Ke bidam kratka kolku sto mozam. So deckovo pisav mesec ipol dodeka se vidime oficijalno. I toa ne bese pisenje onaka, bas ona pisenje koga sfakas deka nekoj se interesira za tebe. Si rekov cudno e sto nekoj e tolku spontan, vo isto vreme interesen I zgoden. Sinoka se vidovme za prv pat, bevme na kafe. Prvo zakasni 15min, ama okej ajde se izvina, zborevme I onaka bese okej ko za prv pat. Stanavme I setavme, sednavme u eden park. I me zalapa, sve okej. I se bese dobro se dodeka ne rece sl.vikend da odam kaj nego doma. Tuka otvoreno mu rekov ne sakam da izbrzuvam so rabotite a ako odam mn.jasno e sve, nema potreba na 2dejt da se gledame doma. Posle otkako me isprati pisavme na fb I pak ista prikazna kao sto ima vrska. I rekov nemase pricina tolku pisanje koga se pokaza za sto mu e. I tuka rece kao greska sfakam. I sto sega? Ne gi sfakam maskive
Не оди, продолжи со комуникација и предложи му пак на кафе или прошетка. Доколку се налути што нема да отидеш или не сака на кафе ќе ти биде јасно барем на почеток да не губиш време.
Па очигледно е што сака и сама знаеш. За пишување и глумење заинтересираност уживај денешно сите се 24/7 со телефоните у рака..Верувај во својата интуиција и батали го. Нега му прави на другарите филмови дека погрешно сваќаат @SunnyGirl2 Каква небулоза човече, а зошто ти го удри миленичето? Има некаква причина, објаснување? Како што те читам не сте малку време во врска..
@lost123 pa rabotata e sto na fb se napnav I mu dadov do znaenje deka ne sakam tolku brzo. A toj rece ne mu bilo samo do seks. I taka mu pisav samo ok. I ja izgubivme komunikacijata. Jas ke treba prva da pisam?Da go prasam dali saka da se vidime na kafe lIli ednostavno da batalam. Tipot mi pisese sekoj den cel mesec, ajde pa tolku li moze da mu e dosadno na nekoj.
Јас би му пишала, чисто да знам на што сум и одговорите ќе ги добиам. Пиши му, направи муабет како секогаш и спомни му да се видите. Сама можеш да дознаеш дали на дечкото стварно му било до секс или пак не.
Типот ти стави до знаење по сака да прави со тебе.Остај тоа што сте си пишувале пред да се видете, Сега ќе се прави демек лут, додека ти не попуштиш или сеедно.Не ми пишувај за твој инат, и не го ни викај, остај да видиш дали он ќе те викне на кафе, ако уште еднаш каже за кај него, кажи едноставно не сакам или понатака и ништо не додавај, ако нешто почне да мрчи, сака едноставно да се омрси.
Мене искрено ќе ми биде еден вид непочитување кон мене ако ме вика на втор дејт дома кај него, абе ајде не му било до секс, крстозбор ќе решавате? Па сега ќе се лути нешто, ќе изиграва тажен. Јас би рекла да се повлече, да не лета пред време и да види како ќе се однесува тој.
@beautu17 чим те вика на втор состанок кај него дома, повеќе од јасно е зошто се вика. Дечкото има некои очекувања, најверојатно секс, си го одбила и сега нормално да се изгуби. Ако и тебе ти е само за секс и мислиш дека ќе ви е убаво заедно тогаш оди ама сериозна врска и љубов од таков тип јас не би очекувала. Сум се наоѓала и јас во вакви ситуации и вакви дечки никогаш не сум ги земала за сериозно.
Не те импресионирал некој друг доволно, за да се заинтересираш. Шанса не е лошо да дадеш. Излегување е доволно. Запознај и излегувај со повеќемина. Кога ќе ти се случи повторно љубов, нема ни да сетиш. Се' е во ред. Запознај го подобро, па после одлучувај. Само еднаш сте се виделе, тоа ништо не е. Над 90% од комуникацијата е невербална. Ако сакаш да го видиш пак, пиши му, ако не, не му пишувај. Ме нервираат сите овие шеми и игри. Луѓето не знаат да бидат искрени (за него зборувам).
Ви благодарам на сите.. Ќе му дадам шанса на дечково.. Морам. Сепак три години се поминати, само од себе не ми поминува.. Можеби со нова љубов ќе успеам, иако знам дека никогаш нема да сакам како него што го сакам.. Фала ви уште еднаш.
И не мора да сакаш како што си го сакала него нека е поубаво,нека е подобро....се е до мислите драга,постоветувај се со себе прости му за се.... прости си и на себе и продолжи со чисто срце кон нешто уште поубаво Поздрав
Fala vi na site na soveti. U pravo ste, bas taka ostavi vpecatok deka na kraj on e naluten. Veruvajte vo eden moment sakam mnogu da go vidam vo drug ne. Mi fali pisuvanjeto so nego mislam. No od druga strana mi ja unisti zelbata da go vidam pak. Ke se osekam kako jas da go teram na nesto sto ne go saka. Mislam deka nema da mu pisam, si vetiv deka nema da dozvolam pak da bidam izigrana I povredena.
@beautu17 Него ако му беше дојдено до сериозна врска не би си дозволил после прв дејт да направи да се чувстуваш вака. Ќе пазеше што зборува, манири..Сега филмот му е он е лут па ќе го направиш најсреќен ако си ја погазиш гордоста. Ајде главата горе не ти требаат fuckboys.
Sea se desi drug problem vo vrska so tipot koj go spomnav. Go nemashe cel den bez da mi se javi ili pishi, a online beshe vklucen eden period. Denes konecno mi odg na povikot velejki mi deka imashe mn rabota (sho go vervam tuka oti stv mu e takva rabotata) I deka imal nekoj prob doma I celosno zaboraj da mi se javi. Toj pritoa znae deka ne sum nekoja koja bara odg na 10 min no nitu deka sakam toj da iscezni ko duh, a sepak se desi toa. Mi rece deka poposle ke mi se javi pa cekam na nego sea. Smetam deka ako stv mu znacam treba da odvoi barem malku vreme za mene, koga vekje uspeal da bidi online ili barem na 1 povik da mi odg. Kako vie bi reagirale na vakva situacija? @WildMk taka I se odluciv da storam.
@sj *O* Ти му имаше ѕвонато он не ти крена и не те побара цел ден дека имал работа, а бил приклучен? Јас искрено не гледам никаков изговор од негова страна во овој случај..Ако си му била толку битна барем ќе најдел 2 мин да ти звони за да ти каже: - Имам многу работа ќе те барам покасно. Така и не би те довел до ситуација да се нервираш и да си постатуваш прашања, а и е најлогично решение кога стварно неможе да збора. Не да виси online. Јас на твое место би го кулирала едно 2-3 дена да виде како е и да му ја видам реакцијата, макар што е тоа се потрошени нерви или би разговарала со него зависи тебе колку тие битен. Мене после ова одма би ми паднал во очите.
Јас да ти кажам нешто за тоа онлајн. Може да му е уклучено вифи-то, а да не седи на тел. Може да гледа некој филм или да слуша музика и автоматски да го дава онлајн. Се може да е, може да пишува на тел во word и пак да го дава онлајн. Така да доста се замарате со тоа онлајн. Ако е онлајн зашто не ми пишал, јавил бла бла. И самата кажа дека не си личност што сака одговори на 10 минути, но изгледа штом се замараш за тоа онлајн не си таква. Само се лажеш себе си. Дечкото си е лабав, ти си повеќе загреана. Ама се согласувам со членката над мене ако те копка остави 2-3 дена види дали ќе те побара, ако не те побара сам - батали го.
Работата е што ќе види дека ја нема 2-3 дена и ќе ја побара пак Треба да види сама колку се труди секојдневно тој да одржи контакт со неа. Инаку, ако не отвораш месинџер нема да те покаже онлајн, така да паѓа тоа во вода дека гледал друго или пишувал во ворд. Нормално дека од една ваква дешавка не можеш да заклучиш ништо, и ако некој не ти е доволно близок и јас не би му пишувала и не би му се објаснувала за мојот ден. Ама секако дека би спомнала дека ми смета и дека ако сака нешто сериозно требало да каже дека е зафатен и дека не може да збори.
Малку е незаинтересиран. Без навреда. Но тоа, само по себе, не значи ништо. Ако ти се инвестира енергија во интеракцијата, продолжи, ако ти е повеќе мачно, отколку задоволство, откажи се. Додуша, лесно е да се каже на друг... ретко размислуваме со ладна глава. Да речам пак... мразам кога луѓето не знаат да бидат искрени. Кажи што сакаш и фала-пријатно. (на него се однесува).