Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Велиш, на секоја мала караница и ситница ти вели дека е готово. Да не бара соодветен начин да ти раскине, може веќе ги нема тие чувства кон тебе, и те чувствува како блиска пријателка и не сака да те повреди премногу, па затоа секогаш ти се враќа. Или...сака да си ја испроба среќата со други, ама ти му значиш. Кој знае, ама мене ми мириса на разделба, и на тоа дека ги нема истите чувства. :^)
    Или етееее тест.

Пс: Дури сега прочитав дека е дете, несозреано. Listen to Trendafilka. ;)

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Драга Емили,
    Ти имаш само 15 години. Твојот дечко е едно несозреано детенце кое се занесува и ти приредува секакви циркуси затоа што му се може. Плус, сигурно си му рекла дека го сакаш и не можеш без него и сега си ја има таа слобода да те врти како сака.
    Мој совет - откачувај го и уживај си.
    Само 15 години, што ќе ти е да се врзуваш уште сега за некое муле? Имаш милион побитни работи во животот, сфати дека ваквите случувања се епизодни и е премногу рано за вистинска љубов.
    За некоја година ќе се смееш на ова, тоа ти го гарантирам со животов.
    Поздрав и не нервирај се.
    Раскини му и не барај го.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emilly14

Emilly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    А што ако има некој проблем ? Нешто што не сака да ми го каже, тешко нешто да му паѓа па затоа така се понаша? Морам да си признаам дека јас сум таа што ја предизвикува секоја караница затоа и ми е тешко. Еве денес беше дури и подобар од тоа што беше порано.. Ке оставам некое време.. Сепак мислам (се надевам) дека нешто друго е во прашање.

Во секој случај фала на советите :)

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Во секој случај на 15 години наместо да си безгрижна и да си уживаш во малдоста ти се потресуваш за такво муле ко што кажа Трендафилка. Ај ти се молам уште од 15 години ако се потресуваш вака и ако ти е тешко што ќе правиш на 20, вени ќе сечеш. Прва љубов разбирам.. ама немој толку трагично ова, мислам он си праи како сака а тебе ти е тешко. Е неможе тоа така. :!:

5. Emilly14

Emilly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    малку ми е глупава ситуацијава. Нема да го оставам. Малку ми е глупо да растурам врска од цела година за мала криза што ја има во секоја врска а притоа и се реши. Сега се ни е по старо и најубавко :inlove: :$

Фала на советите.

6. Malotooooo

Malotooooo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош ;(
    Нова сум на форумов па не знам дали требаше овде да напишам ако не требаше се извинувам
    Пред 1 година запознав едно дете в кафич. Не се запознавме ама онака цела вечер си разменувавме погледи :$ и мене премногу ми се бендиса и се распрашав низ другарите дали го знат ми рекоја дека само знаат како се вика ми кажаја и ништо друго. Помина еве една година јас од милите не го извадов :^) цело време мислев на него во текот на ова време... а само еднаш го имав видено и се гледаше дека тој е поголем ( има некаде 22 години) и знаев дека нема шанси тој на мене да се секава ама пак го сакав :| ... пред 5 месеци дознав дека тој заминал странство ;( бев многу тажна не знаев што да правам
    но не престанав да го сакам баш напротив љубовта во мене се повеќе растеше :inlove:
    И пред 2-3 недели ми пиша на фејс демек како си што правиш дали може да се запознаеме и јас радости му реков да и си пишуваме од тогаш. Ми велеше дека кога ке се врати ако сакам да се видиме ( јас нормално дека сакам ама ништо не реков за да не ме напрај ку*ва или да речи ова чупево трча по мене)
    пред 2 дена си разменавме бр од тел и си титкаме и ми пишува пораки.. :)
    Ве молам помогнете ми кога ќе си дојди, кога ке го видам што да правам
    да се правам дека не го познав дека е тој??? А јас цело време го чекам да си дојди :?: Да му кажам дека го сакам и дека го чекав толку многу време??? Не знам што да правам
    да излезам со него ми е да не си речи ( да дознае) дека го обожавам :x
    не знам што да правам ве молам помогнете миии :sweat:

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ова е сака да се е*е нејќе да и влезе. |(

8. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Хммм... Кога ке си дојде ќе видиш што да правиш, само немој премногу да се залеташ по него сепак рече дека е помоглем и можи не е таков како што го замислуваш

9. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Е како девојче ќе дознаеш какви намери има тој со тебе,ако не излезеш со него?Па нели тоа е она што посакуваш цело време?Не мора ти ако излезеш со него да му кажеш дека си луда по него и дека го обожаваш и дека коси кубеш по него,туку едноставно ќе излезеш на кафе,муабет и толку.Е сега ако сакаш и понатаму само платонски да се занесуваш по него,може и да се правиш дека не го познаваш,како што викаш ти.Инаку,според мене и малце си мала ти за дечково,не знам што би правел тој со тебе...Да сте на други години на пример ти 20,тој 27 разликата може да се надмине,а овака на 15 некако не ми иде...

10. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Мало, а знаеш дали се работи само за привлечност или за љубов? Мислам, нема смисла да се заљубиш во некој што си го видела едвај два пати. :^)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    хехе Оффи бе само 13 години има девојчето ... :lol: не биди лошка и перверзна :rofl: :rofl: се шалам

ЈАс се согласувам со ангелче ... два пати си го видела и сигурно не е вистинска љубов... ај размисли малце ... сигурно и некој друг ти се свиѓа ... не верувам дека го сакаш кој знае колку а и сепак разликата меѓу вас е голема некако ... :angel: :angel: :angel:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    13 години со 22 годишен? wtf? па и тој толку има памет...како и да е тука не ми мириса на љубов...
    Ти си дете, си се залетала по 22 годишен, а тој е напален перврзњак што флертува со 13годишно девојче а уствари неможе да си најде некоја на негова возраст. Сега сигурно плачеш и си бесна кога ги читаш нашиве совети ама мора да бидеме сурови за да сфатиш дека треба да си играш со барбики и да собираш албум со сликички наместо да се зљубуваш толку безнадежно во 22 годишен тип... љубовта растела.. како не, неможам да поверувам дека на 13 години може да чувтвувате толкава огромна вистинска љубов, тоа е се само не она што вие мислите дека е. Како и да е јас неможам да ти солам памет ако се решиш да излезеш со него биди си природна не се залетувај... биди умерена во се, немој ни случајно да си му кажала и да дозволиш да примети дека си толку изгубена по него... ќе сфати дека може што сака да ти прави, така и ќе биде, ќе те користи и нема да му можеш ништо ;)
    Само памет у глава и со среќа :)

13. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    мало лјубов е кога имас поминато со некој несто понекогас и да поминес немора да знаЧи дека го сакас мозе само моментална опсесија не биди опседната со него има и др момЧинја на твоја возраст со кио подобро ке се забавувас посо имате мозеби исти размислуванја мало поголемите бараат големи работи од мали луге незнам дали ме свакас али батали го

14. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Маљо порасни малце, па бркај дечковци! Тој 22 и ти ќе одиш со него, па после ќе се вратиш на форумов да ни се пофалиш како тој ти побарал да му дајш!.....Не си играј со педофили, детееее!
    Држи се до книгите, има време за љубов, не е крај на светот!

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ајде и јас имам еден љубовен проблем..
    Сакав да отворам тема нова али викам ај да си ја пробам среката прво тука, па ке видиме за понатака

Средно сум иначе и свигам еден од мој клас. :wasntme:
    Го свигав пред една година, па го одсвигав и сега пак го свигам ама онака ептенн
    За односи мегу нас, се дружиме онака нормално,збориме,некад имаме и искачано само не сами туку со уште 3-4 деца и то.. детето е мааалце така недозреано, НЕ у смисол као глуп е туку не е онака по врски и мувања и такви ствари, малце е назаден како впрочем и скоро секое машко. :lol:
    Незнам како да дознаам дали барем малку ме свига, или како можеме да дотераме и до мување па отом потом можда и врска.. се трудам што почесто да сум у контакт со него..збориме у школо, мсн...нез што да правам.. :(
    А ич неам гз да му кажам у фаца или на мсн дека го свигам..онака ми е малце повеке глупо..башка и од одговорот..сакам некако индирекно..незз какооо
    А да побарам помош од некоја другарка од клас не сакам, бидејки сите се лицимерки и сакаат само да те зезнат, а има и полно женски од клас што го свигаат..мислам се гледа нели..не го свигаат толку за да го сакаат за дечко, али ако они го немаат нејкат никој да го има..се надевам ме свакате..во тоа е лицемерноста..и наместо да ти помогнат они намерно ке ти одмогнат.. |(

помош!!???
    фала на сите :*

16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    А најпрвин да пораснеш па потоа да размислуваш да размислуваш дали треба да се видите?? Еј тој е од тебе 9 години повозрасен па и сум изненадена да сака нешто со тебе пати си само дете за него. Заборавиго и најди си СИМПАТИЈА на твоја возрас. позз

17. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    А да прашаш некој негов другар/другарка? Да пуштиш некоја бубачка и да дознаеш што мисли тој, кога веќе не сакаш да бидеш директна? ^_^ :lol:

18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Нејм , ако имате некој заеднички другар можеш да направиш некој бизнис :lol: Да му сврти муабет дали те свиѓа ова она :)

19. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Штом учите во исти клас сигурно имате заедички другари па најубаво ке ти е да ги прашаш нив ама онака од околу дали има некоја што му се допага и така на него. Па доколку и ти му се допагаш барем ке си знаеш како за понатаму, во секој случај ке си знаеш на што си дали да се адеваш или пак да го заборавиш. Ајде распрашај се па пишини ни ;) :*

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    91.774
    Нејм немој преку другарка најубаво е преку другар или пак кога правите муабет на мсн спомни му нешто од околу. Или пак кога се договарате за излегување ако тој е тој што ти кажува и те вика спомни му нешто ко кога јас и ти. Би требало да сфати. Па и не сте мали, мислам дека си 3та. Иако сум сигурна дека можеш да забележиш дали му се допаѓаш, забележи дали те погледнува, кога излегувате дали се труди да е во твоја близина. Ние женските ја имаме таа способност ;)