ти биде интересно? Што го моташ тогаш, избриши го од фб и готово. Не знам што совет бараш кога не си заинтересирана да се најдеш во муабет со него.
За бришење и игнор лесна работа е тоа, проб е што ќе морам лично да се сретнам со него, или никад више да не идам кај тетка ми.................
А шо толку си се напнала за дечково? Значи сепак допрел до тебе штом толку му придаваш значење, во спротивно на крај памет не би ти паднал.