Тетка ти не е проблем, твојот филм е проблем. Тој не живее у куќа со тетка ти. Си правиш филм и да го видиш поздрави се, нема да те изеде. Пошто немаш храброст сама да му кажеш дека не си заинтересирана за него пошо потајно ти ласка неговото внимание и го чуваш за резерва оти овој од Швајцарија ти врти добар филм и интересен муабет и не прашуваш нас дали е озбилен, така што овој другиов ќе сфати колку е саат и веќе нема да те замара. А тебе тоа не ти оди во прилог пошто ако не биде ништо со тој од Швајцарија ќе си останеш сама. Одлучи се што сакаш прво.
Не живее во куќа со тетка ми, ама сега во мај и е слава, и сите ќе одат вклучувајќи ме и мене, плус свадбата на братучед ми и сл на ова, плус куќа до куќа се....сепак фала на советите
Така ги дожвуваш муабетите од него,бидејки не те привлекува.Кога некој не ти се свига,се ти е безвеза од него.А мислам оти и те буни овој од Швајварија и повеке ти е примамлива таа понуда.А што муабети ти прави он освен деја таткому рекол да те носи таму?Што интересни муабети ти кажува?И јас несакав еден спорт што го гледаше дм,сега веке сопруг,па он знаеше да ми кажува за тоа од возбуда ако победи неговиот тим.И воопшто не го доживував како смарање.Не е до детето,едноставо ее те влече и тоа е тоа.Кажи му отворено.Или па дајму шанса видете се може ке те изненади.А овој од Швајцарија никој неможе да ти каже дали е сериозен.Може и е,оти нашинците од странство си бараат македонки за сопруги.Ама неможеш да го запознаеш човек од допишување.
@Irenaiki изгледа детето го сметаш за помалκу вρедно, изгледа не ти е пρивлечен и затоа што тој да напρави за тебе е глупост. Нема што непρијатно да ти биде освен аκо не си му давала лажна надеж цело вρеме. Момчето од Швајцаρија и не ти е баш сигуρно, имаше една феминκа што многу саκаше да отиде со неκој од стρанство и κога го запозна во живо не знаеше κоја стρана да ја фати. Славата е на κρајот на мај, аκо не се лажам? Κуќна или? Сепаκ ти отиди нема што непρијатно да ти е.
Бивши.. Ќе пробам да бидам најкратка.. Зборувам за единствена сериозна, вистинска врска.. Траеше година дена.. Да не должам како се запознавме и такви работи, само ќе кажам дека јас не сум верувала дека таква љубов постои, дека некој можеш толку да сакаш, да ти биде се, животот да го дадеш за него..Цело време бевме заедно, какви се моменти имавме.. Не бевме долго време во врска, но јас се чувствував како да сум цел живот со него.. Имавме прекрасна врска, се додека не почнаа да се мешаат други луѓе од страна и он да не може да си ја контролира љубомората, раскинавме.. Не одеше, џабе што се сакавме толку.. Од тогаш еве трета година поминува како не сме заедно. Јас од тогаш сум немала дечко, на почетокот имав обиди, сакав да најдам друг, за да го заборавам, но залудно.. Се откажав. Он во меѓувреме се ожени, во ноември доби и ќеркичка.. Колку што сум среќна за него, срце ми се кине, умирам луѓе, умирам секој ден.. Умирав на денот на неговата свадба, на денот кога му се роди ќерка..Три години не можам од глава да го извадам, три години плачам.. Он си продолжи со животот што е и нормално, нашата врска не одеше, но мене животот таму ми застана. Местата каде што одевме, песните што ги слушавме, сликите.. Не ми излегуваат од глава.. Сега прекрасен дечко сака да биде со мене, јас заглавена во минатото, немам желба да почнувам отпочеток со некој друг, пак се навраќам, споредби, како ми беше со него.. Дури на дечкото несвесно почнав да му зборувам за него.. ЗНАМ дека треба и јас да си продолжам со животот, но не можам.. Одев и на психијатар, можеби ќе помислите дека сум луда но морав.. разговорот ми помогна, некое време го тргнав од мислите, но џабе, еве го пак.. Не комуницираме, не го барам фала богу, не му се мешам во животот, си има семејство, но јас патам ли патам.. Се, како вчера да беше, толку убаво и чисто го гледам пред мене, а сигурно една година и повеќе го немам видено, од кога се ожени.. Пред тоа се сретнувавме.. Извинете, сакав само да се олеснам, знам дека нема помош...
Убаво е што се искажа се надевам ти олесна. Било што било поминало и толку, поминале 3 год. него остави го во минатото тебе време ти е да свртиш нов лист во животот. Нели викаат клин со клин се вади, а ете велиш дека и имаш нова прилика па земи и искористи ја, можеби ќе ти биде тешко на почеток но не се откажувај одма.
Дај му шанса на дечкото, ќе видиш дека ќе ти биде полесно. Не ги отргнувај луѓето од себе, така полошо си правиш.
Znaci vaka. Se znam so eden tip nekoe vreme. Dvajcata si se dopagjame eden na drug no zasega ne e nishto oficijalno megju nas bidejki seushte se zapoznavame. Pred 3 dena se vidovme vo zivo za prvpat (ne sme od isti gradovi) no se slushame I kontaktirame sekoj den. E sea, toj e ubav dobar I se toa, no nie sme kako od 2 razlicni planeti (premn sme razlicni). No me pogodi toa sho ne e romanticen tip, a jas sum sprotivno na nego, romanticna I emotivna. Na pr toj ne e tip koj bi mi dal prekari, mozebi ne bi me vikal nitu nagaleno od moeto ime. Ne e tip koj bi mi kupil poklon za v-day oti smeta deka to e gubenje vreme i pari, to e katolicki praznik plus smeta deka ljubovta treba sekoj den da se pokazuva. Ne e tip koj bi rekol na glas deka me saka ili da mi kazi kolku mu znacam, nitu pa nekoj koj nonstop koristi emojis od tipot na srcinja backi i sl. E sea ko se vidovme nie vo zivo jas preubavo si pominav so nego, a I toj so mene. No me maci pomislata deka ako bidime vo vrska, moite zelbi potrebi I ocekuvanja vo ljubovta nema da bidat ispolneti bidejki as I said, mn sme sprotivni eden na drug skoro vo se I rabotite koi mene mi znacat ne mu znacat nego (ete pr prekarite). Sea zasega nema da mu kazam nemu nishto bidejki sakam da go zapoznaam povekje (a I toj mene) no pomislava pogore me maci i mi treba da se olesnam I da cujam drugi mislenja.
и јас имав сличен проблем,тоа беше пред 13 години. Додуша тој сеуште не е оженет ж,сега комуницираме попонекогаш на фб кога ќе се сретнеме имаме здраво, сега дури и ми е смешно ама те сваќам. Една година бевме заедно и уште 2 патев по него. Те сваќам како е и точно живот иде даље. Одтогаш сум имала уште 2 долги врски сега сум во брак ама како него никогаш никого не сум сакала. Тоа е. Ќе се исплачеш ќе си ги искажуваш чуствата таму каде што треба,каде не треба ќе премолчиш. Дај му шанса на дечкото сегашен не ја пропуштај приликата. Ќе го засакаш ама не како првиот,зашто сепак еднаш се сака. Ама ќе го засакаш на поинаков начин и заедно со него ќе ја пребродиш ситуацијата. Во мислите секогаш ќе го имаш претходниот но раните ќе ссе залечат со тек на време. Сама и затворена во себе нема да можеш до никаде. Живеј. Нема друго чаре.
Пробав да ти пишам лична порака но не можам, па еве овде ќе ти се обратам. Не сум некој експерт за врски ама знам како е кога некој сакан ќе стапи во брак, знам бидејќи истото го имам доживеано пред неколку години, и некако успеав да поминам низ тоа. Колку што е тешко да се направи чекор напред и да продолжиш со животот толку ќе ти биде полесно понатаму доколку успееш да го направиш тоа. Вистина е, секогаш е тешко да се направи првиот чекор но не и невозможно. Но не смееш да се затвараш поради личност кој продолжил понатаму а ти да талкаш во место, продолжи напред, не заради другите околу тебе, туку највеќе заради себе.. Не ги испуштај убавините на животот само поради некој кој ете има нов живот. Запамети, најважна си само ти, твоите потреби, твоите желби, твоите сонови. И јасс бев таква, кога ќе се сетам дека завршив во болница поради еден, кога се свестив размислив убаво што правам и успеав да застанам на нозе. Битно е да имаш подршка, и да направиш се за да го заборавиш, ама навистина да се потрудиш а под тоа мислам навистина да се потрудиш да дадеш се од себе, со промени.. јас ете, го имав променето местото на живеење, патував, си дозволував себе да пробам нешто ново, да посетам нови места, ама битно не бев дома затворена. Е сега околу другиов дечко. Не започнувај нешто што мислиш дека нема да потрае додека мислиш и сакаш друг, често е океј кога клин со клин се бие но додека си во ваква состојба, ќе биде себично и за себе и за него додека сте заедно да мислиш на друг. Сепак дали ќе му дадеш шанса одлуката ќе биде твоја. Јас искрено не би влегла во нова врска се додека претходно не расчистам со емоциите. Но тоа сум јас. Ако мислиш дека вреди да вложиш, пробај, но влези во врската со доза на резерва. Ако одлучиш да не му дадеш, прави било што, само немој да се затвараш, за доброто на себе.
Здраво. Може ли да ми кажете како би реагирале ако вашиот партнер без потреба го удари вашето домашно милениче со талва сила што би го поместило од местото на стоење???
Почни, зошто да не кога имате симпатии еден кон друго. Другото само ќе дојде, ти на него тој на тебе ќе се привикне.
Проблемот е што не сакам да се најдам во ситуација само неговите љубовни очекувања да се исполнети а моите не, сепак двострана работа е љубовта. И пр за валентајн би сакала барем една вечера, можеби него нема да му значи а мене ќе ми значи како да речам-сепак не сакам само јас да терам по негов ќејф а за возврат ништо, па дури да не ме вика ни нагалено од моето име. Инч сеа засега ништо не е официјално па ќе видиме.
Јас почнав врска да кажам со случен дечко, веќе сме заедно 6 години. Ќе се прилагодувате еден на друг, па и надимак не дека нешто многу значи. Ако те сака и покажува сеедно е како ќе те вика. Јас со мојот почнав слично, се промени да кажам доволно не многу али сосема ок. Мислам дека треба да му дадеш шанса, работите ќе се случуваат една по една и ќе си дојдат во ред.
Шанса му давам, но за тоа дали ќе бидеме заедно или не сепак ќе почекам додека не го запознаам целосно. Сепак фала ти на советот